Brambory plněné zlatou cibulkou podle Marcela Ihnačáka | Recepty.Blesk.cz

Brambory plněné zlatou cibulkou podle Marcela Ihnačáka

Foto: shutterstock.com
21.09.2015 / 06:00

Slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák tvrdí, že zkoumání vůně a chuti dobré zeleniny se podobá ochutnávání vína. Tento sezónní recept z brambor je velmi jednoduchý a současně lahodný. Nejlepší je samozřejmě z brambor, které vám vyrostly na zahrádce. Pokud je nemáte, kupte si je na farmářském trhu.

Budete potřebovat (na 5 porcí):

* 10 brambor, stejně velkých a omytých

* sůl a mletý černý pepř

* 1 lžíci másla

* 1 menší cibuli, nasekanou nadrobno

* asi 50 g nastrouhaného parmazánu

* hrst čerstvých bylinek, například kopr, petrželku a pažitku

 

Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P.

Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P.

Před nedávnem vyšla sympatické Ditě Pecháčkové druhá kuchařka s všeříkajícím názvem Deník Dity P. 2. My jsme byli u toho a talentovanou kuchařku a…celý článek

 

Postup:

Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě doměkka asi 30 minut. Zbytečně do nich nepícháme, abychom je nepoškodili. Mezitím opečeme na másle do zlatohněda cibuli.

 

Brambory vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, rozpůlíme po délce a ostrou lžící z nich vydlabeme vnitřek, který si odložíme do mísy. Vzniklé lodičky rozložíme vedle sebe na pečicí plech a z vnitřku připravíme náplň.

 

Do vydlabané hmoty přidáme nastrouhaný parmazán, nasekané bylinky, opečenou cibuli, sůl a pepř a důkladně rozmícháme, nejlépe v kuchyňském robotu metličkou. Takto připravenou náplň rozdělíme do bramborových lodiček.

 

Brambory dáme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 20 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.

 

Marcel Ihnačák - Zelenina, moje láska
Více receptů Marcela Ihnačáka na lahodná jídla ze sezónní zeleniny a ovoce naleznete v kuchařce Zelenina, moje láska, kterou vydalo nakladatelství Slovart v roce 2013.

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Důležitý svědek v případu Kuciak je po smrti:…

Důležitý svědek v případu vraždy Jána Kuciaka (†27) a Martiny Kušnírové (†27) je po smrti.…

celý článek »

České celebrity

Magda Vášáryová naložila českým mužům: Špinaví,…

Jako bývalá diplomatka umí dobře volit slova, pokud jde ale o české muže, nebere si Magda Vášáryová…

celý článek »

Příběhy

Na tuhle „masáž z pekla“ nikdy nezapomene!…

Manželé Candise a Matthew Raisonovi si chtěli na Bali zpříjemnit pobyt exotickou masáží. Na „vymítání…

celý článek »

Královské rodiny

Princ Harry v objetí s plačící ženou: Dostaneš…

Studentka India Brown (19) je obrovskou fanynkou britské královské rodiny od malička. Nemohla proto…

celý článek »