Ožralí špekouni aneb buřty na pivě podle Ládi Hrušky | Recepty.Blesk.cz

Ožralí špekouni aneb buřty na pivě podle Ládi Hrušky

Foto
Foto: Martin Kincl, Euromedia Group
14.09.2015 / 06:00

Naprostá klasika, která by neměla chybět v žádné pořádné hospodě – takové jsou buřty na pivě. Zkuste si je připravit tak, jak radí Láďa Hruška ve své nové kuchařce. Určitě nebudete litovat.

 

Vaření podle Ládi Hrušky je fenomén. Není proto divu, že vydává svoji už druhou kuchařku. • 

Budete potřebovat (pro 2 osoby):

* 4 špekáčky

* 3 cibule

* 1 malá lahev kečupu (300 ml)

* 1 černé pivo

 

Připravte si tradiční maďarské lečo: Vejce do něj nepatří!

Připravte si tradiční maďarské lečo: Vejce do něj nepatří!

Sezona, ve které máte k dispozici spoustu zralých paprik a rajčat plných slunce, je naprosto ideální k přípravě leča. Jistě znáte klasickou českou…celý článek

 

Postup:

Špekáčky rozděl na půl a nařež je jako na oheň. Do pekáče nalej kečup a pivo v poměru 1:1 (např. 1 hrnek kečupu a 1 hrnek piva) a promíchej. Cibuli nakrájej na půlměsíčky a část přidej do pekáčku. Do omáčky vlož nakrájené špekáčky a zasyp zbytkem cibule. Peč v troubě na 200 °C asi 50 minut, každých 15 minut špekáčky otoč a promíchej.

 

Láďa Hruška se vrací
Více receptů na snídaně, svačiny, polévky, hlavní jídla i dezerty naleznete v nejnovější kuchařce Ladislava Hrušky – Láďa Hruška se vrací, kterou vydala Firma 6P - Petr Novotný s.r.o. v roce 2015.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Vánoční zprávy

Přísný otec William zakázal Charlotte dárek…

Vánoce se nezadržitelně blíží a i královská princátka vyslovila přání, co by ráda našla pod stromečkem.…

celý článek »

Komentáře

Komentář: Exhibicionista protlačil svůj…

Starosta Řeporyjí za ODS a bulvární novinář Pavel Novotný protlačil svůj „slavný“ pomník vlasovcům…

celý článek »

Světové celebrity

Celebritní opilci 2019: Zombie výrazy i…

I takové dny jsou... Když se sejde dobrá parta, nebo vám lijí jednu skleničku za druhou, je snadné…

celý článek »

VIP sport

Bijec Vémola s Lelou: poslední přípravy…

Zápas století pro Karlose Vémolu sice nedopadl, jak si přál, přesto si nenechává kazit radost z toho,…

celý článek »