Naprostá klasika, která by neměla chybět v žádné pořádné hospodě – takové jsou buřty na pivě. Zkuste si je připravit tak, jak radí Láďa Hruška ve své nové kuchařce. Určitě nebudete litovat.
Budete potřebovat (pro 2 osoby):
* 4 špekáčky
* 3 cibule
* 1 malá lahev kečupu (300 ml)
* 1 černé pivo
Připravte si tradiční maďarské lečo: Vejce do něj nepatří!

Sezona, ve které máte k dispozici spoustu zralých paprik a rajčat plných slunce, je naprosto ideální k přípravě leča. Jistě znáte klasickou českou…celý článek
Postup:
Špekáčky rozděl na půl a nařež je jako na oheň. Do pekáče nalej kečup a pivo v poměru 1:1 (např. 1 hrnek kečupu a 1 hrnek piva) a promíchej. Cibuli nakrájej na půlměsíčky a část přidej do pekáčku. Do omáčky vlož nakrájené špekáčky a zasyp zbytkem cibule. Peč v troubě na 200 °C asi 50 minut, každých 15 minut špekáčky otoč a promíchej.