Láďa Hruška se vrací: Vyzkoušejte jeho guláš z tlačenky nebo domácí monte krém | Recepty.Blesk.cz

Láďa Hruška se vrací: Vyzkoušejte jeho guláš z tlačenky nebo domácí monte krém

  • Rohlíkové minipizzy se sýremDivotvorný guláš z tlačenky
    Doprava
    Kamera6
    Foto: Martin Kincl, Euromedia Group
    5září   2015  /  06:00

    Láďa Hruška se vrací s novými, neotřelými, ale především snadnými, rychlými a levnými recepty. Čím vás překvapí tentokrát? Například variací na oblíbený monte krém, super rychlým gulášem z vepřové tlačenky nebo tatarákem z olomouckých tvarůžků. Přinášíme vám 5 receptů z jeho nové kuchařky pro samouky – Láďa Hruška se vrací.

  • Rohlíkové minipizzy se sýrem

     

    Foto: Martin Kincl, Euromedia Group Budete potřebovat:

    * 1 den staré rohlíky

    * máslo

    * strouhaný sýr

    * oregano nebo jiné aromatické bylinky

     

    Postup:

    Rohlíky nakrájej na kolečka. Kolečka potři máslem. Posyp strouhaným sýrem a bylinkami (oregano, bazalka, tymián). Vyskládej na plech s pečicím papírem a peč cca 12 minut v troubě  rozpálené na 180 °C.

     

    Tip: Doporučuju máslo ještě potřít rajským protlakem nebo kečupem, na to bylinky a poté zasypat sýrem. Mezi máslo a sýr bych s klidem vložil i kolečko suchého salámu.

  • Pivní polévka

     

    Foto: Martin Kincl, Euromedia Group Budete potřebovat:

    * 1 balíček olomouckých tvarůžků

    * 2 očištěné brambory

    * 1 lžíci másla

    * 1 cibuli

    * 3 stroužky česneku

    * 1 sklenku piva

    * 1 sklenku vody

    * 1 hrnek mléka

    * bylinky (petrželka, pažitka, libeček)

    * sůl, pepř

     

    Postup:

    Tvarůžky nakrájej na kostičky. Na másle osmaž dosklovita na kostičky nakrájenou cibuli (cca 4 minuty). Přidej do kastrůlku tvarůžky a nechej je úplně rozpustit. Podlij vodou a pivem a přiveď k varu.

     

    Teď do polévky nastrouhej 1 brambor na jemném struhadle a druhý nakrájej na kostičky. Vař doměkka. Když jsou brambory měkké (cca 8 minut), přidej mléko. Těsně před vypnutím dodej prolisovaný česnek, dosol, opepři podle chuti a přidej nasekané (v nouzi sušené) bylinky.

     

    Tip: Viděl bych dát do polévky chlebové krutony a k tomu malou sklenku piva.

  • Balada z alobalu

     

    Foto: Martin Kincl, Euromedia Group Budete potřebovat (na 2 porce):

    * 2 plátky vepřového masa (např. kotlety)

    * 6 bramborů

    * 1 pikantní klobása

    * 2 velké cibule

    * 1 balíček (100 g) anglické slaniny

    * 2 lžíce sádla (popř. oleje)

    * 2 lžičky hořčice

    * kmín

    * sůl, pepř

     

    Postup:

     

    Připrav si dvojitý alobal ve tvaru velkého čtverce cca 30 x 30 cm pro dvě porce. Oloupej brambory a nakrájej je na cca 1 cm silná kolečka. Doprostřed každého alobalu dej lžíci sádla (oleje). Na to polož 3 brambory na kolečka, osol, mírně okmínuj.

     

    Na brambory polož plátek naklepaného, osoleného a opepřeného masa, potřeného hořčicí. Na maso polož půlku klobásy nakrájené na kolečka a zasyp stejně tak nakrájenou cibulí. Osol, opepři a vše přikryj 2 plátky slaniny. Zabal pevně do alobalu a peč v troubě rozehřáté na 200 °C cca 45 minut.

     

    Tip: Máš-li čas, osolené a opepřené maso nalož na hodinku do zbytku červeného vína nebo piva. Už nepotírej hořčicí.

  • Divotvorný guláš z tlačenky

     

    Foto: Martin Kincl, Euromedia Group Budete potřebovat:

    * 5 plátků vepřové tlačenky

    * 1 cibuli

    * 1 lžíci mleté sladké papriky

    * 1 lžíci hladké mouky na zahuštění

    Postup:

    Na sádle osmahni cibulku dosklovita. Přidej mletou papriku a tlačenku nakrájenou na kostičky. Zhruba 5 minut nechej dusit. Přilij vodu a lžíci mouky na zahuštění a krátce povař.

     

    Tip: Tento guláš už nemusíš kořenit, protože tlačenka bývá už sama o sobě výrazně ochucená.

  • Domácí monte krém

    Foto: Martin Kincl, Euromedia Group Budete potřebovat:

    Na tmavý krém (oříškový):

    * 1 balíček čokoládového pudinku v  prášku

    * 2 hrnky mléka

    * 1 tabulku (100 g) čokolády na vaření

    * 2 lžíce cukru moučky

    * půl pytlíčku strouhaných lískových ořechů

    * 50 g másla

    Na světlý krém (smetanový):

    * 3 kelímky zakysané smetany

    * 3 balíčky vanilkového cukru

     


    Postup:

    Do kastrolu nalej mléko a přidej pudink. Oslaď a začni zahřívat. Nalámej kousky čokolády a nechej úplně rozpustit. Vař do zhoustnutí. Ke konci přidej mleté nebo strouhané oříšky. Nechej vychladnout a pak zašlehej máslo.

     

    Bílý krém jednoduše připrav smícháním vanilkových cukrů se zakysanou smetanou. Jako první dej do skleničky bílý krém, pak tmavý a znovu světlý. Nechej řádně vychladit v chladničce.

     

    Tip: Pro rychlejší variantu můžeš místo čokolády a lískových oříšků vmíchat do tmavého krému menší skleničku kupovaného lískooříškového krému.

     

    Foto: Martin Kincl, Euromedia Group Více receptů na snídaně, svačiny, polévky, hlavní jídla i dezerty naleznete v nejnovější kuchařce Ladislava Hrušky – Láďa Hruška se vrací, kterou vydala Firma 6P - Petr Novotný s.r.o. v roce 2015.

     

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz