Uvařte si domácí kečup: Už nikdy nebudete chtít jiný! | Recepty.Blesk.cz

Uvařte si domácí kečup: Už nikdy nebudete chtít jiný!

Foto: shutterstock.com
12.08.2015 / 06:00

Urodilo se vám letos víc rajčat, než jste schopní zpracovat, a marně si lámete hlavu, co s nimi? Připravte si domácí kečup. Na rozdíl od těch z obchodů totiž přesně víte, co v něm je. A navíc nebudete věřit jeho skvělé, letní chuti!

 

Základem dobrého domácího kečupu je nepřehnat to se solí ani s cukrem. Chuť má být sladkokyselá a dokonale vyvážená. Co se rajčat týče, ideální na přípravu kečupu jsou ta hodně zralá. A rozhodně s nimi nešetřete. Kečup má mít plnou, rajčatovou chuť, abyste si na něm opravdu pochutnali.

 

Budete potřebovat:

* 1 kg zralých rajčat

* 100 g cibule

* 100 g jablek

* 80 g třtinového cukru

* 70 ml jablečného octa

* 70 ml vody

* lžičku mleté papriky

* bobkový list

* 5 kuliček černého pepře

* špetku mleté skořice

 

Postup:

Rajčata, jablka a cibuli očistěte, omyjte, nakrájejte na větší kousky a vložte do hrnce společně s vodou, octem, cukrem a kořením. Za občasného míchání vařte na mírném plameni asi 45 minut, dokud zelenina nezhoustne a nerozvaří se. Poté z hrnce vyberte veškeré koření a tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu směs rozmixujte dohladka. Plňte ještě horký kečup do vyvařených skleniček přes síto, aby se propasíroval a byl hladký. Zavařujte ho 20 minut.

Nevíte, co s úrodou rajčat? Usušte je, zavařte nebo naložte!

Nevíte, co s úrodou rajčat? Usušte je, zavařte nebo naložte!

Na sluníčku dozrávají rajčata téměř před očima. Není proto divu, že v poslední době možná už nevíte, co s nimi. Salát, lečo a caprese už nemůžete ani…celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz