Babské rady: Jak bojovat proti ucpané pepřence a mastným skvrnám na sporáku? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak bojovat proti ucpané pepřence a mastným skvrnám na sporáku?

Babské radyMatná nerezová slánka a pepřenka budou na stole vynikat.Vepřové karbanátky se špenátem
6
Babské rady
Foto: Shutterstock
12.04.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Přečtěte si tipy, jak zamezit ucpávání pepřenky a co dělat, když je vaše polévka příliš řídká...

Ucpané sypátko pepřenky

Matná nerezová slánka a pepřenka budou na stole vynikat.

Sypátko pepřenky se vám neucpe, když k pepři přidáte jeden suchý hrášek, který pohltí vlhkost.

 

Mastné skvrny na sporáku

Cif Odmašťovač sprej je účinný proti mastnotě a dalším odolným nečistotám v kuchyni. 84 Kč

Mastné skvrny z klasického sporáku nejlépe odstraníte, když je ještě teplé posypete solí a pak přetřete novinovým papírem.

 

Šťavnatější karbanátky

Vepřové karbanátky se špenátem

Karbanátky budou mnohem šťavnatější, když do nich nastrouháte vařenou mrkev nebo syrovou bramboru. Na chuti se to už vůbec nepozná.

 

Co s řídkou polévkou?

Vývar s domácími nudlemi

Pokud máte příliš řídkou polévku a už se vám ji nechce zahušťovat moukou, přidejte do ní rozkvedlané vejce nebo chlebovou střídku.

 

Aby strouhanka na řízcích lépe držela

Plněné řízky

Strouhanka bude na řízcích lépe držet, když do našlehaných vajec dáte pár kapek oleje.

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Podzimní polévky zahřejí a dodají sílu! Cibulačka, gulášovka, fazolačka nebo čočková

Podzim je tady s plnou parádou. Sluníčko sice ještě svítí, ale už nemá takovou sílu jako před pár týdny. Venku už je, obzvlášť ráno a dopoledne, chladněji a naše tělo potřebuje pořádně zahřát. Vyměňte zeleninové saláty za teplé

Nejlepší houbové recepty: Kulajda, omáčka, sekaná nebo guláš!

V létě bylo sucho, takže houby moc nerostly. Ovšem teď růst začaly a najdete jich v lese opravdu dost. Hříbky, lišky, bedly nebo podborováky. Pokud patříte k milovníkům této lesní plodiny, nenechte si ujít příležitost a rychle

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Osud malého Adámka (10) rozplakal i Krainovou!…

Případ malého Adámka (10), kterého nechali dlouhých 13 minut krvácejícího a bez pomoci v pardubické…

celý článek »

Krimi

Neviděli jste mého syna Roberta? Zoufalá…

Strach, panika a zoufalost. To všechno nyní prožívá maminka Roberta Krause z Chebska. Její třináctiletý…

celý článek »

České celebrity

Dara si hraje s ohněm? Zveřejnila písničku…

Ona si nedá pokoj! I když jí už dal expartner Rytmus (41) jasně najevo, aby mu dala pokoj, Dara Rolins…

celý článek »

Krimi

Smrt krásné Juliány († 22): Život si drasticky…

V pátek zněly smuteční zvony v okrese Detná pod horou Poľana. Rodina a přátelé se loučili s dvaadvacetiletou…

celý článek »