Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Přečtěte si tipy, jak zamezit ucpávání pepřenky a co dělat, když je vaše polévka příliš řídká...
Ucpané sypátko pepřenky
Sypátko pepřenky se vám neucpe, když k pepři přidáte jeden suchý hrášek, který pohltí vlhkost.
Mastné skvrny na sporáku
Mastné skvrny z klasického sporáku nejlépe odstraníte, když je ještě teplé posypete solí a pak přetřete novinovým papírem.
Šťavnatější karbanátky
Karbanátky budou mnohem šťavnatější, když do nich nastrouháte vařenou mrkev nebo syrovou bramboru. Na chuti se to už vůbec nepozná.
Co s řídkou polévkou?
Pokud máte příliš řídkou polévku a už se vám ji nechce zahušťovat moukou, přidejte do ní rozkvedlané vejce nebo chlebovou střídku.
Aby strouhanka na řízcích lépe držela
Strouhanka bude na řízcích lépe držet, když do našlehaných vajec dáte pár kapek oleje.