Babské rady: Jak bojovat proti ucpané pepřence a mastným skvrnám na sporáku? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak bojovat proti ucpané pepřence a mastným skvrnám na sporáku?

Foto
Babské radyMatná nerezová slánka a pepřenka budou na stole vynikat.Vepřové karbanátky se špenátem
Doprava
Kamera6
Babské rady
Foto: Shutterstock
12.04.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Přečtěte si tipy, jak zamezit ucpávání pepřenky a co dělat, když je vaše polévka příliš řídká...

Ucpané sypátko pepřenky

Matná nerezová slánka a pepřenka budou na stole vynikat.

Sypátko pepřenky se vám neucpe, když k pepři přidáte jeden suchý hrášek, který pohltí vlhkost.

 

Mastné skvrny na sporáku

Cif Odmašťovač sprej je účinný proti mastnotě a dalším odolným nečistotám v kuchyni. 84 Kč

Mastné skvrny z klasického sporáku nejlépe odstraníte, když je ještě teplé posypete solí a pak přetřete novinovým papírem.

 

Šťavnatější karbanátky

Vepřové karbanátky se špenátem

Karbanátky budou mnohem šťavnatější, když do nich nastrouháte vařenou mrkev nebo syrovou bramboru. Na chuti se to už vůbec nepozná.

 

Co s řídkou polévkou?

Vývar s domácími nudlemi

Pokud máte příliš řídkou polévku a už se vám ji nechce zahušťovat moukou, přidejte do ní rozkvedlané vejce nebo chlebovou střídku.

 

Aby strouhanka na řízcích lépe držela

Plněné řízky

Strouhanka bude na řízcích lépe držet, když do našlehaných vajec dáte pár kapek oleje.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Domácí nudle jako od babičky. Naučte se je krok za krokem a nebudete chtít jiné!

Že nemáte čas a že se dají nudle přece koupit už hotové? Jistě, dají. Ovšem dnes je trend připravovat v kuchyni vše nejčerstvější a pěkně po domácku. Jestli je vám to sympatické, pak se určitě domácí nudle naučte. Do kuřecí,

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Zabili a upekli homosexuála! Končící šéf…

Jaroslav Černý (60) věnoval práci u policie téměř celý život. Svou práci miloval. Po 42 letech služby…

celý článek »

České celebrity

Sexy Peštová bere dech pevným břichem i…

Česká topmodelka Daniela Peštová (49) se mnohými ženami obávaného půlstoletí neděsí, naopak ho vítá…

celý článek »

České celebrity

Alena Šeredová (42) dva měsíce po porodu…

Alena Šeredová (42) je nesmírně starostlivá matka a nedovolí, aby se její princezničce cokoliv stalo.…

celý článek »

Blesk sport

Krasobruslař Verner bude táta. Popsal detaily…

Zažívá šťastné chvíle. Krasobruslař Tomáš Verner (34) se stihl na začátku března oženit se svou thajskou…

celý článek »