Na chuť k hokeji: Lososové miniroládky nebo okurky s tuňákovým krémem | Recepty.Blesk.cz

Na chuť k hokeji: Lososové miniroládky nebo okurky s tuňákovým krémem

  • lososové minirolády
    lososové minirolády
    Foto: Shutterstock.com
    9května   2016  /  12:00

    Chystáte se dnes pořádně fandit našim hokejistům v boji se Švédy? Přejete hráčům, aby bodovali svými góly a zároveň chcete bodovat originálním pohoštěním? S našimi minidobrůtkami rozhodně budete! Nechte se inspirovat netradičními jednohubkami – čekají vás miniroládky s lososem, plněné cannelloni, krekry s kozím sýrem a červenou cibulí a okurky s tuňákovým krémem! Tak - do toho!

  • MINIROLÁDKY s lososem

    Foto: Shutterstock.com SUROVINY (na 20 kousků):
    5 studených palačinek
    200 g plátků uzeného lososa
    200 g lučiny s křenem
    hrst čerstvého nasekaného kopru

    POSTUP: Palačinky potřeme křenovým sýrem, na něj rozložíme plátky lososa a posypeme nasekaným koprem a pak zabalíme, důkladně utáhneme. Rolády zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do chladničky odležet. Pak roládky vybalíme a pokrájíme ostrým nožem na špalíčky. Každý kousek zpevníme párátkem.

    Doba přípravy: 20 minut
  • OKURKY s tuňákovým krémem

    Foto: Shutterstock.com SUROVINY (na 20 kousků):
    2 salátové okurky
    100 g lučiny
    150 g tuňáka ve vlastní šťávě
    troška citronové šťávy
    hrst vlašských ořechů
    sůl a pepř

    POSTUP: Maso necháme okapat, pak ho v misce smícháme se sýrem, mletými vlašskými ořechy a směs ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Okurky oloupeme a pokrájíme na menší špalíčky, které částečně vydlabeme tak, aby zůstalo dno. Do okurkových mističek nastříkáme zdobičkou tuňákový krém a každý kousek ozdobíme lístkem petrželky.

    Doba přípravy: 30 minut

  • KREKRY s kozím sýrem a červenou cibulí

    Foto: Shutterstock.com SUROVINY (na 20 kousků):
    20 kulatých slaných krekrů
    2 kozí sýry bez příchutě
    2 lžíce sezamových semínek
    4 velké červené cibule
    2 lžíce hnědého cukru
    1 lžíce másla
    trochu červeného vína

    POSTUP: V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, pak vsypeme pokrájenou cibuli, zalijeme vínem a krátce povaříme, až se víno odpaří. Válečky kozího sýra obalíme v sezamu a pokrájíme na plátky, ty rozložíme na krekry a ozdobíme cibulí.

    Doba přípravy: 40 minut

  • Plněné CANNELLONI

    Foto: Shutterstock.com

    SUROVINY (na 30 kousků):
    10 cannelloni
    100 g plátků šunky
    1/2 Moravanky (nakládaná zelenina s feferonkami)
    trocha majonézy
    1 lžička francouzské hořčice
    1 vejce
    sůl a pepř

    POSTUP: Polovinu šunky nasekáme spolu s vejcem nadrobno, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu a směs ochutíme majonézou, hořčicí, solí a pepřem a dáme vychladit. Cannelloni uvaříme na skus, necháme vychladnout a pak každý rozkrojíme na tři díly. Dovnitř každého kousku dáme kousek šunky a naplníme vychlazeným salátem.

    Doba přípravy: 50 minut

     

    VYZKOUŠEJTE RECEPTY:

    TĚSTOVINOVÝ SALÁT S KUŘECÍM MASEM

    ASIJSKÝ KUSKUS

     

    RECEPTY NA CHUŤOVKY K ZAKOUSNUTÍ

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz