10 nejlepších odtučňovacích drinků: Zhubněte bez jo-jo efektu | Recepty.Blesk.cz

10 nejlepších odtučňovacích drinků: Zhubněte bez jo-jo efektu

Doprava
Kamera1
Ilustrační foto
Foto: profimedia.cz
14.09.2010 / 13:01

Nemusíte se trápit hlady. Nadbytečná kila se přesto pomalu, ale jistě, rozplynou. Stačí nahradit jedno jídlo denně doma připraveným nápojem. Na deset nejúčinnějších máme recept.

Nápoje plné vitamínů, vlákniny, železa, vápníku a draslíku stimulují látkovou výměnu a podporují spalování tuků. Jejich příprava je přitom jednoduchá. Stačí jen pár ingrediencí. A dvě minuty času. Navíc jsou chutnější než předražené, zázraky slibující, koktejly z lékárny.

Pro krásu i zdraví

Osvěžující drinky jsou ideální svačinou i pro ty z vás, kterým se v létě podařilo zhubnout a chtějí si současnou váhu udržet. Díky detoxikačním účinkům navíc vyčistí organismus, dodají energii. Pleť bude jasnější a hydratovaná.

Deset nejúčinnějších odtučňovacích drinků

1. Meruňkový se syrovátkou

Stimuluje trávení!
Meruňky mají vysoký obsah betakarotenu. Zpomaluje stárnutí kůže, přispívá k udržení zdravé pokožky. Příznivě působí na zrak. Vitamin B, kyselina listová a draslík aktivují spalování tuků. Syrovátka je vysoký obsah kalorií a nízkým obsahem tuku a de-acidofilní nádherné.

Budete potřebovat: 3 meruňky, šťávu z jednoho pomeranče, 1 lžičku citronové šťávy, 100 ml syrovátky

2. Jogurtový s okurkou

Vysuší zavodněný organismus
Jogurtový drink odstraní přebytečnou vodu a odpadní produkty z tkání. Je lehce stravitelný a navíc významně posiluje imunitní systém. Probiotika v něm obsažená pomáhají regulovat činnost trávicího ústrojí, urychlují metabolismus a ovlivňují hladinu tuků v krvi.

Budete potřebovat: 125 g jogurtu (1,5 procenta tuku), 125 ml minerální vody, okurku, 2 polévkové lžíce nasekané máty

3. Chlebový nápoj s rybízem

Podporuje práci střev
Malé bobulky obsahují velké množství draslíku, železa a vitaminu C. Rybíz posiluje peristaltiku střev, chrání buňky před volnými radikály. Chlebový nápoj odstraňuje nadýmání.

Budete potřebovat: 200 g rozmixovaného rybízu, 200 ml chlebového nápoje, polévkovou lžící medu.

Recept na chlebový nápoj:
Čtvrtku chleba nadrobno rozdrobte, zalijte litrem vody, přidejte špetku pepře a nechte při pokojové teplotě zkvasit. Hotový nápoj přeceďte a uchovávejte v chladnu.

4. Ze zeleného čaje s melounem

Stop chuti na sladké
Látky obsažené v medovém melounu potlačí chuť na sladké. Zelený čaj rozkládá tuky uvnitř tukových buněk, takže mohou být snadno vyloučeny z těla. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, brání vstřebávání uhlohydrátů a tuků z potravy a tím snižují celkový energetický příjem.

Budete potřebovat: 200 ml čerstvě uvařeného zeleného čaje s pěti lístky čerstvé máty, oslazeného medem. Po ochlazení přidejte pět kousků žlutého melounu.

5. Sojový koktejl s malinami

Dokonale zasytí
Vláknina v malinách obsažená zasytí a pomůže zažívání. Voňavé lesní plody navíc snižují hladinu cukru v krvi a obsahují antioxidanty, které podporují hubnutí. Sójový jogurt pomáhá budovat svalovou bílkovinu.

Budete potřebovat: 100 g malin, šťávu z jednoho pomeranče, 100 g sojového jogurtu. Vše rozmixujte. Dochutit můžete medem.

6. Zázvorové maté s limetkou

Dejte vale hladu
Vitamin C se účastní metabolismu tuků (umožňuje v těle syntézu účinného "spalovače tuků" karnitinu) a metabolismu bílkovin. Chrání trávicí trakt před vznikem některých typů nádorů a účastní se odbourávání cholesterolu v játrech. Čaj maté snižuje chuť k jídlu. Navíc obsahuje celou řadu prospěšných vitamínů a minerálů. Je výborným prostředkem pro posílení imunity, jeho antioxidační účinky zase zpomalují stárnutí.

Budete potřebovat: 200 ml čaje maté, plátek čerstvého zázvoru, plátek limetky. Po ochlazení přidejte 1,5 lžíce limetkové šťávy a led.

7. Jahodové podmáslí

Dokonalý spalovač
Jahody jsou bohatým zdrojem vitamínů A, B, C, E a minerálních látek, zejména bóru, draslíku, fluoru, fosforu, hořčíku, kobaltu, síry a vápníku. Jinak obsahují z velké části vodu a k tomu i vlákninu. Právě tato kombinace vytváří pocit sytosti v žaludku. Podmáslí podporuje spalování tuků.

Budete potřebovat: 200 g jahod, 200 ml podmáslí, vše rozmixujte. Podle chuti oslaďte medem.

8. Mléčný broskvový koktejl

Aktivuje metabolismus
Broskve obsahuje téměř 90 % vody a jsou kvalitním zdrojem vitamínů A, B a C. Dále obsahují spoustu minerálních látek jako jsou vápník, sodík, draslík a železo. Podporují trávení a stimulují metabolismus. Mají čistící účinek na organismus. V mléku obsaženy vápník snižuje pocit hladu.

Budete potřebovat: 1 broskev, šťávu z jednoho pomeranče, 200 ml odtučněného mléka. Vše rozmixujte. Podle chuti oslaďte medem.

9. Květinová voda

Podporuje detoxikaci
Voda je důležitým účastníkem metabolismu a odvádí odpadní látky z buněk. Má voda velký vliv na stav naší pokožky (tvorbu vrásek, akné a celulitidy), ale i stav vlasů, nehtů. Její nedostatek způsobuje předčasné stárnutí tkání. S květinami chutná skvěle. Citron podporuje růst a omlazení buněk, posiluje vlasy, pokožku a nehty. V kombinaci s vodou je vynikající při zahnání chuti na sladké.

Budete potřebovat: 1,5 litru vody, 2 plátky citronu, tři snítky meduňky. Přidejte okvětní lístky nějaké zahradní květiny, například růže nebo macešky. Vše nechte 30 minut odstát.

10. Ledový nektar z manga

Podporuje trávení
Mango obsahuje hodně vitamínu A. Ten podporuje metabolismus tuků. Dále obsahuje vitamin C, který posiluje buňky, vitamin B (je nepostradatelný pro syntézu bílkovin, podporuje dobré nervy a klidný spánek). Má také množství minerálních látek a stopových prvků (měď, hořčík, mangan, draslík a zinek), které mají vliv na hezké vlasy, pleť, kladně působí na štítnou žlázu a hormony.

Budete potřebovat: 1 mango, 200 ml džusu z tropického ovoce a led. Mango oloupejte, vypeckujte a dužinu rozmixujte. Přilijte džus a doplňte ledovou tříští.

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz