České jídlo: Jak vařit stejná jídla pro děti i dospělé, aby chutnala | Recepty.Blesk.cz

České jídlo: Jak vařit stejná jídla pro děti i dospělé, aby chutnala

Foto: facebook
07.10.2016 / 06:00

V pětadvaceti je mladou maminkou a v podstatě ještě nikdy nepracovala, to ale neznamená, že se jen stará o dítě. Barbara Vaňková vždycky ráda vařila a jídlo ji zajímalo, rozhodla se proto pro svůj vlastní blog sjulinkouvkuchyni.cz. Dcera jí vnukla nápad, jakým směrem se ubírat.

Když vaří dospělí jídlo pro dospělé, používají se trochu jiné suroviny, než jaké bychom potřebovali pro dětské pokrmy. Barbara Vaňková se ale rozhodla najít jídla, která se dají uvařit dětem, a když se do nich přidá jen trocha dalších ingrediencí, jsou skvělé i pro zmlsané dospěláky. V obchodě tak nemusíte hledat a nakupovat suroviny pro každou věkovou skupinu zvlášť.

České jídlo: Blogerka na mateřské vaří s Jůlinkou • 

 

Julinka je malá dcera, která se mamince rozhodně snaží pomáhat. „Zatím spíš dělá jen nepořádek a já to musím uklízet, ale ráda mlsá a všechno,“ prozradila nám se smíchem Barbara. Ta by po mateřské ráda zůstala u svého největšího hobby, kterým jí jídlo je, ale to je prý ještě všechno ve hvězdách. 

Diskuse k článku

.

Omáčky, které milujeme: Koprovka, rajská, svíčková nebo znojemská!

České omáčky jsou bezkonkurenční a mohou nám je závidět kdekoli na světě. Které jsou ty nejznámější, které se hodí právě v tomto zimním období? 

Přesolili jste polévku nebo to přehnali s pepřem? Takhle ji zachráníte!

Nikdo není dokonalý a i sebelepší kuchařka může někdy udělat chybu. Ty zkušenější ovšem vědí, jak se dá zachránit i zdánlivě zkažený pokrm. Ostatně naše babičky to věděly moc dobře, vyhodit jídlo si nemohly dovolit. Zkuste to

Rychlovky za pár korun a do 30 minut: Omeleta, bramborák nebo noky se špenátem

Nepromarněte všechen čas u sporáku. Kromě toho je možná vaše peněženka před výplatou prázdná. Tahle jídla jsou nejen rychlá, ale taky levná. Určitě za ně nedáte víc než stovku. Nechte si chutnat!

Poctivý domácí vývar jako od babičky! Zamrazte si ho do zásoby

Nekupujte hotové bujony, ale naučte se uvařit si poctivý vývar sami doma. Domácí vývar je jemnější, aromatičtější a taky méně slaný než kupovaný. A ještě jedno velké plus má. Můžete si ho zamrazit! Budete ho mít tak vždy po ruce.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Světové celebrity

Zpěvačka Jana Kirschner: Nechce si vzít…

Slovenka Jana Kirschner (39) prchla již před 12 lety do ciziny a našla štěstí po boku muzikanta Eddieho…

celý článek »

Praha - Zprávy

„Báli jsme se výbuchu, elektřina stále fungovala,“…

Situace během požáru v hotelu Eurostars David v centru Prahy byla v sobotu 20. ledna nepřehledná.…

celý článek »

České celebrity

Štíbrové předělala maminka byt: Rázná zubařka…

Se svým přítelem Martinem se Nikol Štíbrová (31) před rokem přestěhovala do podkrovního bytu vybaveného…

celý článek »

Svět

Na hotel Intercontinental zaútočili ozbrojenci.…

Počet obětí nočního útoku na hotel Intercontinental v Kábulu se zvýšil na 14 cizinců a čtyři…

celý článek »