Nejlepší majonéza: Do salátu udělejte domácí a vyzkoušejte i tu z mléka | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší majonéza: Do salátu udělejte domácí a vyzkoušejte i tu z mléka

  • Foto: shutterstock.com
    21prosince   2015  /  06:00

    Hledáte tu nejlepší majonézu do vašeho štědrovečerního bramborového salátu? Zapomeňte na kupovanou a udělejte si domácí. Kromě toho, že je chuťově mnohem lepší, nejsou v ní žádné konzervanty ani dochucovadla a bramborový salát s ní bude prostě božský!

  • Domácí majonéza podle šéfkuchaře

    720p 480p 360p 240p
    Šéfkuchař Radek David vás naučí připravovat perfektní domácí majonézu • 

    Budete potřebovat:

    * 80 g žloutků (cca 5 ks)

    * 300 g oleje

    * 1 kávovou lžičku hořčice

     

    Postup:

    Před přípravou majonézy si všechny suroviny vytáhněte zhruba na 1 až 2 hodiny na linku, aby měly všechny stejnou pokojovou teplotu. Tím snížíte riziko, že by se vám majonéza při přípravě mohla srazit.

     

    Do mixéru si dejte 5 žloutků a lžičku hořčice. Standardní majonézu můžete připravovat z plnotučné, ale pokud chcete, aby byla chuťově výraznější, použijte dijonskou hořčici. Obě dvě suroviny asi minutu šlehejte, aby se dokonale spojily.

     

    Poté do směsi žloutků a hořčice za stálého šlehání pomalu a po troškách přilévejte olej. Nespěchejte! Příprava domácí majonézy vyžaduje trošku trpělivosti, aby byla dokonale vyšlehaná a měla správnou konzistenci.

     

    Tip: Pokud jste příliš spěchali a majonéza se vám srazila, přemístěte ji do misky, umyjte mixér a důkladně ho osušte. Pak do mixéru dejte šlehat dva žloutky, pomalu přidejte trošku oleje a poté pomalu zašlehávejte sraženou majonézu, aby získala takovou konzistenci, o jakou jste usilovali.

    Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

    Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

    Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se…celý článek

  • Domácí majonéza z mléka

    720p 480p 360p 240p
    Domácí majonézu můžete připravit i z mléka a oleje • 

    Budete potřebovat:

    * 1 díl mléka

    * 2 díly slunečnicového oleje

    * sůl

    * ocet

    * pepř

    * lžičku hořčice

     

    Postup:

    Do vysoké nádoby  nalijte mléko a za stálého šlehání ručním šlehačem pomalu přilévejte olej. Šlehejte, dokud není majonéza tuhá. Na závěr ochuťte solí, pepřem, hořčicí a trochou octa podle vlastní chuti.

    50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků

    50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků

    Řešíte, kolik druhů vánočního cukroví je dost, nebo se chystáte nějaké "uplácat" na poslední chvíli? Ať už to první nebo to druhé, máme pro vás spoustu…celý článek

  • Tatarská omáčka z domácí majonézy

    720p 480p 360p 240p
    Šéfkuchař vám poradí, jak na domácí tatarskou omáčku • 

    Budete potřebovat:

    * domácí majonézu

    * kapary

    * sterilované okurky i s nálevem

    * najemno nasekanou pažitku

    * ančovičky

    * sůl, pepř

     

    Postup:

    Kapary slijte, propláchněte a překrájejte. Okurky nakrájejte nadrobno a ančovičky úplně najemno. Všechny ingredience pak vmíchejte do domácí majonézy a dochuťte nálevem z okurek, solí a pepřem.

    Vánoční rybí polévka: Vyzkoušejte ji podle šéfkuchařů

    Vánoční rybí polévka: Vyzkoušejte ji podle šéfkuchařů

    S rybí polévkou je to jako s bramborovým salátem. Každá rodina má jistě svůj recept na tu pravou a jedinou štědrovečerní polévku. Pokud ale máte chuť…celý článek

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Svět

„Nezaslouží si slitování.“ Soud za 10 minut…

Bagdádský soud během desetiminutového slyšení odsoudil více než čtyřicet žen k trestu smrti. Jednalo…

celý článek »

České celebrity

Slováček slaví 75. narozeniny: Dádě pozvánku…

Podle kalendáře slaví dnes, avšak narozeninový koncert a party má Felix Slováček (75) až příští úterý.…

celý článek »

Královské rodiny

Co prozradily fotky ze svatby? Škrobená…

Princ Harry (33) a jeho novopečená choť Meghan (36) si přáli krásnou veselku, na kterou by mohli…

celý článek »

Krimi

Zpověď Kajínkovy přítelkyně bojující s rakovinou:…

Rok od propuštění Jiřího Kajínka z vězení promluvila jeho partnerka Magda Gubová (65) v exkluzivním…

celý článek »