Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Ovocného Světozoru se chodí desítky let na točenou | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Ovocného Světozoru se chodí desítky let na točenou

Jídlo z Česka: Točená zmrzlina z Ovocného světozoru je z opravdových banánů a jahod
Foto: Adam Balažovič
03.09.2016 / 06:00

Jejich točená banánovo-jahodová zmrzlina je už legendární a Pražané na ni chodí desítky let. Kromě toho ale zde nabízejí i kopečkovou zmrzlinu, lahodné poháry, dorty a chlebíčky. Kdo nebyl v jedné z pražských poboček Ovocného Světozoru, ten jako by nebyl.

 

Tradice Ovocných lahůdek Světozor sahá až do poloviny 70. let a až na to, že v dnešní době má firma celkem deset poboček, se mnohé nezměnilo. Kdo nikdy neměl zmrzlinu, dort nebo chlebíček z Ovocného Světozoru, ten by to měl rychle napravit.

 

Nejproslulejším výrobkem je tu bezpochyby točená banánovo-jahodová zmrzlina, na kterou Pražané chodí už desítky let. Kromě točené zmrzliny si ale pochutnáte i na zmrzlině kopečkové. Naleznete tu například ovocnou zmrzlinu, která se vyrábí bez přidaného cukru, takže si ji mohou dopřát i lidé na dietě.

 

V nabídce se každý den potkáte zhruba s 22 druhy zmrzlin. Nejpopulárnější jsou pak klasiky – vanilková, jahodová a právě točená jahodovo-banánová.

 

Jídlo z Česka: Točená zmrzlina z Ovocného světozoru je z opravdových banánů a jahod • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Božské palačinky: Nadýchané sladké pokušení, kterému neodoláte!

Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Moderátor Rosák v ohrožení života: Infarkt…

Bolest na srdci a tma před očima! Jan Rosák (72) prodělal infarkt za volantem! Naštěstí s ním zrovna…

celý článek »

Příběhy

Houby rostoucí ve vlaku baví internet: České…

České sociální sítě baví fotografie hub vyrůstajících z podlahy ve vlaku Českých drah! Snímek zachytila…

celý článek »

Tipsport extraliga

Hradec zvažuje příchod Růžičky. Rozhodne…

S Pardubicemi se nedomluvil, byť zájem klubu byl v jednu chvíli vážný. Nyní je na řadě sousední Hradec…

celý článek »

České celebrity

Milenku mu už odpustila? Překvapivá slova…

Už není nejmenších pochyb! Agáta Prachařová (34) s manželem Jakubem Prachařem (36) jsou sice oficiálně…

celý článek »