- Foto: shutterstock.com20. května 2016 / 06:00
Tento víkend má být konečně nádherně! Proto neváhejte a udělejte si malý piknik v přírodě nebo na zahradě. S těmito dobrotami si ho báječně užijete!
Plněné papričky
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
12 papriček pepperoncino
1 kelímek sýra cottage
1 stroužek česneku
1 lžíci nasekaných bylinek
sůl, pepř
Postup:
Papričky seřízněte a zbavte semínek. Sýr dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, bylinky, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Směsí naplňte papričky a dejte je na hodinku do chladu.
Minišpízy
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
400 g vepřového masa
1 lžičku medu
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
špetku drceného chilli
sůl, pepř
olivový olej
citronovou šťávu
Postup:
Maso nakrájejte na menší kostky. Dejte ho do mísy a smíchejte s medem, zázvorem, olejem a kořením. Zakapejte trochou citronové šťávy a nechte uležet do druhého dne. Pak připravte malé špízy, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova.
Krabí tousty s avokádem
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
1 avokádo
1 balení krabích tyčinek
1 stroužek česneku
řeřichu
opečené plátky bagety
1 lžičku citronové šťávy
Postup:
Avokádo oloupejte, zbavte pecky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte nakrájené krabí tyčinky, prolisovaný česnek a pár kapek citronu. Dobře promíchejte a rozdělte na plátky bagety. Každý kousek ještě ozdobte řeřichou.
Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
300 g mletého hovězího masa
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky koření garam masala
špetku skořice
sůl, pepř
6 středně velkých rajčat
2 stroužky česneku
1 lžičku nasekaného rozmarýnu
olivový olej
Postup:
Rajčata rozkrojte na polovinu, potřete prolisovaným česnekem, na každé dejte trochu rozmarýnu a zakapejte olivovým olejem. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Pak je rozmixujte a podle potřeby ještě osolte. Maso smíchejte s kořením, vytvořte kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut při teplotě 200 °C. Servírujte je v malých miskách s tomatovou omáčkou. Kuličky také můžete napíchnout na špejli.
Pečené brambory s dipem
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g brambor
sůl, pepř
olivový olej
1/2 lžičky koření tandoori masala
200 g majonézy
1 lžíci kaparů
1 kyselou okurku
1 nakládanou papriku
Postup:
Brambory oloupejte, nakrájejte na měsíčky a v míse je smíchejte s olejem, kořením, solí a pepřem. Pak je rozložte na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova. Mezitím smíchejte majonézu, kapary, nadrobno nakrájenou okurku a papriku. Podle chuti osolte, opepřete a v majonéze namáčejte opečené brambory.
DALŠÍ RECEPTY:
PEČENÉ UZENÉ KOLENO
KUŘECÍ STEHNA NA BRAMBORÁCH
VYZKOUŠEJTE I JINÉ MASOVÉ RECEPTY