Dobroty nejen na piknik: Plněné papriky, masové kuličky a další | Recepty.Blesk.cz

Dobroty nejen na piknik: Plněné papriky, masové kuličky a další

  • Foto: shutterstock.com
    20května   2016  /  06:00

    Tento víkend má být konečně nádherně! Proto neváhejte a udělejte si malý piknik v přírodě nebo na zahradě. S těmito dobrotami si ho báječně užijete!

  • Plněné papričky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    12 papriček pepperoncino

    1 kelímek sýra cottage

    1 stroužek česneku

    1 lžíci nasekaných bylinek

    sůl, pepř

     

    Postup:

    Papričky seřízněte a zbavte semínek. Sýr dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, bylinky, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Směsí naplňte papričky a dejte je na hodinku do chladu.

  • Minišpízy


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    400 g vepřového masa

    1 lžičku medu

    1/2 lžičky strouhaného zázvoru

    špetku drceného chilli

    sůl, pepř

    olivový olej

    citronovou šťávu

     

    Postup:

    Maso nakrájejte na menší kostky. Dejte ho do mísy a smíchejte s medem, zázvorem, olejem a kořením. Zakapejte trochou citronové šťávy a nechte uležet do druhého dne. Pak připravte malé špízy, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova.

  • Krabí tousty s avokádem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    1 avokádo

    1 balení krabích tyčinek

    1 stroužek česneku

    řeřichu

    opečené plátky bagety

    1 lžičku citronové šťávy

     

    Postup:

    Avokádo oloupejte, zbavte pecky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte nakrájené krabí tyčinky, prolisovaný česnek a pár kapek citronu. Dobře promíchejte a rozdělte na plátky bagety. Každý kousek ještě ozdobte řeřichou.

  • Masové kuličky s rajčatovou omáčkou


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    300 g mletého hovězího masa

    1/2 lžičky římského kmínu

    1/2 lžičky koření garam masala

    špetku skořice

    sůl, pepř

    6 středně velkých rajčat

    2 stroužky česneku

    1 lžičku nasekaného rozmarýnu

    olivový olej

     

    Postup:

    Rajčata rozkrojte na polovinu, potřete prolisovaným česnekem, na každé dejte trochu rozmarýnu a zakapejte olivovým olejem. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Pak je rozmixujte a podle potřeby ještě osolte. Maso smíchejte s kořením, vytvořte kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut při teplotě 200 °C. Servírujte je v malých miskách s tomatovou omáčkou. Kuličky také můžete napíchnout na špejli.

  • Pečené brambory s dipem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    500 g brambor

    sůl, pepř

    olivový olej

    1/2 lžičky koření tandoori masala

    200 g majonézy

    1 lžíci kaparů

    1 kyselou okurku

    1 nakládanou papriku

    Postup:

    Brambory oloupejte, nakrájejte na měsíčky a v míse je smíchejte s olejem, kořením, solí a pepřem. Pak je rozložte na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova. Mezitím smíchejte majonézu, kapary, nadrobno nakrájenou okurku a papriku. Podle chuti osolte, opepřete a v majonéze namáčejte opečené brambory.

     

    DALŠÍ RECEPTY:

    PEČENÉ UZENÉ KOLENO

    KUŘECÍ STEHNA NA BRAMBORÁCH

     

    VYZKOUŠEJTE I JINÉ MASOVÉ RECEPTY

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Zelená rajčata nevyhazujte! Připravte z nich řízečky, čatní nebo je sterilujte

Pokud se vám letos úroda rajčat skutečně vyvedla, pak je možné, že vám jich ještě spousta nedozrálých zůstala na keříčcích. Nezoufejte a nevyhazujte je, můžete je skvěle využít v kuchyni.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Svědectví sousedů Plíškové z domu hrůzy:…

Z poklidného bytu udělali regulérní hotelový pokoj s uřvanými hosty. Tenistka Karolína Plíšková (26)…

celý článek »

Krimi

Krásnou „Kardashianku“ (†21) našli mrtvou:…

Další tragédie v modelingovém průmyslu! Severoirská kráska Mairead O'Neill (†21) byla nalezena mrtvá.…

celý článek »

Cestování

Sexuální ostrov plný orgií je zpět! Za sto…

Ostrov sexu se možná stěhuje kvůli své kontroverzi, ale pro pořadatele to není problém. V Karibiku…

celý článek »

Liga národů

Můžeme dát hlavy nahoru, říká Barák. Před…

PŘÍMO Z UKRAJINY | Byla to zbytečná ztráta. Hodně laciná. A vedla k jediné brance Ukrajiny, která…

celý článek »