Rychlé těstoviny: Jsou za 10 minut hotové a chutnají výborně | Recepty.Blesk.cz

Rychlé těstoviny: Jsou za 10 minut hotové a chutnají výborně

  • Foto: shutterstock.com
    7května   2016  /  06:00

    Jsou snadné a rychlé. Můžete si je dopřát v poledne i večer, a to v nejrůznějších podobách. Výtečné jsou teplé, ale i studené. Třeba takový těstovinový salát nemá vůbec chybu.

  • Těstoviny s česnekem a nivou

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *500 g špaget
    *4 lžíce másla
    *4 stroužky česneku
    *1 feferonku
    *150 g nivy
    *4 lžíce nasekané zelené petrželky
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *strouhaný parmazán na posypání

     

    Postup:

    Špagety uvařené v osolené vodě sceďte a nechte okapat. Mezitím v pánvi na másle osmahněte na tenké plátky nakrájený česnek a po chvíli přidejte feferonku nakrájenou nadrobno. Směs smíchejte se špagetami, přidejte nastrouhaný sýr, petrželku a vše opět promíchejte. Servírujte posypané parmazánem.

  • Zapečené těstoviny se slaninou

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *400 g drobnějších těstovin (vřetýnka – fusilli)
    *4 vejce
    *2 lžíce nasekané zelené petrželky
    *2 lžíce nasekané pažitky
    *50 g strouhaného parmazánu
    *200 ml sladké smetany
    *150 g anglické slaniny
    *150 g mozzarelly
    *máslo
    *sůl
    *mletý černý pepř

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte je a okapané promíchejte s rozšlehanými vejci, bylinkami, parmazánem (30 g) a smetanou. Směs ochuťte solí a pepřem, promíchejte ji a rozložte na dno pekáčku vytřeného máslem. Přidejte slaninu upravenou na kostičky, zasypte ji parmazánem a poklaďte kolečky mozzarelly. Na povrch rozložte šupinky másla a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 30 minut.

  • S chřestem a smetanou


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *250 g špaget
    *1 svazek mladého zeleného chřestu
    *150 ml smetany ke šlehání
    *4 stroužky česneku
    *50 g strouhaného parmazánu
    *sůl

     

    Postup:

    Špagety uvařte v osolené vodě, sceďte je a nechte okapat. Chřest omyjte, ale loupat ho nemusíte, pouze odlomte nebo nožem odřízněte dřevnatou část (asi 1 až 2 cm od spodního konce. Výhonky svažte nití, postavte je do vyššího hrnce s vroucí osolenou vodou tak, aby hlavičky zůstaly nad hladinou, a vařte asi 4 minuty. Mezitím v jiném kastrůlku přiveďte k varu smetanu s prolisovaným česnekem. Vařený chřest slijte, dobře okapaný nakrájejte na kratší špalíky a spolu se strouhaným parmazánem ho promíchejte se smetanou. Omáčku ochuťte solí a opatrně ji smíchejte se špagetami.

  • Těstovinový salát se špenátem

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *400 g drobnějších těstovin (vřetýnka – fusilli)
    *30 ml oleje
    *4 stroužky česneku
    *8 menších rajčat
    *300 g čerstvého špenátu
    *50 ml bílého vína
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *olej

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte je a okapané promíchejte se zeleninovou směsí: v pánvi na oleji zlehka osmahněte prolisovaný česnek, přidejte rozpůlená rajčata a asi 2 minuty je restujte. Oheň zmírněte a do pánve přidejte špenát, který za stálého míchání nechte změknout. Vše osolte, opepřete a zalité vínem ještě asi minutu povařte. Salát podávejte teplý nebo za studena. Můžete ho přizdobit hoblinkami parmazánu nebo posypat strouhaným .

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

    VEPŘOVÁ PANENKA NA SLANINĚ

    PSTRUH NA MÁSLE S KMÍNEM

     

    DALŠÍ RECEPTY NA TĚSTOVINY

     

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Důležitý svědek v případu Kuciak je po smrti:…

Důležitý svědek v případu vraždy Jána Kuciaka (†27) a Martiny Kušnírové (†27) je po smrti.…

celý článek »

České celebrity

Magda Vášáryová naložila českým mužům: Špinaví,…

Jako bývalá diplomatka umí dobře volit slova, pokud jde ale o české muže, nebere si Magda Vášáryová…

celý článek »

Příběhy

Na tuhle „masáž z pekla“ nikdy nezapomene!…

Manželé Candise a Matthew Raisonovi si chtěli na Bali zpříjemnit pobyt exotickou masáží. Na „vymítání…

celý článek »

Seriály, filmy, kino a TV

Nejmladší matku (15) z Malých lásek opustil…

Slibovali si lásku až za hrob. Aby také ne. Kateřina (15) z Malých lásek ve čtrnácti otěhotněla,…

celý článek »