Rychlé těstoviny: Jsou za 10 minut hotové a chutnají výborně | Recepty.Blesk.cz

Rychlé těstoviny: Jsou za 10 minut hotové a chutnají výborně

  • Foto: shutterstock.com
    7května   2016  /  06:00

    Jsou snadné a rychlé. Můžete si je dopřát v poledne i večer, a to v nejrůznějších podobách. Výtečné jsou teplé, ale i studené. Třeba takový těstovinový salát nemá vůbec chybu.

  • Těstoviny s česnekem a nivou

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *500 g špaget
    *4 lžíce másla
    *4 stroužky česneku
    *1 feferonku
    *150 g nivy
    *4 lžíce nasekané zelené petrželky
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *strouhaný parmazán na posypání

     

    Postup:

    Špagety uvařené v osolené vodě sceďte a nechte okapat. Mezitím v pánvi na másle osmahněte na tenké plátky nakrájený česnek a po chvíli přidejte feferonku nakrájenou nadrobno. Směs smíchejte se špagetami, přidejte nastrouhaný sýr, petrželku a vše opět promíchejte. Servírujte posypané parmazánem.

  • Zapečené těstoviny se slaninou

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *400 g drobnějších těstovin (vřetýnka – fusilli)
    *4 vejce
    *2 lžíce nasekané zelené petrželky
    *2 lžíce nasekané pažitky
    *50 g strouhaného parmazánu
    *200 ml sladké smetany
    *150 g anglické slaniny
    *150 g mozzarelly
    *máslo
    *sůl
    *mletý černý pepř

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte je a okapané promíchejte s rozšlehanými vejci, bylinkami, parmazánem (30 g) a smetanou. Směs ochuťte solí a pepřem, promíchejte ji a rozložte na dno pekáčku vytřeného máslem. Přidejte slaninu upravenou na kostičky, zasypte ji parmazánem a poklaďte kolečky mozzarelly. Na povrch rozložte šupinky másla a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 30 minut.

  • S chřestem a smetanou


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *250 g špaget
    *1 svazek mladého zeleného chřestu
    *150 ml smetany ke šlehání
    *4 stroužky česneku
    *50 g strouhaného parmazánu
    *sůl

     

    Postup:

    Špagety uvařte v osolené vodě, sceďte je a nechte okapat. Chřest omyjte, ale loupat ho nemusíte, pouze odlomte nebo nožem odřízněte dřevnatou část (asi 1 až 2 cm od spodního konce. Výhonky svažte nití, postavte je do vyššího hrnce s vroucí osolenou vodou tak, aby hlavičky zůstaly nad hladinou, a vařte asi 4 minuty. Mezitím v jiném kastrůlku přiveďte k varu smetanu s prolisovaným česnekem. Vařený chřest slijte, dobře okapaný nakrájejte na kratší špalíky a spolu se strouhaným parmazánem ho promíchejte se smetanou. Omáčku ochuťte solí a opatrně ji smíchejte se špagetami.

  • Těstovinový salát se špenátem

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *400 g drobnějších těstovin (vřetýnka – fusilli)
    *30 ml oleje
    *4 stroužky česneku
    *8 menších rajčat
    *300 g čerstvého špenátu
    *50 ml bílého vína
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *olej

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte je a okapané promíchejte se zeleninovou směsí: v pánvi na oleji zlehka osmahněte prolisovaný česnek, přidejte rozpůlená rajčata a asi 2 minuty je restujte. Oheň zmírněte a do pánve přidejte špenát, který za stálého míchání nechte změknout. Vše osolte, opepřete a zalité vínem ještě asi minutu povařte. Salát podávejte teplý nebo za studena. Můžete ho přizdobit hoblinkami parmazánu nebo posypat strouhaným .

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

    VEPŘOVÁ PANENKA NA SLANINĚ

    PSTRUH NA MÁSLE S KMÍNEM

     

    DALŠÍ RECEPTY NA TĚSTOVINY

     

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Studená sprcha pro Rytmusovu Jasminu: Schytala…

Když se chce, tak to jde! A rychle! Alespoň to platí v případě Rytmusovy (42) manželky Jasminy Alagičové…

celý článek »

Krimi

Letadlu Smartwings do Prahy ve vzduchu vypověděl…

Bezmála 180 lidí na palubě letadla Boeing 737 zažilo ve čtvrtek během letu z řeckého ostrova Samos…

celý článek »

České celebrity

Režisér Jiří Menzel (81) po operaci mozku:…

Ani nemoc ho neodřízla od milované práce! Jiří Menzel (81) si nenechal ujít 200. reprízu Veselých…

celý článek »