Sezonní recepty: Připravte si božská jídla z kedluben a ředkviček | Recepty.Blesk.cz

Sezonní recepty: Připravte si božská jídla z kedluben a ředkviček

  • Foto: shutterstock.com
    27dubna   2016  /  06:00

    Zelenina z vlastní zahrádky chutná nejlíp, ale dobrou práci odvede i ta kupovaná. Ostatně můžete se o tom přesvědčit sami. Tyto recepty vyjdou na pár korun, ale jejich chuť je božská.

  • Kedlubnové karbanátky


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
    *2 kedlubny
    *4 vejce
    *1 cibuli
    *zelenou petrželku
    *2 lžíce hladké mouky
    *strouhanku podle potřeby
    *sůl
    *mletou sladkou papriku
    *mletý černý pepř
    *olej

     

    Postup:

    Maso smíchejte s oloupanou kedlubnou nastrouhanou nahrubo, přidejte vejce, nasekanou cibuli a zelenou petrželku, mouku a strouhanku. Ochuťte solí a kořením, vše dobře promíchejte a ze směsi tvořte karbanátky, ty smažte z obou stran v rozpáleném oleji.

  • Zapečené kedlubny


    Budete potřebovat (na 1 formu):

    *6 až 8 kedluben
    *250 g anglické slaniny
    *2 vejce
    *50 ml zakysané smetany
    *50 ml smetany ke šlehání
    *1 hrst nasekané petrželky
    *4 stroužky česneku
    *strouhaný tvrdý sýr
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *máslo na formu

     

    Postup:

    Oloupané kedlubny nakrájejte na silnější plátky a povařte je v osolené vodě do poloměkka. Zapékací formu vytřete máslem a na dno rozložte polovinu slitých a dobře okapaných kedluben, přidejte vrstvu anglické slaniny pokrájené na drobné kostičky a zakryjte ji zbylými kedlubnami. Vše zalijte solí a pepřem ochucenou směsí, kterou jste ruční metličkou vypracovali z vajec, obou druhů smetany, petrželky a prolisovaného česneku. Povrch posypte sýrem a v troubě vyhřáté na 150 °C zapékejte asi 25 minut.

  • Jarní ředkvičkový salát


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *600 g brambor
    *8 vajec vařených natvrdo
    *3 svazky ředkviček
    *libovolné bylinky (pažitku, zelenou petrželku, kopr)

     

    Na dresink:
    4 lžíce zakysané smetany
    *2 lžíce olivového oleje
    *1 lžíci plnotučné hořčice
    *sůl
    *mletý černý pepř

     

    Postup:

    Ve slupce vařené zchladlé brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Smíchejte je s pokrájenými vejci a plátky ředkviček. Do základu nakonec zlehka vmíchejte dresink: všechny ingredience smíchejte a prošlehejte ruční metlou.

  • Osvěžující okroška


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *4 brambory
    *2 svazky ředkviček
    *1 salátovou okurku
    *6 vajec vařených natvrdo
    *1 svazek jarní cibulky
    *1 l mléka
    *3 až 4 lžíce majonézy
    *250 ml vody
    *sekanou zelenou petrželku
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *ocet

     

    Postup:

    Oloupané brambory uvařte v osolené vodě a upravte je na kostičky. Ředkvičky pokrájejte na drobné kousky a oloupanou okurku a vejce na kostičky. Vše přendejte do mísy a přidejte nasekanou cibulku. Zeleninu zalijte mlékem rozšlehaným s majonézou, do kterého přidáte podle potřeby vodu z brambor. Polévku osolte, ochuťte pepřem a octem a na závěr do ní vmíchejte nasekanou petrželku. Polévku podávejte dobře vychlazenou.

     

    VYZKOUŠEJTE RECEPTY:

    BRETAŇSKÉ FAZOLE

    LEDOVÝ SALÁT S EXTRA ZÁLIVKOU

     

    DALŠÍ ZELENINOVÉ RECEPTY

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Důležitý svědek v případu Kuciak je po smrti:…

Důležitý svědek v případu vraždy Jána Kuciaka (†27) a Martiny Kušnírové (†27) je po smrti.…

celý článek »

České celebrity

Magda Vášáryová naložila českým mužům: Špinaví,…

Jako bývalá diplomatka umí dobře volit slova, pokud jde ale o české muže, nebere si Magda Vášáryová…

celý článek »

Příběhy

Na tuhle „masáž z pekla“ nikdy nezapomene!…

Manželé Candise a Matthew Raisonovi si chtěli na Bali zpříjemnit pobyt exotickou masáží. Na „vymítání…

celý článek »

Německo - Bundesliga

Chystá Bayern změnu? Promluví velká trojka.…

Hoeness, Rummenigge, Salihamidžič! Když se tato velká trojka Bayernu Mnichov sešla naposledy na jedné…

celý článek »