- Foto: shutterstock.com17. dubna 2016 / 06:00Chutná fantasticky, ale mnoho z nás se do jeho přípravy nepouští kvůli jeho špatné pověsti. Prý je pracné a většinou se nepovede. Zapomeňte na to a vrhněte se do přípravy podle našeho osvědčeného receptu. Výsledek bude excelentní. Jen před pečením nezapomeňte vložit do trouby kastrůlek s vodou. Jakmile kousky na plechu s pečicím papírem dáte do trouby, její dvířka neotevírejte, dokud nebude těsto upečené. 
- Větrníčky se zmrzlinou  - Budete potřebovat (na 12 kousků):- Na základní těsto: - *250 ml vody 
 *125 g hladké mouky
 *4 vejce- Na dohotovení: - *libovolnou zmrzlinu 
 *karamelový nebo čokoládový topping- Postup:- V kastrolu přiveďte vodu k varu, vařečkou do ní vmíchejte postupně přisypávanou mouku a vše důkladně spojte. Hmotu přeložte do mísy, přidejte 1 vejce a vše pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami šlehejte, dokud se vše nespojí. Základ nechte asi 10 minut chladnout a pak stejným způsobem zapracujte zbylá vejce. - Vypracované hladké a lesklé těsto naložte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte dvanáct kopečků (pokud chcete tyčinky nebo větrníčky, pak naneste odpovídající tvary). V troubě vyhřáté na 200 °C, do které jste před pečením vložila kastrůlek s vodou, pečte asi 15 až 20 minut. Během tepelné úpravy dvířka trouby neotvírejte! - Upečené, ještě horké větrníčky rozdělte na poloviny, nejlépe vám to půjde nůžkami. Zchladlé kousky naplňte kopečkem zmrzliny a povrch ozdobte toppingem. 
- Větrníčky se šlehačkou  - Budete potřebovat (na 12 kusů):- Na krém: - *400 ml smetany ke šlehání 
 *2 sáčky ztužovače šlehačky
 *moučkový cukr podle chuti + na posypání- Postup:- Upečené kousky (viz recept Větrníčky se zmrzlinou) rozdělte nůžkami na poloviny. A zchladlé naplňte pomocí cukrářského sáčku šlehačkou: do částečně vyšlehané smetany přidejte ztužovač a dál ji šlehejte, dokud nezhoustne, krátce předtím ji ochuťte moučkovým cukrem. Přiklopené větrníčky na povrchu poprašte moučkovým cukrem. 
- Věnečky s jahodovým krémem  - Budete potřebovat (na 12 kusů):- *základní odpalované těsto - Na krém: - *200 g másla 
 *100 g moučkového cukru
 *1 sáček jahodového pudinku
 *250 ml mléka
 *moučkový cukr na posypání- Postup:- Ještě horké upečené věnečky (viz recept Větrníčky se zmrzlinou) rozpulte nůžkami a zchladlé naplňte pomocí cukrářského sáčku šlehačkou. Máslo utřete s cukrem a do pěny po částech vmíchejte pod fólií vychladlý pudink připravený podle návodu na obalu z pudinkového prášku a mléka. Na krém položte horní polovinu věnečku a sestavené kousky poprašte moučkovým cukrem. 
- Banánky s máslovým krémem  - Budete potřebovat (na 12 kusů):- *základní odpalované těsto - Na krém: - * 300 ml mléka 
 * 80 g krupicového cukru
 * 1 sáček vanilkového pudinku
 * 2 žloutky
 * 80 g másla- Na polevu: - *150 g moučkového cukru 
 *2 lžíce horké vody
 *1 lžíci citronové šťávy
 *2 lžíce karamelového toppingu- Postup:- Ihned po vyjmutí z trouby banánky (viz recept Větrníčky se zmrzlinou) rozpulte nůžkami a zchladlé naplňte pomocí cukrářského sáčku krémem. Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Odstavte ho z ohně, přidejte žloutky a za stálého míchání ho ve vodní lázni vychlaďte a vyšlehejte dohladka. Postupně přidávejte měkké máslo a šlehejte dalších 7 minut. Na krém položte horní díl, který přizdobte polevou. Prosátý moučkový cukr smíchejte s horkou vodou a citronovou šťávou. Vše dále míchejte, poleva musí být hladká a lesklá. Nakonec ji dochuťte toppingem. - VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY:- OŘECHOVÁ BÁBOVKA- TVAROHOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ- DALŠÍ RECEPTY Z KATEGORIE PEČENÍ


 
         
         
         
         
           
           
           
         
        