Karbanátky, jak je neznáte: Vyzkoušejte také rybí nebo zeleninové | Recepty.Blesk.cz

Karbanátky, jak je neznáte: Vyzkoušejte také rybí nebo zeleninové

  • Foto: shutterstock.com
    2dubna   2016  /  06:00

    Karbanátky jsou naprostá klasika. Alespoň ty z mletého masa. Dají se však připravit z mnoha dalších surovin. Zeleninové nebo luštěninové také chutnají božsky. Pokud si je stejně bez masa nedokážete představit, zkuste je alespoň něčím ozvláštnit.

  • Rybí karbanátky

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 200 g filetů z bílé ryby (treska, kapr, štika)

    * 200 g lososa bez kůže

    * 1 rohlík

    * 50 ml mléka

    * 1 hrst jemně sekané petrželové natě

    * sůl, pepř

    * 1 vejce

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Rohlík natrhejte na kousky a navlhčete ho mlékem. Rybí maso nasekejte najemno a smíchejte ho s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem. Z těsta tvarujte placičky a smažte je na oleji dozlatova.

  • Karbanátky se sýrem

    Foto: shutterstock.com


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 400 g mletého hovězího masa

    * 200 g mletého vepřového masa

    * 200 g strouhaného sýra

    * 2 vejce

    * 8 natvrdo uvařených vajec

    * sůl, pepř

    * strouhanku

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Mleté maso promíchejte v míse s rozšlehanými vejci, sýrem, strouhankou a dochuťte ho solí a pepřem. Vytvarujte karbanátky, pak je obalte ve strouhance a osmažte v hlubší pánvi dozlatova.

  • Pikantní karbanátky

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 kg mletého hovězího masa

    * 1 lžičku lístků tymiánu

    * hrst nasekané petrželky

    * 2 prolisované stroužky česneku

    * 2 nakrájené šalotky

    * 1 červenou chilli papričku

    * 1 vejce

    * kůru z 1 citronu

    * sůl, pepř

     

    Postup:

    Maso vložte do mísy a přidejte k němu nasekaný tymián, petrželku, prolisované stroužky česneku, nasekané šalotky, chilli papričku zbavenou semínek, vejce a nastrouhanou kůru z citronu. Vše dobře promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a z hmoty vytvarujte karbanátky. Ty pak na pánvi z obou stran opečte dozlatova.

  • Mrkvové karbanátky

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 4 nastrouhané mrkve

    * 1 lžíci másla

    * 1 vejce

    * 1/2 hrnku strouhanky

    * 3 stroužky česneku

    * olej na smažení

    * 1 lžíci nasekaného tymiánu

    * sůl

     

    Postup:

    Nastrouhané mrkve poduste na másle a pak je vložte do mísy. Přidejte rozšlehaná vejce, strouhanku, sůl, lístky tymiánu a prolisované stroužky česneku. Vytvořte menší karbanátky a ty pečte z obou stran dozlatova. Dávejte je na talíř s ubrouskem, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Karbanátky podávejte s bramborovou kaší nebo jen tak jako chuťovku.

  • Masové karbanátky s celerem

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 3 hrnky mletého masa

    * 1 housku

    * 1 hrnek mléka

    * 1 cibuli

    * 1 stroužek česneku

    * 1 mrkev

    * 1/4 celeru

    * 100 g na kostičky nakrájené slaniny

    * 1 lžíci nasekané petrželky

    * 6 lžic oleje

    * 1 vejce

    * 5 lžic strouhanky

    * sůl, pepř, chilli

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Housku namočte v mléce a pak ji vymačkejte. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek prolisujte a zeleninu nastrouhejte. Kostičky slaniny osmažte na lžíci oleje. Škvarky vyjměte a na tuku orestujte zeleninu. Přidejte česnek a petrželku. Zeleninu smíchejte s masem, vejcem, houskou, škvarky, solí, pepřem a chilli podle chuti. Vytvarujte malé karbanátky, obalte je ve strouhance a pečte dozlatova.

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

    TELECÍ LÍČKA NA VÍNĚ

    DOMÁCÍ ŠUNKA

     

    DALŠÍ MASOVÉ RECEPTY 

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz