Karbanátky, jak je neznáte: Vyzkoušejte také rybí nebo zeleninové | Recepty.Blesk.cz

Karbanátky, jak je neznáte: Vyzkoušejte také rybí nebo zeleninové

  • Foto: shutterstock.com
    2dubna   2016  /  06:00

    Karbanátky jsou naprostá klasika. Alespoň ty z mletého masa. Dají se však připravit z mnoha dalších surovin. Zeleninové nebo luštěninové také chutnají božsky. Pokud si je stejně bez masa nedokážete představit, zkuste je alespoň něčím ozvláštnit.

  • Rybí karbanátky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 200 g filetů z bílé ryby (treska, kapr, štika)

    * 200 g lososa bez kůže

    * 1 rohlík

    * 50 ml mléka

    * 1 hrst jemně sekané petrželové natě

    * sůl, pepř

    * 1 vejce

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Rohlík natrhejte na kousky a navlhčete ho mlékem. Rybí maso nasekejte najemno a smíchejte ho s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem. Z těsta tvarujte placičky a smažte je na oleji dozlatova.

  • Karbanátky se sýrem



    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 400 g mletého hovězího masa

    * 200 g mletého vepřového masa

    * 200 g strouhaného sýra

    * 2 vejce

    * 8 natvrdo uvařených vajec

    * sůl, pepř

    * strouhanku

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Mleté maso promíchejte v míse s rozšlehanými vejci, sýrem, strouhankou a dochuťte ho solí a pepřem. Vytvarujte karbanátky, pak je obalte ve strouhance a osmažte v hlubší pánvi dozlatova.

  • Pikantní karbanátky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 kg mletého hovězího masa

    * 1 lžičku lístků tymiánu

    * hrst nasekané petrželky

    * 2 prolisované stroužky česneku

    * 2 nakrájené šalotky

    * 1 červenou chilli papričku

    * 1 vejce

    * kůru z 1 citronu

    * sůl, pepř

     

    Postup:

    Maso vložte do mísy a přidejte k němu nasekaný tymián, petrželku, prolisované stroužky česneku, nasekané šalotky, chilli papričku zbavenou semínek, vejce a nastrouhanou kůru z citronu. Vše dobře promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a z hmoty vytvarujte karbanátky. Ty pak na pánvi z obou stran opečte dozlatova.

  • Mrkvové karbanátky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 4 nastrouhané mrkve

    * 1 lžíci másla

    * 1 vejce

    * 1/2 hrnku strouhanky

    * 3 stroužky česneku

    * olej na smažení

    * 1 lžíci nasekaného tymiánu

    * sůl

     

    Postup:

    Nastrouhané mrkve poduste na másle a pak je vložte do mísy. Přidejte rozšlehaná vejce, strouhanku, sůl, lístky tymiánu a prolisované stroužky česneku. Vytvořte menší karbanátky a ty pečte z obou stran dozlatova. Dávejte je na talíř s ubrouskem, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Karbanátky podávejte s bramborovou kaší nebo jen tak jako chuťovku.

  • Masové karbanátky s celerem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 3 hrnky mletého masa

    * 1 housku

    * 1 hrnek mléka

    * 1 cibuli

    * 1 stroužek česneku

    * 1 mrkev

    * 1/4 celeru

    * 100 g na kostičky nakrájené slaniny

    * 1 lžíci nasekané petrželky

    * 6 lžic oleje

    * 1 vejce

    * 5 lžic strouhanky

    * sůl, pepř, chilli

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Housku namočte v mléce a pak ji vymačkejte. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek prolisujte a zeleninu nastrouhejte. Kostičky slaniny osmažte na lžíci oleje. Škvarky vyjměte a na tuku orestujte zeleninu. Přidejte česnek a petrželku. Zeleninu smíchejte s masem, vejcem, houskou, škvarky, solí, pepřem a chilli podle chuti. Vytvarujte malé karbanátky, obalte je ve strouhance a pečte dozlatova.

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

    TELECÍ LÍČKA NA VÍNĚ

    DOMÁCÍ ŠUNKA

     

    DALŠÍ MASOVÉ RECEPTY 

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Kristelová si změnila jméno na Řepkovou,…

Na svém YouTube kanálu MysticLipstick uveřejnila Kateřina Kristelová (38) zhruba čtvrthodinové Q&A…

celý článek »

Krimi

Daniel utřásl svého synka (†4 měs.) k smrti:…

Zedník Daniel McLaren (30) si musí odpykat minimálně 22 let za vraždu svého čtyřměsíčního syna Jacka,…

celý článek »

Krimi

Gang znásilnil a umlátil studentku Hannu:…

Studentka Hannah Cornelius (†21) a její kamarád Cheslin Marsh (22) si povídali v autě, když je obstoupili…

celý článek »

VIP sport

Ester, ať nedopadneš jako slovenská hvězda:…

Co by za to dala, kdyby měla podmínky jako její česká kolegyně. Slovenská lyžařka specializující…

celý článek »