Dita P. se vrací na obrazovky: Upečte si její dokonalou sekanou! | Recepty.Blesk.cz

Dita P. se vrací na obrazovky: Upečte si její dokonalou sekanou!

Foto: profimedia.cz
07.03.2016 / 06:00

Dita P. je zpátky a s ní samozřejmě i její deník, úžasné recepty a historky z jejího rodinného i přátelského života. Na co se můžete těšit?

 

Video se připravuje ...
 • 

"Budu pro vás zase s láskou vařit a vyprávět svůj deník. Byla jsem u toho těhotná, narodil se nám Davídek, vařila jsem v Itálii a na Slovenské Spiši, taky u sebe doma, na chalupě, uprostřed vinice, pod stanem," láká sympatická kuchařka diváky na Českou televizi, kde bude už tento pátek – 11.3. – odvysílán první díl druhého Deníku Dity P.

Zatímco minulá série končila svatbou, ta další se ponese v duchu toho, jak se dělá rodina. Ostatně druhá kuchařka – Deník Dity P. – je plná rodinných receptů a rozhodně to není žádná náhoda. Když se přímo Dity zeptáte na nejoblíbenější jídlo, jednoznačně vám odpovědět nedokáže. Co se ale kuchyně týče, nejbližší jejímu srdci je určitě ta česká. Vyzkoušejte její božskou sekanou a těště se na spoustu nových receptů, se kterými vás seznámí každý páteční podvečer na ČT1. 

Foto: ceskatelevize.cz

Na sekanou podle Dity P. budete potřebovat:

150 g slaniny

2 cibule nakrájené najemno

1,1 kg mletého masa (1 díl vepřového plecka, 3 díly hovězího zadního)

2 starší rohlíky nakrájené

100 ml mléka

1 vejce

5 prolisovaných stroužků česneku

3 lžičky čerstvého tymiánu

2 lžíce majoránky

3 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice

sůl, pepř

 

Směs k potírání:

3 lžíce dijonské hořčice

3 lžíce piva

2 lžíce oleje

2 lžičky sladké papriky

 

Postup:

Na pánev dejte trochu oleje a nechte na něm osmahnout dvě cibule dosklovata. Mezi tím si do mléka namočte dvě housky nakrájené na kostičky. Pak do pánve s cibulí přidejte 150 g slaniny a nechte ji trošku osmahnout.

 

Do namletého masa dejte vejce, dijonskou hořčici, pět prolisovaných stroužků česneku, tři lžičky tymiánu, dvě lžíce majoránky, sůl, pepř a nakonec i namočené housky a opečenou slaninu s cibulkou. Směs důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.

 

Potom směs vytáhněte z mísy a zacházejte s ní jako s kynutým těstem – je potřeba s ní házet a plácat do ní, abyste z ní dostali veškerý vzduch a sekaná v troubě nepopraskala. Směs rozdělte na dvě poloviny, uválejte dvě šišky, dejte je na hlubší plech vyložený pečicím papírem a polijte lžící piva a posypte dvěma lžičkami sladké mleté papriky.

 

Sekanou vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte zhruba hodinu. Během pečení ještě občas potřete směsí a podle potřeby podlijte pivem.

 

Další recepty Dity P. naleznete na webu České televize.


DALŠÍ RECEPTY:

KANČÍ GULÁŠ

ARISTA VEPŘOVÁ PEČENĚ


VYZKOUŠEJTE I JINÉ MASOVÉ RECEPTY

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz