Nejlepší jarní polévka: Vyzkoušejte tyrolské knedlíčky | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší jarní polévka: Vyzkoušejte tyrolské knedlíčky

Foto: shutterstock.com
04.03.2016 / 06:00

I na jaře je potřeba se něčím pořádně zahřát. A co by se k tomu mohlo hodit víc než talíř horké polévky, plný čerstvé zeleniny? Vyzkoušejte slepičí s tyrolskými knedlíčky, určitě si ji zamilujete.

 

Budete potřebovat (na 4 porce):

* 1 slepici

* 1 vejce

* 100 g uzeného masa

* 40 g slaniny

* 3 rohlíky

* 1 lžíci hrubé mouky

* 350 g zeleniny do polévky

2 cibule

* celý pepř

* mletý muškátový květ

* celé nové koření

* bobkový list

* trochu strouhanky

* petrželku a pažitku

* 1 lžíci másla

* vodu

* špetku prášku do pečiva

* sůl a mletý pepř

 

Postup:

Slepici očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme trochu soli, jednu a půl oloupané cibule, bobkový list, pár kuliček nového koření a celého pepře a pod pokličkou pomalu vaříme tři hodiny. Podle potřeby doléváme vodu. Pak slepici vyndáme a vývar přecedíme.

 

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, v pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, orestujeme v ní kostičky uzeného masa a krátce podusíme se zbylou nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme rohlíky a vše společně opékáme, až rohlíky lehce zezlátnou a budou křupavé. Směs necháme vychladnout a pak do ní vmícháme vejce, lžíci nasekané petrželky, špetku mletého pepře a muškátového květu, hrubou mouku s práškem do pečiva a sůl. Hmotu zahustíme strouhankou a vlhkýma rukama uděláme osm větších knedlíčků.

 

Ve velkém hrnci rozehřejeme lžíci másla, opečeme zeleninu a zalijeme ji slepičím vývarem. Přivedeme k varu a do mírně vroucí polévky zavaříme připravené knedlíčky. Zakryjeme poklicí a vaříme deset minut. Do polévky vsypeme pokrájené maso a podle chuti sůl. Porce zdobíme nasekanou pažitkou.

 

Více jarních polévek a svěžích velikonočních receptů naleznete v nejnovějším čísle magazínu Blesk Vaše recepty. Koupíte ho na všech novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.




VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY:

CIBULOVÁ POLÉVKA

DOBRÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA


DALŠÍ POLÉVKOVÉ RECEPTY




Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Příběhy

Není voják jako voják: Sergej (72) v srpnu…

Rodilý Rus Sergej Magid (72) se v roce 1990 přestěhoval do Prahy, vzal si dceru bývalého politického…

celý článek »

Královské rodiny

To není normální, Meghan! Od nesnesitelné…

Meghan Markleová (38) opět bouří britskou veřejnost! Jen tři měsíce od porodu Archieho už má totiž…

celý článek »

Blesk tlapky

Petr chová 24 psů na malém pozemku s maringotkami.…

Štěkot 24 psů zpoza zaslepených oken tří maringotek, další hafan zavřený ve starém autě. Pro Petra…

celý článek »

VIP sport

Zarostlé Lužánky opět ožily! Legendární…

Stadion Za Lužánkami. Právě tady se Emil Zátopek v těchto dnech nesmazatelně zapíše do olympijských…

celý článek »