Láska prochází žaludkem: Připravte si dokonalé valentýnské menu | Recepty.Blesk.cz

Láska prochází žaludkem: Připravte si dokonalé valentýnské menu

  • Foto: shutterstock.com
    13února   2016  /  06:00

    I když svátek svatého Valentýna neslavíte, není důvod, proč byste si nemohli připravit romantické menu jen pro vás dva. Jak je známo, láska prochází žaludkem a na tom, jaký je den, do důsledku naprosto nezáleží.

  • Valentýnské palačinky


    Budete potřebovat:

    * 300 g mražených jahod
    * 200 g vanilkové zmrzliny
    * 4 ks jahod
    * 4 lžičky čokolády
    * 8 ks máty
    * šlehačka
    * likér

     

    Postup:

    Mléko, vejce, mouku, cukr a 2 lžíce jahodové štávy ze zavařeniny smícháme a uděláme těsto, které smažíme na pánvi po obou stranách dozlatova. Mražené jahody necháme trochu rozmrznout, vložíme je do mixéru společně s vanilkovou zmrzlinou a rozmixujeme. Osmažené palačinky přehneme na půl a pak ještě jednou na půl, tím nám vznikne tvar srdce.


    Přeložené palačinky plníme rozmixovanou zmrzlinou s jahodami, můžeme přidat i pár rozmražených jahod. Palačinku obkreslíme růžičkami šlehačky, které posypeme strouhanou čokoládou. Doprostřed srdce uděláme ještě pár šlehačkových růžiček, do kterých posadíme čerstvou jahodu a ozdobíme dvěma lístky máty. Nakonec palačinky polijeme jahodovou šťávou a karamelovým likérem. Podáváme vychlazené.

  • Parmazánové kanapky


     

    Budete potřebovat:

     

    * balíček listového těsta
    * hladká mouka na vál
    * vejce
    * 100 g strouhaného parmazánu
    * rajčatovo-cibulová salsa

     

    Postup:

     

    Listové těsto rozválíme na placku o výšce 3 mm, vykrajovátkem na cukroví vykrájíme srdíčka, přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a každé posypeme troškou parmezánu. Srdíčka pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ºC dozlatova. Kanapky narovnáme na tác a každou ozdobíme troškou salsy.

     

  • Avokádové pyré s opečenými krevetami


    Budete potřebovat:

    * 1/2 malé červené chilli papričky

    * 1 jarní cibulka

    * 1 citron

    * 2 zralá avokáda

    * 100 g nízkotučného jogurtu

    * sůl, pepř

     * 40 g sušených brusinek

    * 4 obří krevety (syrové, stažené, spařené)

    * 2 čajové lžičky oleje

     

    Postup:

    Nasekejte najemno chilli papričku, vlašské ořechy a jarní cibulku. Nastrouhejte polovinu citronové kůry a vymačkejte šťávu. Rozpulte avokádo a vydlabejte dužinu. Dužinu, citrónovou šťávu a jogurt rozmačkejte na pyré. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte kůru, chilli papričku, jarní cibulku a brusinky. Obří krevety na oleji asi 2 až 3 minuty smažte. Pyré servírujte spolu s krevetami ve sklenicích.

  • Svíčkové steaky se slaninou


    Suroviny:

    * 2 silnější plátky svíčkové
    * 100 g slaniny
    * lžíce olivového oleje
    * sůl a drcený barevný pepř
    * 400 g malých brambor
    * jarní cibulka
    * cherry rajčata

     

    Postup:

    Omyté a osušené brambory několikrát propíchneme vidličkou, osolíme a upečeme nasucho v troubě při 200 ºC. Maso omyjeme, osušíme a po obvodu obložíme proužky slaniny. Steaky opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme porce nakrájenou cibulovou natí a cherry rajčátky.

  • Jahody v čokoládě


    Budete potřebovat:

    * 150 čerstvých jahod
    * 100 g bílé čokolády
    * 100 g hořké čokolády
    * strouhané oříšky
    * strouhaný kokos

     

    Postup:

    Jahody omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Jahody namočíme v bílé nebo tmavé čokoládě a obalíme v oříšcích nebo kokosu, některé můžeme ozdobit ještě čokoládovými proužky.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Kristelová si změnila jméno na Řepkovou,…

Na svém YouTube kanálu MysticLipstick uveřejnila Kateřina Kristelová (38) zhruba čtvrthodinové Q&A…

celý článek »

Krimi

Daniel utřásl svého synka (†4 měs.) k smrti:…

Zedník Daniel McLaren (30) si musí odpykat minimálně 22 let za vraždu svého čtyřměsíčního syna Jacka,…

celý článek »

Krimi

Gang znásilnil a umlátil studentku Hannu:…

Studentka Hannah Cornelius (†21) a její kamarád Cheslin Marsh (22) si povídali v autě, když je obstoupili…

celý článek »

VIP sport

Ester, ať nedopadneš jako slovenská hvězda:…

Co by za to dala, kdyby měla podmínky jako její česká kolegyně. Slovenská lyžařka specializující…

celý článek »