Láska prochází žaludkem: Připravte si dokonalé valentýnské menu | Recepty.Blesk.cz

Láska prochází žaludkem: Připravte si dokonalé valentýnské menu

  • Foto: shutterstock.com
    13února   2016  /  06:00

    I když svátek svatého Valentýna neslavíte, není důvod, proč byste si nemohli připravit romantické menu jen pro vás dva. Jak je známo, láska prochází žaludkem a na tom, jaký je den, do důsledku naprosto nezáleží.

  • Valentýnské palačinky

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat:

    * 300 g mražených jahod
    * 200 g vanilkové zmrzliny
    * 4 ks jahod
    * 4 lžičky čokolády
    * 8 ks máty
    * šlehačka
    * likér

     

    Postup:

    Mléko, vejce, mouku, cukr a 2 lžíce jahodové štávy ze zavařeniny smícháme a uděláme těsto, které smažíme na pánvi po obou stranách dozlatova. Mražené jahody necháme trochu rozmrznout, vložíme je do mixéru společně s vanilkovou zmrzlinou a rozmixujeme. Osmažené palačinky přehneme na půl a pak ještě jednou na půl, tím nám vznikne tvar srdce.


    Přeložené palačinky plníme rozmixovanou zmrzlinou s jahodami, můžeme přidat i pár rozmražených jahod. Palačinku obkreslíme růžičkami šlehačky, které posypeme strouhanou čokoládou. Doprostřed srdce uděláme ještě pár šlehačkových růžiček, do kterých posadíme čerstvou jahodu a ozdobíme dvěma lístky máty. Nakonec palačinky polijeme jahodovou šťávou a karamelovým likérem. Podáváme vychlazené.

  • Parmazánové kanapky

    Foto: shutterstock.com

     

    Budete potřebovat:

     

    * balíček listového těsta
    * hladká mouka na vál
    * vejce
    * 100 g strouhaného parmazánu
    * rajčatovo-cibulová salsa

     

    Postup:

     

    Listové těsto rozválíme na placku o výšce 3 mm, vykrajovátkem na cukroví vykrájíme srdíčka, přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a každé posypeme troškou parmezánu. Srdíčka pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ºC dozlatova. Kanapky narovnáme na tác a každou ozdobíme troškou salsy.

     

  • Avokádové pyré s opečenými krevetami

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat:

    * 1/2 malé červené chilli papričky

    * 1 jarní cibulka

    * 1 citron

    * 2 zralá avokáda

    * 100 g nízkotučného jogurtu

    * sůl, pepř

     * 40 g sušených brusinek

    * 4 obří krevety (syrové, stažené, spařené)

    * 2 čajové lžičky oleje

     

    Postup:

    Nasekejte najemno chilli papričku, vlašské ořechy a jarní cibulku. Nastrouhejte polovinu citronové kůry a vymačkejte šťávu. Rozpulte avokádo a vydlabejte dužinu. Dužinu, citrónovou šťávu a jogurt rozmačkejte na pyré. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte kůru, chilli papričku, jarní cibulku a brusinky. Obří krevety na oleji asi 2 až 3 minuty smažte. Pyré servírujte spolu s krevetami ve sklenicích.

  • Svíčkové steaky se slaninou

    Foto: shutterstock.com

    Suroviny:

    * 2 silnější plátky svíčkové
    * 100 g slaniny
    * lžíce olivového oleje
    * sůl a drcený barevný pepř
    * 400 g malých brambor
    * jarní cibulka
    * cherry rajčata

     

    Postup:

    Omyté a osušené brambory několikrát propíchneme vidličkou, osolíme a upečeme nasucho v troubě při 200 ºC. Maso omyjeme, osušíme a po obvodu obložíme proužky slaniny. Steaky opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme porce nakrájenou cibulovou natí a cherry rajčátky.

  • Jahody v čokoládě

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat:

    * 150 čerstvých jahod
    * 100 g bílé čokolády
    * 100 g hořké čokolády
    * strouhané oříšky
    * strouhaný kokos

     

    Postup:

    Jahody omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Jahody namočíme v bílé nebo tmavé čokoládě a obalíme v oříšcích nebo kokosu, některé můžeme ozdobit ještě čokoládovými proužky.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz