Nejlepší hřejivá pikantní jídla z jedné pánve, která si zamilujete | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší hřejivá pikantní jídla z jedné pánve, která si zamilujete

  • ...
    ...
    Foto: shutterstock.com
    3února   2016  /  06:00

    Chilli papričky, drcený pepř, najemno nastrouhaný česnek, cibule a další pálivé suroviny dokážou přikouzlit pikantní chuť všem rychlým směsím z pánve. A přidat můžete cokoliv: maso, zeleninu, bylinky, houby, kapku vína... Už se vám sbíhají sliny?

  • Vepřový perkelt

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 700 g vepřové plece
    * 1 lžíci sádla
    * 2 cibule
    * 3 stroužky česneku
    * 1 malou sklenku sterilovaných kapií
    * 1 sušenou chilli papričku
    * 1 lžíci mleté sladké papriky
    * slunečnicová semínka
    * nať z jarní cibulky
    * sůl a pepř

     

    Postup:

    Maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a nať jarní cibulky na silnější kroužky.  V hrnci rozpustíme sádlo, dáme na něj nakrájenou cibuli a za stálého míchání restujeme pět minut dorůžova. Pak ji zasypeme paprikou, zamícháme, přidáme maso a nadrobno nasekaný česnek, osolíme, opepříme, promícháme a necháme maso zatáhnout. Pak přilijeme trochu vody a dusíme ve vlastní šťávě doměkka, podle potřeby doléváme vodu. Před koncem vaření přidáme kousky sterilovaných kapií, hrst slunečnicových semínek, cibulovou nať a chilli papričku. Perkelt nezahušťujeme, jen ho podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem, těstovinami nebo rýží.

     

    Autokou receptu je čtenářka Květa Kroupová z Prahy

    2580529:gallery:true:trueVíce receptů na pikatní jídla naleznete v únorovém čísle časopisu Blesk vaše recepty, které koupíte na všech novinových stáncích jen za 7,90 Kč.

  • Chilli con carne

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 800 g mletého zadního hovězího masa
    * 2 velké cibule
    * trochu slunečnicového oleje
    * 500 g rajčatového pyré
    * mletou sladkou a pálivou papriku
    * 2 chilli papričky
    * 5 stroužků česneku
    * bazalku
    * trochu hovězího vývaru
    * sůl a pepř

     

    Postup:

    V hluboké pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přisypeme mleté maso, přidáme sůl, pepř, drcený česnek, nasekané chilli papričky, mletou papriku, rajčatové pyré, bazalku a směs 15 minut podusíme, podle potřeby přilijeme trochu vývaru. Tekutinu necháme zredukovat, podle chuti osolíme a opepříme a podáváme s polentou.

     

    Autokou receptu je čtenářka Jitka Mráčková z Plzně

    2580529:gallery:true:trueVíce receptů na pikatní jídla naleznete v únorovém čísle časopisu Blesk vaše recepty, které koupíte na všech novinových stáncích jen za 7,90 Kč.

  • Mexické fazole

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 300 g vařených červených a černých fazolí
    * 100 g sterilované kukuřice
    * 2 šalotky
    * 3 barevné papriky
    * 100 g drcených rajčat
    * 2 chilli papričky
    * 1 nožku pikantní klobásky
    * trochu olivového oleje
    * trochu vinného octa
    * sůl

    Postup:

    Ve větším rendlíku na oleji zpěníme pokrájenou šalotku a klobásku, přidáme fazole a kousky paprik, kukuřici, přilijeme drcená rajčata, promícháme a krátce osmahneme. Směs dochutíme octem, olejem, nadrobno nasekanou chilli papričkou, solí a pepřem, promícháme a před podáváním necháme chvíli odležet.

     

    Autokou receptu je čtenářka Jindřiška Potužníková z Kdyně

    2580529:gallery:true:trueVíce receptů na pikatní jídla naleznete v únorovém čísle časopisu Blesk vaše recepty, které koupíte na všech novinových stáncích jen za 7,90 Kč.

  • Červené kuřecí curry

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 500 g kuřecího masa
    * 1 červenou papriku
    * 1/2 cukety
    * kousek zázvoru
    * červenou curry pasta podle chuti
    * sezamový olej
    * kokosové mléko
    * thajskou bazalku
    * sůl

     

    Postup:

    V pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme curry pastu, kousky kuřecího masa a za stálého míchání krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu kokosového mléka a směs krátce povaříme. Přidáme pokrájenou zeleninu, znovu krátce povaříme, až zelenina změkne. Pak směs dochutíme nastrouhaným zázvorem, solí a necháme prohřát. Podáváme s rýží nebo pečivem, porce zdobíme thajskou bazalkou.

     

    Autokou receptu je čtenářka Karolína Zítková z Olomouce

    2580529:gallery:true:trueVíce receptů na pikatní jídla naleznete v únorovém čísle časopisu Blesk vaše recepty, které koupíte na všech novinových stáncích jen za 7,90 Kč.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz