- Domácí nadýchané bonbony? Snazší, než si myslíte!Foto: shutterstock.com21. ledna 2016 / 06:00
Sladké nadýchané pěnové bonbony, které se doslova rozplynou na jazyku... Milují je děti i dospělí. Když jich koupíte sáček, po jeho obsahu není za chvíli ani památky. Jenže nabídka příchutí v našich obchodech není nijak bohatá. Navíc marshmallow nepatří zrovna k nejlevnějším cukrovinkám. Věděli jste ale, že si zrovna tyhle bonbony snadno, rychle a levně můžete vyrobit doma? Poradíme vám, jak na to.
- Na výrobu domácích marshmallow bonbonů, která vám zabere necelých třicet minut, budete potřebovat skutečně jen pár základních ingrediencí. Výsledek ale stojí za to!
Co nakoupit
Budete potřebovat (na 20 kousků):
na základní hmotu:
- 150 ml studené vody
- 50 ml vroucí vody
- 225 g cukru krupice
- 1 balíček jemně mleté želatiny
na obarvení a dochucení:
- potravinářská barviva
- potravinářské aroma dle chuti
na obalení hotových bonbonů:
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
- 1 lžičku jemného kukuřičného škrobu
Připravte si cukrový sirup
Do kastrolu si nalijte 150 mililitrů vody, přidejte krupicový cukr a vařte asi 15 minut, dokud vám nevznikne sirup.
Rozpusťte želatinu
Do vyšší nádoby nasypejte želatinu, zalijte ji 50 mililitry vroucí vody a důkladně míchejte, dokud se všechna želatina nerozpustí.
Vezměte si na pomoc elektrický šlehač
Cukrový sirup nalijte do rozpuštěné želatiny, přidejte aroma dle chuti a elektrickým šlehačem šlehejte na nejvyšší stupeň asi 10 minut. Musí vám vzniknout hustá pěna.
Vyberte si barvičky
Pěnu pak můžete rozdělit na dvě nebo více částí podle toho, kolik barev bonbonů chcete mít. Do každé z nich zašlehejte vybrané barvivo. K obarvení a zároveň dochucení můžete použít například i kakaový prášek nebo třeba karamel.
Vykrájejte bonbony
Jednotlivé směsi pak rozetřete na plech vyložený fólií nebo pečicím papírem, uhlaďte je a dejte asi na 4 hodiny do lednice. Z vychladlého plátu pak nožem nebo formičkami vykrajujte libovolné tvary. Ty obalujte ve směsi moučkového cukru se škrobem.