Jak si vyrobit domácí marshmallow? Potřebujete jen tři běžné ingredience | Recepty.Blesk.cz

Jak si vyrobit domácí marshmallow? Potřebujete jen tři běžné ingredience

  • Domácí nadýchané bonbony? Snazší, než si myslíte!
    Domácí nadýchané bonbony? Snazší, než si myslíte!
    Foto: shutterstock.com
    21ledna   2016  /  06:00

    Sladké nadýchané pěnové bonbony, které se doslova rozplynou na jazyku... Milují je děti i dospělí. Když jich koupíte sáček, po jeho obsahu není za chvíli ani památky. Jenže nabídka příchutí v našich obchodech není nijak bohatá. Navíc marshmallow nepatří zrovna k nejlevnějším cukrovinkám. Věděli jste ale, že si zrovna tyhle bonbony snadno, rychle a levně můžete vyrobit doma? Poradíme vám, jak na to.

  • Co nakoupit

    Na výrobu domácích marshmallow bonbonů, která vám zabere necelých třicet minut, budete potřebovat skutečně jen pár základních ingrediencí. Výsledek ale stojí za to!


    Budete potřebovat (na 20 kousků):


    na základní hmotu:

    • 150 ml studené vody
    • 50 ml vroucí vody
    • 225 g cukru krupice
    • 1 balíček jemně mleté želatiny


    na obarvení a dochucení:

    • potravinářská barviva
    • potravinářské aroma dle chuti


    na obalení hotových bonbonů:

    • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
    • 1 lžičku jemného kukuřičného škrobu
  • Připravte si cukrový sirup

    Foto: Shutterstock.com

     

    Do kastrolu si nalijte 150 mililitrů vody, přidejte krupicový cukr a vařte asi 15 minut, dokud vám nevznikne sirup.

  • Rozpusťte želatinu

    Foto: shutterstock.com

     

    Do vyšší nádoby nasypejte želatinu, zalijte ji 50 mililitry vroucí vody a důkladně míchejte, dokud se všechna želatina nerozpustí.

  • Vezměte si na pomoc elektrický šlehač

    Foto: shutterstock.com

     

    Cukrový sirup nalijte do rozpuštěné želatiny, přidejte aroma dle chuti a elektrickým šlehačem šlehejte na nejvyšší stupeň asi 10 minut. Musí vám vzniknout hustá pěna.

  • Vyberte si barvičky

    Foto: shutterstock.com

     

    Pěnu pak můžete rozdělit na dvě nebo více částí podle toho, kolik barev bonbonů chcete mít. Do každé z nich zašlehejte vybrané barvivo. K obarvení a zároveň dochucení můžete použít například i kakaový prášek nebo třeba karamel.

  • Vykrájejte bonbony

    Foto: shutterstock.com

     

    Jednotlivé směsi pak rozetřete na plech vyložený fólií nebo pečicím papírem, uhlaďte je a dejte asi na 4 hodiny do lednice. Z vychladlého plátu pak nožem nebo formičkami vykrajujte libovolné tvary. Ty obalujte ve směsi moučkového cukru se škrobem.

/

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz