- Domácí nadýchané bonbony? Snazší, než si myslíte!Foto: shutterstock.com21. ledna 2016 / 06:00
Sladké nadýchané pěnové bonbony, které se doslova rozplynou na jazyku... Milují je děti i dospělí. Když jich koupíte sáček, po jeho obsahu není za chvíli ani památky. Jenže nabídka příchutí v našich obchodech není nijak bohatá. Navíc marshmallow nepatří zrovna k nejlevnějším cukrovinkám. Věděli jste ale, že si zrovna tyhle bonbony snadno, rychle a levně můžete vyrobit doma? Poradíme vám, jak na to.
- Na výrobu domácích marshmallow bonbonů, která vám zabere necelých třicet minut, budete potřebovat skutečně jen pár základních ingrediencí. Výsledek ale stojí za to!
Co nakoupit
Budete potřebovat (na 20 kousků):
na základní hmotu:
- 150 ml studené vody
- 50 ml vroucí vody
- 225 g cukru krupice
- 1 balíček jemně mleté želatiny
na obarvení a dochucení:
- potravinářská barviva
- potravinářské aroma dle chuti
na obalení hotových bonbonů:
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
- 1 lžičku jemného kukuřičného škrobu
- Foto: Shutterstock.com
Připravte si cukrový sirup
Do kastrolu si nalijte 150 mililitrů vody, přidejte krupicový cukr a vařte asi 15 minut, dokud vám nevznikne sirup.
- Foto: shutterstock.com
Rozpusťte želatinu
Do vyšší nádoby nasypejte želatinu, zalijte ji 50 mililitry vroucí vody a důkladně míchejte, dokud se všechna želatina nerozpustí.
- Foto: shutterstock.com
Vezměte si na pomoc elektrický šlehač
Cukrový sirup nalijte do rozpuštěné želatiny, přidejte aroma dle chuti a elektrickým šlehačem šlehejte na nejvyšší stupeň asi 10 minut. Musí vám vzniknout hustá pěna.
- Foto: shutterstock.com
Vyberte si barvičky
Pěnu pak můžete rozdělit na dvě nebo více částí podle toho, kolik barev bonbonů chcete mít. Do každé z nich zašlehejte vybrané barvivo. K obarvení a zároveň dochucení můžete použít například i kakaový prášek nebo třeba karamel.
- Foto: shutterstock.com
Vykrájejte bonbony
Jednotlivé směsi pak rozetřete na plech vyložený fólií nebo pečicím papírem, uhlaďte je a dejte asi na 4 hodiny do lednice. Z vychladlého plátu pak nožem nebo formičkami vykrajujte libovolné tvary. Ty obalujte ve směsi moučkového cukru se škrobem.