Levné a rychlé večeře: do 25 korun za porci! | Recepty.Blesk.cz

Levné a rychlé večeře: do 25 korun za porci!

  • Foto: shutterstock.com
    5ledna   2016  /  06:00

    I za pár korun dokážete vykouzlit spoustu báječných dobrot. Vyzkoušejte naše tipy na levná a vydatná jídla, která jsou navíc rychle hotová.

  • Sýrová omeleta

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 6 vajec
    * 1 cibuli
    * 2 lžíce vody
    * 5 lžic mléka
    * 50 g eidamu
    * hrst nasekaných bylinek (pažitku, petrželku, špenátové listy apod.)
    * sůl a mletý černý pepř
    * olej

     

    Postup:

    Vejce rozšlehejte s vodou a mlékem, osolte a opepřete. Přidejte nastrouhaný sýr, najemno nasekané bylinky a cibuli a promíchejte.
    Na pánvi rozpalte olej a smažte omelety.

  • Bramborová pánev



    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 kg brambor vařených ve slupce
    * 1 pórek
    * 1 cibuli
    * 250 g šunky
    * 3 lžíce petrželové natě
    * sůl a mletý pepř
    * kmín
    * 4 lžíce másla

     

    Postup:

    Pórek očistěte a cibuli oloupejte. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Šunku pokrájejte na nudličky, pórek a cibuli na kolečka. Na větší pánvi rozehřejte máslo, přidejte brambory, šunku, pórek, cibuli. Podle chuti osolte, opepřete a pokmínujte. Za občasného obracení opékejte 20 až 25 minut.

  • Francouzský toast

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 8 plátků bílého toustového chleba
    * 4 plátky šunky
    * 4 plátky tučnějšího sýra
    * 2 až 3 rajčata
    * čerstvé zelené bylinky

     

    Postup:

    Na čtyři plátky toustového chleba navrstvěte vždy plátek šunky, plátek sýra a dvě kolečka rajčete. Přiklopte druhým plátkem chleba a zapečte v toustovači nebo troubě při 170 °C. Na talíři ozdobte zelenými bylinkami a rajčetem.

  • Květákové placičky



    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 květák
    * 2 vejce
    * 10 lžic polohrubé mouky
    * 10 lžic mléka
    * sůl a mletý bílý pepř
    * bylinky podle chuti
    * olej na smažení

     

    Postup:

    Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Zasyrova nahrubo nastrouhejte. Přidejte mouku, mléko, žloutky a sníh ušlehaný z bílků, podle chuti osolte a opepřete. Rukama tvořte ze směsi placičky a smažte je na pánvi na rozpáleném oleji. Podávejte s bramborami a tatarkou nebo s bramborovou kaší. Do směsi zkuste přidat i nasekané čerstvé bylinky, které máte rádi.

  • Drůbeží játra na cibulce



    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 600 g drůbežích jater
    * 2 velké cibule
    * 200 g slaniny
    * 2 lžíce hladké mouky (nebo solamylu)
    * 100 ml masového vývaru (bujon)
    * sůl a mletý černý pepř
    * kmín
    * 2 lžíce sádla nebo oleje

     

    Postup:

    Játra očistěte, propláchněte, osušte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a pokrájejte na měsíčky, slaninu na kostičky. Na pánvi rozpalte sádlo nebo olej a orestujte na něm slaninu, dokud se nezačne mírně škvařit. Pak přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Nakonec přidejte játra. Maso nechte zatáhnout, pak opepřete a okořeňte kmínem. Restujte doměkka. Hotová játra osolte. Pokud chcete mít víc omáčky, přilejte do výpeku vývar a přidejte trochu hladké mouky nebo solamylu. Chvilku provařte. Podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz