Levné a rychlé večeře: do 25 korun za porci! | Recepty.Blesk.cz

Levné a rychlé večeře: do 25 korun za porci!

  • Foto: shutterstock.com
    5ledna   2016  /  06:00

    I za pár korun dokážete vykouzlit spoustu báječných dobrot. Vyzkoušejte naše tipy na levná a vydatná jídla, která jsou navíc rychle hotová.

  • Sýrová omeleta

    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 6 vajec
    * 1 cibuli
    * 2 lžíce vody
    * 5 lžic mléka
    * 50 g eidamu
    * hrst nasekaných bylinek (pažitku, petrželku, špenátové listy apod.)
    * sůl a mletý černý pepř
    * olej

     

    Postup:

    Vejce rozšlehejte s vodou a mlékem, osolte a opepřete. Přidejte nastrouhaný sýr, najemno nasekané bylinky a cibuli a promíchejte.
    Na pánvi rozpalte olej a smažte omelety.

  • Bramborová pánev



    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 kg brambor vařených ve slupce
    * 1 pórek
    * 1 cibuli
    * 250 g šunky
    * 3 lžíce petrželové natě
    * sůl a mletý pepř
    * kmín
    * 4 lžíce másla

     

    Postup:

    Pórek očistěte a cibuli oloupejte. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Šunku pokrájejte na nudličky, pórek a cibuli na kolečka. Na větší pánvi rozehřejte máslo, přidejte brambory, šunku, pórek, cibuli. Podle chuti osolte, opepřete a pokmínujte. Za občasného obracení opékejte 20 až 25 minut.

  • Francouzský toast


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 8 plátků bílého toustového chleba
    * 4 plátky šunky
    * 4 plátky tučnějšího sýra
    * 2 až 3 rajčata
    * čerstvé zelené bylinky

     

    Postup:

    Na čtyři plátky toustového chleba navrstvěte vždy plátek šunky, plátek sýra a dvě kolečka rajčete. Přiklopte druhým plátkem chleba a zapečte v toustovači nebo troubě při 170 °C. Na talíři ozdobte zelenými bylinkami a rajčetem.

  • Květákové placičky



    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 květák
    * 2 vejce
    * 10 lžic polohrubé mouky
    * 10 lžic mléka
    * sůl a mletý bílý pepř
    * bylinky podle chuti
    * olej na smažení

     

    Postup:

    Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Zasyrova nahrubo nastrouhejte. Přidejte mouku, mléko, žloutky a sníh ušlehaný z bílků, podle chuti osolte a opepřete. Rukama tvořte ze směsi placičky a smažte je na pánvi na rozpáleném oleji. Podávejte s bramborami a tatarkou nebo s bramborovou kaší. Do směsi zkuste přidat i nasekané čerstvé bylinky, které máte rádi.

  • Drůbeží játra na cibulce



    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 600 g drůbežích jater
    * 2 velké cibule
    * 200 g slaniny
    * 2 lžíce hladké mouky (nebo solamylu)
    * 100 ml masového vývaru (bujon)
    * sůl a mletý černý pepř
    * kmín
    * 2 lžíce sádla nebo oleje

     

    Postup:

    Játra očistěte, propláchněte, osušte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a pokrájejte na měsíčky, slaninu na kostičky. Na pánvi rozpalte sádlo nebo olej a orestujte na něm slaninu, dokud se nezačne mírně škvařit. Pak přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Nakonec přidejte játra. Maso nechte zatáhnout, pak opepřete a okořeňte kmínem. Restujte doměkka. Hotová játra osolte. Pokud chcete mít víc omáčky, přilejte do výpeku vývar a přidejte trochu hladké mouky nebo solamylu. Chvilku provařte. Podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Zelená rajčata nevyhazujte! Připravte z nich řízečky, čatní nebo je sterilujte

Pokud se vám letos úroda rajčat skutečně vyvedla, pak je možné, že vám jich ještě spousta nedozrálých zůstala na keříčcích. Nezoufejte a nevyhazujte je, můžete je skvěle využít v kuchyni.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Svědectví sousedů Plíškové z domu hrůzy:…

Z poklidného bytu udělali regulérní hotelový pokoj s uřvanými hosty. Tenistka Karolína Plíšková (26)…

celý článek »

Krimi

Krásnou „Kardashianku“ (†21) našli mrtvou:…

Další tragédie v modelingovém průmyslu! Severoirská kráska Mairead O'Neill (†21) byla nalezena mrtvá.…

celý článek »

Cestování

Sexuální ostrov plný orgií je zpět! Za sto…

Ostrov sexu se možná stěhuje kvůli své kontroverzi, ale pro pořadatele to není problém. V Karibiku…

celý článek »

Liga národů

Můžeme dát hlavy nahoru, říká Barák. Před…

PŘÍMO Z UKRAJINY | Byla to zbytečná ztráta. Hodně laciná. A vedla k jediné brance Ukrajiny, která…

celý článek »