Albert Škola vaření Zdeňka Pohlreicha: Pečené kuře s nádivkou krok po kroku | Recepty.Blesk.cz

Albert Škola vaření Zdeňka Pohlreicha: Pečené kuře s nádivkou krok po kroku

Foto: Albert
30.11.2015 / 06:00

V posledním díle Školy vaření od Zdeňka Pohlreicha jste mohli na vlastní oči vidět, jak si poradil s pečeným kuřetem s nádivkou s přílohou z kapustiček na másle. Mohli jste si všimnout i speciálních triků, které při přípravě receptu použil. My vám opět přinášíme oblíbenou formu receptu krok po kroku, díky níž nemusíte pauzovat video, a můžete si tak užít vaření naplno. Jdeme na to.

Pečené kuře s nádivkou

 

Na tento recept budete potřebovat

* kuře vcelku

* 2 vejce

* včerejší housky nebo rohlíky nakrájené na kostičky (tak 2 až 3)

* trochu smetany

* 100g šunky

* čerstvou petrželku

* sůl a pepř

 

Co se týče kuchařského náčiní, bude vám stačit miska na bílky, mísa na nádivku, zapékací mísa na kuře a samozřejmě trouba, ve které se bude kuře péct.

 


 

Krájejte, šlehejte, míchejte

Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Petrželku nasekejte nadrobno, šunku nakrájejte na malé kostičky a vhoďte je spolu s nakrájenou houskou a smetanou k žloutkům. Dochuťte solí a pepřem. Bílky našlehejte do sněhu a přidejte k směsi na nádivku. Směs řádně promíchejte rukama.

 

Plňte

Nejprve z kuřete odřízněte kůži okolo krku a zadní část neboli biskup. Křídla založte, a poté položte kuře prsy vzhůru. Vsuňte ruku mezi prsa a kůži a oddělte kůži od prsou. Poté kapsu, která vznikla mezi kůží a prsy, naplňte nádivkou. Naplňte nádivkou i břišní dutinu kuřete.

 

RECEPT: Kuře pečené na slanině a bramborách

 

Pečte

Předehřejte troubu na 170°C a připravte si zapékací mísu, do které se kuře akorát tak vejde. Kuře nejprve ze všech stran pořádně osolte a opepřete, teprve poté jej vložte do zapékací mísy. Následně vložte kuře do trouby a pečte zhruba hodinu.

 

Kapustičky restované na másle

Mezitím, co se vám kuře peče, můžete se vrhnout na přípravu přílohy. Budete potřebovat růžičkovou kapustu (množství závisí na počtu osob), kousek červené papriky, kousek másla, sůl a pepř. Kromě toho se vám bude ještě hodit mísa s ledem a ledovou vodou, hrnec s vroucí vodou a pánev na restování.

 

RECEPT: Kuře s pečeným česnekem a rukolovým olejem

 

Blanšírujte

Než začnete kapustičky blanšírovat, nařízněte křížem každou kapustičku na spodní straně v místě, kde se nachází košťál. Naříznuté kapustičky vhoďte do vroucí vody a povařte 3 až 4 minuty. Poté je vyjměte a ihned vložte do mísy s ledem a ledovou vodou. Jakmile se zchladí, nechte je okapat.

 

Restujte

Mezitím si rozpusťte na pánvi máslo. Okapané kapustičky nechte restovat na másle. Osolte a opepřete. Vedle si nakrájejte nadrobno kousek červené papriky a přihoďte ji ke kapustičce. Promíchejte a po minutě odstavte.

 

Finalizujte

Upečené kuře vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout. Poté kuře rozřízněte na 4 části. Každou část vždy vložte na talíř, vedle přidejte restované kapustičky a můžete zalít kapkou výpeku z kuřete. Podávejte. Celý recept krok po kroku a video, ve kterém vám Zdeněk Pohlreich ukáže, jak na to, naleznete ZDE.

RECEPT: Pečené kuře na medu s citronem

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Jarmila z Výměny: Myslím, že Jirka měl něco…

Na Výměnu manželek s despotickým nadšencem pro dřevo Jirkou by náhradní manželka Jarmila (51) nejradši…

celý článek »

Praha - Krimi

Herečku napadli na Vinohradské?! Dva muži…

Mladá herečka Kateřina D. si podle svých slov ve středu brzy ráno prožila peklo. Na sociální síti…

celý článek »

Příběhy

Horor v dovolenkovém ráji: Děti zvracely…

Pobyt ve vysněné karibské destinaci se změnil v noční můru pro mladou rodinu z Velké Británie. Po…

celý článek »

České celebrity

Kristelová dodala Řepkovi odvahu ke konečnému…

Kateřina Kristelová (38) už byla unavená názory svých fanoušků. Sebrala proto podle svých slov odvahu…

celý článek »