Albert Škola vaření Zdeňka Pohlreicha: Pečené kuře s nádivkou krok po kroku | Recepty.Blesk.cz

Albert Škola vaření Zdeňka Pohlreicha: Pečené kuře s nádivkou krok po kroku

Foto: Albert
30.11.2015 / 06:00

V posledním díle Školy vaření od Zdeňka Pohlreicha jste mohli na vlastní oči vidět, jak si poradil s pečeným kuřetem s nádivkou s přílohou z kapustiček na másle. Mohli jste si všimnout i speciálních triků, které při přípravě receptu použil. My vám opět přinášíme oblíbenou formu receptu krok po kroku, díky níž nemusíte pauzovat video, a můžete si tak užít vaření naplno. Jdeme na to.

Pečené kuře s nádivkou

 

Na tento recept budete potřebovat

* kuře vcelku

* 2 vejce

* včerejší housky nebo rohlíky nakrájené na kostičky (tak 2 až 3)

* trochu smetany

* 100g šunky

* čerstvou petrželku

* sůl a pepř

 

Co se týče kuchařského náčiní, bude vám stačit miska na bílky, mísa na nádivku, zapékací mísa na kuře a samozřejmě trouba, ve které se bude kuře péct.

 

Foto: Albert

 

Krájejte, šlehejte, míchejte

Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Petrželku nasekejte nadrobno, šunku nakrájejte na malé kostičky a vhoďte je spolu s nakrájenou houskou a smetanou k žloutkům. Dochuťte solí a pepřem. Bílky našlehejte do sněhu a přidejte k směsi na nádivku. Směs řádně promíchejte rukama.

 

Plňte

Nejprve z kuřete odřízněte kůži okolo krku a zadní část neboli biskup. Křídla založte, a poté položte kuře prsy vzhůru. Vsuňte ruku mezi prsa a kůži a oddělte kůži od prsou. Poté kapsu, která vznikla mezi kůží a prsy, naplňte nádivkou. Naplňte nádivkou i břišní dutinu kuřete.

 

RECEPT: Kuře pečené na slanině a bramborách

 

Pečte

Předehřejte troubu na 170°C a připravte si zapékací mísu, do které se kuře akorát tak vejde. Kuře nejprve ze všech stran pořádně osolte a opepřete, teprve poté jej vložte do zapékací mísy. Následně vložte kuře do trouby a pečte zhruba hodinu.

 

Kapustičky restované na másle

Mezitím, co se vám kuře peče, můžete se vrhnout na přípravu přílohy. Budete potřebovat růžičkovou kapustu (množství závisí na počtu osob), kousek červené papriky, kousek másla, sůl a pepř. Kromě toho se vám bude ještě hodit mísa s ledem a ledovou vodou, hrnec s vroucí vodou a pánev na restování.

 

RECEPT: Kuře s pečeným česnekem a rukolovým olejem

 

Blanšírujte

Než začnete kapustičky blanšírovat, nařízněte křížem každou kapustičku na spodní straně v místě, kde se nachází košťál. Naříznuté kapustičky vhoďte do vroucí vody a povařte 3 až 4 minuty. Poté je vyjměte a ihned vložte do mísy s ledem a ledovou vodou. Jakmile se zchladí, nechte je okapat.

 

Restujte

Mezitím si rozpusťte na pánvi máslo. Okapané kapustičky nechte restovat na másle. Osolte a opepřete. Vedle si nakrájejte nadrobno kousek červené papriky a přihoďte ji ke kapustičce. Promíchejte a po minutě odstavte.

 

Finalizujte

Upečené kuře vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout. Poté kuře rozřízněte na 4 části. Každou část vždy vložte na talíř, vedle přidejte restované kapustičky a můžete zalít kapkou výpeku z kuřete. Podávejte. Celý recept krok po kroku a video, ve kterém vám Zdeněk Pohlreich ukáže, jak na to, naleznete ZDE.

RECEPT: Pečené kuře na medu s citronem

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz