Tatarák: Z lososa, hovězí, z tuňáka i tatarák ze zeleniny pro vegetariány | Recepty.Blesk.cz

Tatarák z lososa, ze svíčkové, z tuňáka i z lilku: Jak ho dokonale ochutit

720p480p360p240p
Foto: Adam Balažovič
25.01.2018 / 06:00

 

Zima je ideální dobou na tatarák ze syrového masa nebo ryby, protože máte větší jistotu, že je maso v pořádku. Ať už jste milovníky klasického hovězího s topinkami potřenými česnekem nebo si potrpíte na jemnější chuť ryby, tatarák má tu výhodu, že je rychle hotový a zvládne ho každý. Jak na něj vám ukáže Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda.

 

Tatarák z lososa

 

Budete potřebovat:

* filet z čerstvého lososa bez kůže a bez podkožního tuku

* šalotku

* pažitku, petrželku

* panenský olivový olej

* sůl, pepř

 

Postup:

Filet z lososa nakrájejte na drobné kostičky. Šalotku, pažitku i petrželku nasekejte najemno. Všechny suroviny promíchejte v misce, společně s troškou olivového oleje. Podle chuti osolte, opepřete a ihned servírujte s nasucho opečenými tousty.

 


 

Tatarák z hovězí svíčkové

 

Budete potřebovat:

* 500 g pravé hovězí svíčkové
* 1 cibuli
* 2 lžíce nasekané petrželky
* 2 lžičky worcestrové omáčky
* 1 lžíci kečupu
* 1 lžíci kaparů
* 2 lžičky hořčice
* 1 lžičku sladké mleté papriky
* sůl, pepř
* 2 žloutky
* chléb na topinky

 

Postup:

Maso na tatarák naškrábejte nožem. Pokud jste to nikdy nedělali a nejste si jisté, umelte ho v masovém mlýnku dvakrát za sebou. Dejte ho do misky. Cibuli nakrájejte úplně najemno stejně jako kyselou okurku. Pak vše přidejte se všemi ostatními surovinami k masu a důkladně propracujte. Tatarák nechte uležet v ledničce. Pak ho podávejte s topinkami.

 


 

Tatarák z tuňáka

 

Budete potřebovat:

* filet z čerstvého tuňáka

* šalotku

* panenský olivový olej

* bylinky (pažitku a petrželku nebo koriandr a avokádo)

* sůl, pepř

* cherry rajčata

* rukolu

 

Postup:

Tuňáka nakrájejte na plátky, poté na nudličky a nakonec na drobné kostičky. Šalotku a bylinky nasekejte najemno a vše v míse promíchejte. Ochuťte solí a pepřem a přidejte trošku olivového oleje. Znovu promíchejte a podávejte s opečenými toasty a se salátkem z cherry rajčat, rukoly a olivového oleje.

 

720p 480p 360p 240p
 • 

 

Zeleninový tatarák

 

Budete potřebovat:

* střední lilek

* 250g cherry rajčátek

* šalotku

* petrželku

* panenský olivový olej

* sůl, pepř

 

Postup:

Lilek omyjte, nakrájejte na kolečka, dejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby rozehřáté na 190 °C. Pečte asi 10 minut, poté osolte, opepřete, kolečka otočte a nechte péct dalších zhruba 5 minut. Mezitím si nakrájejte rajčata na menší kostičky, šalotku a bylinky nasekejte najemno a vše promíchejte. Nechte lilek chvíli vychladnout, nakrájejte ho na menší kostky a všechny suroviny promíchejte v míse. Osolte, opepřete a zakápněte troškou olivového oleje. Podávejte s opečenými toasty nebo se žitným chlebem.

 


Nejlepší velikonoční nádivka: S uzeným, kopřivami i s houbami

Nejlepší velikonoční nádivka: S uzeným, kopřivami i s houbami

Nejlepší příloha k pečínce je jednoznačně nádivka. K Velikonocům zkrátka patří a pochutná si na ní vždy celá rodina. Pokud jste ji ještě nikdy nedělali,…celý článek

Nejlepší vajíčkový salát: Klasický, s bramborem i bez majonézy

Nejlepší vajíčkový salát: Klasický, s bramborem i bez majonézy

Co s vejci natvrdo, která si koledníci přinesli na Velikonoce? Připravte z nich dokonalý vaječný salát. Nabízíme vám recepty hned na tři: odlehčený…celý článek

Diskuse k článku

.

Salát caesar: Klasika, kterou zvládnete rychle a snadno i sami doma!

Fenomenální salát, který patří mezi ty nejpopulárnější na světě. Dnes existují desítky různých variací tohoto receptu, ovšem ten správný je jen jediný. Jak ho připravit i doma? Je to jednodušší, než si myslíte!

Dezerty do skleničky, které jsou hned hotové! Panna cotta nebo čokoládová pěna

Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které vám nezaberou moc času, a navíc skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že co

Co s rybízem? Upečte skvělou bublaninu, nebo nepečený dort!

Rybíz patří k nejoblíběnějšímu letnímu ovoci. Někdo se mu vyhýbá, protože je kyselejší, ovšem v kombinaci s cukrem, moukou nebo dokonce masem vytvoří ideální spojení těch nejlepších chutí. Vyzkoušejte tyhle recepty a určitě nám

Rychlé ovocné koláče na plech: Jahodové, rybízové, třešňové nebo malinové!

Využijte toho, že je všude spousta letního ovoce, a upečte z něj třeba bublaninu nebo koláče na plech. Jsou rychlé, výborné a naprosto jednoduché, takže je zvládne úplně každý. Tyhle recepty doporučujeme, jsou ideální

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Dalo se smrti Vránové (†78) z Chalupářů…

Od smrti herečky Gabriely Vránové (†78) již uběhl měsíc, v srdcích jejích nejbližších zatím ale zůstává…

celý článek »

Komentáře

Komentář: Opisuj a ministruj. Směšné tituly…

Dva týdny, dva padlí ministři a oba dokonce ze stejného důvodu. Po ministryni spravedlnosti Taťáně…

celý článek »

Příběhy

Lenin za mega, Stalin za dva a půl. Na internetu…

Opravdu bizarní aukce se objevila na internetovém portálu Ebay. Na prodej jsou sochy Stalina a Lenina…

celý článek »

Ročník 2018/19

ANALÝZA: Sparta hledá cestu z temnoty. Co…

Po skončení minulé sezony Letná potemněla. Konečná pátá příčka v lize přitáhla nad sparťanský svatostánek…

celý článek »