Vánoční speciál Blesku pro ženy je plný receptů na cukroví! Vyzkoušejte nové druhy! | Recepty.Blesk.cz

Vánoční speciál Blesku pro ženy je plný receptů na cukroví! Vyzkoušejte nové druhy!

  • Foto: shutterstock.com
    20listopadu   2015  /  06:00

    Vůně vanilky, skořice, hřebíčku a másla se line celým domem, děti mají ruce od mouky a potají uždibují syrové těsto. Vánoční pečení je tady. Nechte se inspirovat klasickými i netradičními recepty, kterých je letošní vánoční speciál magazínu Blesk pro ženy plný. Malou ochutnávku vám přinášíme právě teď.

  • Skořicové hvězdičky

    Foto: shutterstock.com Doba přípravy: 40 minut
    Doba pečení: 25 minut

     

    Budete potřebovat (na cca 40 kousků):

    250 g moučkového cukru
    400 g mletých lískových oříšků
    1 vanilkový cukr
    1 zarovnanou lžičku skořice
    3 bílky
    mouku na vál

     

    Postup:

    Bílky vyšlehejte dotuha a přidejte k nim moučkový cukr. Ze sněhu oddělte 3 velké lžíce do misky, do zbylého sněhu zapracujte mleté ořechy a vanilkový cukr. Na pomoučené ploše vyválejte z těsta plát vysoký 5 mm. Vykrajujte hvězdičky, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete sněhovou polevou a pečte při 140 °C asi 25 minut. Spodní strana by po upečení měla být ještě vlhká.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé vánoční dárky, lahodné likéry nebo na štědrovečerní menu naleznete v letošním vánočním speciálu Blesk pro ženy, který najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 17 Kč.

    Foto: bpž archiv

  • Stříkané citronky

    Foto: shutterstock.com Doba přípravy: 35 minut
    Doba pečení: 15 minut

     

    Budete potřebovat (na cca 50 kousků):

    110 g másla
    65 g krupicového cukru
    1 velké vejce
    165 g hladké mouky
    1 lžičku strouhané citronové kůry

    Na krém:

    120 g másla
    80 g moučkového cukru
    1 lžíci kandované citrusové kůry
    1 lžičku citronové šťávy

     

    Postup:

     

    Máslo vyšlehejte s cukrem, pak do směsi přidejte vejce. Do vzdušné hmoty přimíchejte mouku, nejlépe gumovou stěrkou. Těstem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kopečky. Pečte je asi 15 minut při 150 °C. Na krém vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte najemno nasekanou citrusovou kůru a podle chuti přidejte i citronovou šťávu. Krémem spojujte sušenky k sobě, ať už ho budete natírat nožem nebo ozdobně nanášet cukrářským sáčkem.

     

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé vánoční dárky, lahodné likéry nebo na štědrovečerní menu naleznete v letošním vánočním speciálu Blesk pro ženy, který najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 17 Kč.

    Foto: bpž archiv

     

  • Italské cantuccini

    Foto: shutterstock.com Doba přípravy: 25 minut
    Doba pečení: 35 minut

     

    Budete potřebovat (na cca 50 kousků):

    120 g krupicového cukru
    špetku mleté vanilky
    25 g změklého másla
    2 velká vejce
    kůru z 1 pomeranče
    250 g hladké mouky
    1 zarovnanou lžičku kypřicího prášku
    špetku soli
    100 g nesolených pistácií
    80 g sušených brusinek

     

    Postup:

    Pomocí šlehače zpracujte cukr, vanilku, máslo, vejce a pomerančovou kůru, vmíchejte mouku s kypřicím práškem, pistáciemi, cranberries a solí. Vytvořte válečky o průměru 2 cm, zabalte je do fólie a nechte 30 minut v lednici. Pečte 20 minut při 180 °C. Vyjměte je z trouby a teplotu stáhněte na 150 °C. Zubatým nožem (na pečivo) nakrájejte šikmo válečky na 1 cm silné plátky. Ty položte zase na plech a pečte je dalších 15 minut.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé vánoční dárky, lahodné likéry nebo na štědrovečerní menu naleznete v letošním vánočním speciálu Blesk pro ženy, který najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 17 Kč.

    Foto: bpž archiv



/

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz