Nejrychlejší těsto na pizzu? Z pomazánkového másla! | Recepty.Blesk.cz

Nejrychlejší těsto na pizzu? Z pomazánkového másla!

Připravte si doma jednoduchou a rychlou pizzu!
Foto: shutterstock.com
12.11.2015 / 06:00

Rychlá a levná večeře pro celou rodinu? Pizza nikdy nezklame. Pokud zrovna nemáte po ruce hotové těsto z obchodu, máme pro vás dokonalou inspiraci. V troubě bude za pár minut!

Čekáte neohlášenou návštěvu a přemýšlíte, co rychle připravit k večeři? Co takhle pizzu? Nepotřebujete na ni nic extra, stačí pořádně projít lednici a použít cokoliv, co v ní najdete. Tím rozhodně neurazíte, ba naopak. Nečekaní strávníci ji zajisté přijmou s vděkem. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a rychlou z těsta z pomazánkového másla! 

Potřebujete:

  • hrnek hladké mouky (cca 150 ml)
  • kelímek pomazánkového másla
  • 5 lžic rajčatového pyré nebo drcených rajčat
  • plátky sušené šunky
  • sýr (čedar, mozzarella)
  • sterilovaná nebo mražená kukuřice
  • čerstvá bazalka
  • olivy
  • oregano
  • hladká mouka na vál
  • troška olivového oleje

Postup:

Z mouky a másla vypracujeme těsto a necháme ho chvíli odpočinout, pak ho na pomoučeném válu rozválíme na kulatou placku, potřeme rajčaty a ozdobíme šunkou, sýrem, kukuřicí, olivami, posypeme oreganem, okraje potřeme olivovým olejem. Pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.

Jak ohřát pizzu, aby byla jako čerstvá?

Jak ohřát pizzu, aby byla jako čerstvá?

Zbyla vám domácí pizza nebo ta dovezená a do studené se vám nechce? Víme, jak ji ohřát, aby byla znovu jako čerstvá. Pokud ji nemáte rádi "gumovou",…celý článek

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Další oběť nehody badmintonové reprezentace…

Tragická dopravní nehoda u Brna si nakonec vyžádala oběti dvě. Po badmintonovém reprezentantovi (†24)…

celý článek »

Seriály, filmy, kino a TV

Jarmila z Výměny: Myslím, že Jirka měl něco…

Na Výměnu manželek s despotickým nadšencem pro dřevo Jirkou by náhradní manželka Jarmila (51) nejradši…

celý článek »

Příběhy

Horor v dovolenkovém ráji: Děti zvracely…

Pobyt ve vysněné karibské destinaci se změnil v noční můru pro mladou rodinu z Velké Británie. Po…

celý článek »

Politika

Hilšer překvapil, v Senátu posílí Starosty.…

Marek Hilšer oproti původním spekulacím neposílí menší senátorský klub právníka Václava Lásky, ale…

celý článek »