Připravte si vepřovou roládu s lesními houbami. Konečně rostou! | Recepty.Blesk.cz

Připravte si vepřovou roládu s lesními houbami. Konečně rostou!

Foto: shutterstock.com
16.09.2015 / 06:00

Houbová sezona konečně začala! Pokud už jste stihli bramboračku, smaženici i houbovou omáčku, neváhejte a vyzkoušejte tuto šťavnatou pochoutku. Snoubí se v ní oblíbená chuť vepřového masa a nezaměnitelná vůně lesních hub. Málokdo odolá!

* Doba přípravy: 45 minut
* Doba pečení: 50 minut

 

Budete potřebovat (pro 6 osob):

* 1,5 kg vepřové pečeně vcelku
* 300 g hub (hřiby, lišky, žampiony)
* 2 vejce
* 2 stroužky česneku
* 1 velkou cibuli
* 150 g slaniny
* hrst brusinek
* sůl a mletý černý pepř
* špetku muškátového oříšku
* 2 lžíce strouhaného parmazánu
* 2 lžíce zelené petrželky
* 1 lžíci másla
* trochu oleje
* 250 ml vývaru
* 2 lžíce hladké mouky

  banner Nej Houbař

Postup:

V kastrole rozpalte máslo a restujte na něm na kostičky nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidejte prolisovaný česnek a omyté, na plátky pokrájené houby. Vše společně poduste, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Přimíchejte rozšlehaná vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, najemno nasekanou zelenou petrželku a nastrouhaný parmazán. Osolte, opepřete a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Promíchejte, odstavte z plotny a nechte vychladnout.

 

Vepřovou pečeni omyjte, osušte a podélně rozkrojte, aby vznikl velký plát. Maso naklepejte přes fólii do obdélníku. Plát osolte a na něj rozprostřete připravenou houbovou nádivku. Tu posypejte čerstvými nebo sušenými brusinkami.

 

Opatrně zaviňte do rolády, svažte provázkem a zprudka ze všech stran opečte na rozpáleném oleji. Pak roládu přeložte do pekáče a vložte do předehřáté trouby. Pečte na 190 °C asi 50 minut. Průběžně podlévejte vodou nebo vývarem.

 

Hotové maso vyjměte z pekáče, šťávu z výpeku vyduste, zaprašte hladkou moukou, zasmahněte, zalejte trochou vody a povařte. Roládu podávejte nakrájenou na plátky, s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a podlitou šťávou.

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Kristelová si změnila jméno na Řepkovou,…

Na svém YouTube kanálu MysticLipstick uveřejnila Kateřina Kristelová (38) zhruba čtvrthodinové Q&A…

celý článek »

Krimi

Daniel utřásl svého synka (†4 měs.) k smrti:…

Zedník Daniel McLaren (30) si musí odpykat minimálně 22 let za vraždu svého čtyřměsíčního syna Jacka,…

celý článek »

Krimi

Gang znásilnil a umlátil studentku Hannu:…

Studentka Hannah Cornelius (†21) a její kamarád Cheslin Marsh (22) si povídali v autě, když je obstoupili…

celý článek »

VIP sport

Ester, ať nedopadneš jako slovenská hvězda:…

Co by za to dala, kdyby měla podmínky jako její česká kolegyně. Slovenská lyžařka specializující…

celý článek »