Nadýchané palačinky, kterým neodoláte: Dejte si je k snídani nebo jako hříšnou večeři | Recepty.Blesk.cz

Nadýchané palačinky, kterým neodoláte: Dejte si je k snídani nebo jako hříšnou večeři

  • Foto: Shutterstock.com
    13září   2015  /  06:00

    Palačinky se prostě dají jíst pořád! Milujeme je všechny – pohankové, špaldové i klasické. Zkuste si pohrát s domácími náplněmi. Nebudete litovat!

  • Pohankové s broskvemi

      Palačinky s broskvemi

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    150 g pohankové mouky
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    700 ml mléka
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA PLNĚNÍ:
    3 broskve
    2 lžíce hnědého cukru
    250 ml smetany
    máslo
    nahrubo nasekané ořechy

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a nechte ho chvíli stát. Pak na oleji pečte jemné palačinky. Broskve spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. V míse je smíchejte s cukrem. Na pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte broskve a nechte je mírně zkaramelizovat. Na každou palačinku rozetřete trochu broskvové směsi, přehněte a dozdobte dotuha ušlehanou smetanou a nasekanými ořechy.

  • Špaldové s jahodami

      Palačinky s jahodami

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    150 g špaldové mouky
    2 vejce
    700 ml mléka
    špetku soli
    1 lžičku cukru
    olej na smažení

     

    NA PLNĚNÍ:
    500 g jahod
    100 ml mátového sirupu
    1 kelímek zakysané smetany

     

    Postup:

    Z mouky, vejce, mléka, cukru a špetky soli umíchejte hladké těsto. Nechte ho stát asi 20 minut. Pak z něho na oleji upečte jemné palačinky. Jahody očistěte, nakrájejte a krátce je svařte s mátovým sirupem. Hotové palačinky podávejte s horkými jahodami, podle chuti je ještě můžete dozdobit zakysanou smetanou.

  • S čokoládovou náplní

    Palačinka s čokoládou a mandlemi

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA NÁPLŇ:
    50 ml smetany
    100 g čokolády na vaření
    70 g mletých mandlí

     

    Postup:

    Z mouky, mléka, vajec, cukru a špetky soli umíchejte hladké těsto bez hrudek. Nechte ho chvíli stát a pak na oleji upečte palačinky. Pak svařte smetanu a nalámejte do ní čokoládu. Ještě teplou čokoládou potřete palačinky, zarolujte a posypejte mletými mandlemi.

  • Palačinková roláda

      Palačinky s ovocem

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA NÁPLŇ:
    200 g jahodového džemu
    250 ml smetany na šlehání

    1 vanilkový cukr
    1 balíček ztužovače do šlehačky
    300 g jahod nebo jiného ovoce podle chuti

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a na oleji upečte 6 palačinek. Naskládejte je na pečicí papír tak, že je dáváte do řady ze dvou třetin přes sebe. Pak je potřete jahodovým džemem a dvěma třetinami oslazené a ušlehané smetany. Podél delšího okraje naskládejte celé jahody těsně vedle sebe a pomocí papíru od delší strany zatočte do rolády. Zabalte do papíru a dejte do chladničky ztuhnout. Pak ji nakrájejte na plátky a dozdobte zbytkem šlehačky.

  • S vanilkovou omáčkou a borůvkami

      Palačinky s vanilkovou omáčkou a borůvkami

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA VANILKOVOU OMÁČKU:
    4 žloutky
    100 g moučkového cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    200 ml smetany
    borůvky

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a na oleji usmažte tenké palačinky. Ve vodní lázni ušlehejte žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidejte smetanu, prošlehejte a odstavte. Palačinky rozdělte na talíře, přelejte ještě horkou omáčkou a dozdobte borůvkami.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Zelená rajčata nevyhazujte! Připravte z nich řízečky, čatní nebo je sterilujte

Pokud se vám letos úroda rajčat skutečně vyvedla, pak je možné, že vám jich ještě spousta nedozrálých zůstala na keříčcích. Nezoufejte a nevyhazujte je, můžete je skvěle využít v kuchyni.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Válka v zákulisí StarDance: Pomsta za nevěru…

I když dřív patřila Lucie Hunčárová (32) ke stálicím StarDance, letos má smůlu a místo na parket…

celý článek »

Krimi

Vražda Kuciaka zblízka: Dceru Aleny Z. prý…

Už přes dva týdny sedí za mřížemi podezřelí z nájemné vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka (†27)…

celý článek »

Cestování

Sbalili děti a rozjeli se do světa. Mladá…

Tracy (35) a Rob (38) se rozhodli, že nechtějí, aby jejich děti vyrůstaly v rušném Sydney. Všechno…

celý článek »

VIP sport

Sparťan Juliš plakal na svatbě, kouč Hašek…

Ačkoliv je mu teprve 23 let, má toho fotbalista Lukáš Juliš za sebou poměrně dost. Kromě toho, že…

celý článek »