Nadýchané palačinky, kterým neodoláte: Dejte si je k snídani nebo jako hříšnou večeři | Recepty.Blesk.cz

Nadýchané palačinky, kterým neodoláte: Dejte si je k snídani nebo jako hříšnou večeři

  • Foto: Shutterstock.com
    13září   2015  /  06:00

    Palačinky se prostě dají jíst pořád! Milujeme je všechny – pohankové, špaldové i klasické. Zkuste si pohrát s domácími náplněmi. Nebudete litovat!

  • Pohankové s broskvemi

      Foto: Shutterstock

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    150 g pohankové mouky
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    700 ml mléka
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA PLNĚNÍ:
    3 broskve
    2 lžíce hnědého cukru
    250 ml smetany
    máslo
    nahrubo nasekané ořechy

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a nechte ho chvíli stát. Pak na oleji pečte jemné palačinky. Broskve spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. V míse je smíchejte s cukrem. Na pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte broskve a nechte je mírně zkaramelizovat. Na každou palačinku rozetřete trochu broskvové směsi, přehněte a dozdobte dotuha ušlehanou smetanou a nasekanými ořechy.

  • Špaldové s jahodami

      Foto: Shutterstock

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    150 g špaldové mouky
    2 vejce
    700 ml mléka
    špetku soli
    1 lžičku cukru
    olej na smažení

     

    NA PLNĚNÍ:
    500 g jahod
    100 ml mátového sirupu
    1 kelímek zakysané smetany

     

    Postup:

    Z mouky, vejce, mléka, cukru a špetky soli umíchejte hladké těsto. Nechte ho stát asi 20 minut. Pak z něho na oleji upečte jemné palačinky. Jahody očistěte, nakrájejte a krátce je svařte s mátovým sirupem. Hotové palačinky podávejte s horkými jahodami, podle chuti je ještě můžete dozdobit zakysanou smetanou.

  • S čokoládovou náplní

    Foto: Shutterstock

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA NÁPLŇ:
    50 ml smetany
    100 g čokolády na vaření
    70 g mletých mandlí

     

    Postup:

    Z mouky, mléka, vajec, cukru a špetky soli umíchejte hladké těsto bez hrudek. Nechte ho chvíli stát a pak na oleji upečte palačinky. Pak svařte smetanu a nalámejte do ní čokoládu. Ještě teplou čokoládou potřete palačinky, zarolujte a posypejte mletými mandlemi.

  • Palačinková roláda

      Foto: Shutterstock

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA NÁPLŇ:
    200 g jahodového džemu
    250 ml smetany na šlehání

    1 vanilkový cukr
    1 balíček ztužovače do šlehačky
    300 g jahod nebo jiného ovoce podle chuti

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a na oleji upečte 6 palačinek. Naskládejte je na pečicí papír tak, že je dáváte do řady ze dvou třetin přes sebe. Pak je potřete jahodovým džemem a dvěma třetinami oslazené a ušlehané smetany. Podél delšího okraje naskládejte celé jahody těsně vedle sebe a pomocí papíru od delší strany zatočte do rolády. Zabalte do papíru a dejte do chladničky ztuhnout. Pak ji nakrájejte na plátky a dozdobte zbytkem šlehačky.

  • S vanilkovou omáčkou a borůvkami

      Foto: shutterstock.com

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA VANILKOVOU OMÁČKU:
    4 žloutky
    100 g moučkového cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    200 ml smetany
    borůvky

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a na oleji usmažte tenké palačinky. Ve vodní lázni ušlehejte žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidejte smetanu, prošlehejte a odstavte. Palačinky rozdělte na talíře, přelejte ještě horkou omáčkou a dozdobte borůvkami.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz