Milované řízky! Vyzkoušejte je i v netradičním kabátku, s mandlemi nebo bylinkami | Recepty.Blesk.cz

Milované řízky! Vyzkoušejte je i v netradičním kabátku, s mandlemi nebo bylinkami

  • Foto: shutterstock.com
    12září   2015  /  06:00

    Ať si dietologové třeba oči ukroutí, ale zřejmě se shodneme, že řízek je zkrátka řízek a na věky mu dokáže jen málokdo odolat. Podívaly jsme se na tuto stálici českého jídelníčku z jiného úhlu pohledu. Máme pro vás bezlepkové varianty, nečekané kombinace i verzi pečenou v troubě. A pořád to všechno chutná jako řízek! Vyberou si ti, kteří si dopřávají, i ti, kdo se s jídlem musí krotit.

  • Řízky v jogurtu

    Foto: Shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    4 kuřecí řízky

    3 stroužky prolisovaného česneku

    1 bílý řecký jogurt

    1 lžíci nasekaných bylinek

    sůl, pepř

     

    Postup:

    Kuřecí řízky naklepejte a dejte do mísy. V jiné misce smíchejte jogurt, prolisované stroužky česneku, bylinky, sůl a pepř. Směs přidejte k masu, dobře promíchejte a nechte uležet, nejlépe do druhého dne. Pak maso opečte na pánvi na oleji. Podávejte s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

  • Řízky v mandlové krustě

      Foto: Shutterstock

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    4 kuřecí prsní nebo stehenní řízky

    hladkou mouku

    2 vejce

    strouhanku

    150 g mletých mandlí

    sůl

     

    Postup:

    Maso naklepejte a osolte, strouhanku smíchejte s mandlemi. Strouhanka bude výborná i s nahrubo nadrcenými lískovými oříšky. Pak maso obalte jako klasické řízky. Nejdřív v mouce, pak v mléce a nakonec ve strouhance s mandlemi. Řízky smažte na středním ohni z obou stran dozlatova, pak je pokládejte na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

  • Řízky v pivním těstíčku

    Foto: Shutterstock

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    4 vepřové řízky

    2 vejce

    70 ml piva

    hladkou mouku

    1 stroužek česneku

    sůl

    olej na smažení

     

    Postup:

    Maso naklepejte a osolte. Pak ho potřete prolisovaným stroužkem česneku a nechte chvilku uležet. V misce rozšlehejte vejce, osolte a zašlehejte mouku. Postupně přidávejte pivo. Dobře promíchejte, mělo by vzniknout řidší a hladké těstíčko. Maso v něm obalte z obou stran a ihned smažte dozlatova. Hotové řízky nechte okapat na ubrousku.

  • Řízky s citronovou kůrou

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    4 kuřecí řízky

    2 lžíce kremžské hořčice

    2 vejce

    1 stroužek česneku

    3 lžíce kuřecího vývaru

    2 lžíce citronové šťávy

    1 lžíci citronové kůry

    sůl

    strouhanku

    olej na smažení

     

    Postup:

    V misce prošlehejte hořčici, prolisovaný česnek a vejce. Naklepané a osolené maso namáčejte ve směsi. Pak ho obalte ve strouhance smíchané s citronovou kůrou a smažte na oleji z obou stran dozlatova. Hotové řízky dejte stranou. Do jiné pánve pak dejte trochu oleje, vývar, citronovou šťávu, plátky citronu a povařte, dokud nevznikne lesklá šťáva. Tou pak hotové řízky přelijte. Do šťávy před dohotovením můžete přidat nasekanou petrželku.

  • Řízky s kukuřičnými lupínky

    Foto: Shutterstock

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    4 kuřecí řízky

    hladkou mouku

    200 g kukuřičných lupínků

    2 vejce

    sůl, pepř

    olej na smažení

     

    Postup:

    Maso naklepejte a nakrájejte na menší řízečky, které pak osolte a opepřete. Lupínky nasypte do sáčku a válečkem na těsto je rozdrťte. Maso obalte v hladké mouce, ve vejci a pak ve strouhance z lupínků. Řízky smažte na rozpáleném oleji. Hotové je dávejte na ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz