Letošní Foodparade láká na hmyzí kuchyni, lososa i polévkovou smršť | Recepty.Blesk.cz

Letošní Foodparade láká na hmyzí kuchyni, lososa i polévkovou smršť

Foto: shutterstock.com
04.09.2015 / 06:00

V sobotu a neděli 5. a 6. září startuje v zahradách pražského zámku Troja již 5. ročník festivalu Foodparade, který pořádá škola vaření Chefparade. Na co se můžete těšit?

Po oba dny se budou moci návštěvníci seznámit s mnoha vyhlášenými restauracemi, které si pro ně připraví speciální degustační menu. To se zpravidla skládá z předkrmu, hlavního chodu a dezertu a jeho cena by se měla pohybovat kolem 200 korun.

 

Na festivalu se přitom bude – jako na předchozích ročnících – platit speciální měnou chef, která je vstupenkou do světa delikates. Hodnota jednoho chefu je pak 20 korun. Za vstupné na místě zaplatíte 350 Kč a v jeho hodnotě již získáte 10 chefů. Zvýhodněné vstupné pro studenty a seniory je 275 Kč. Děti do 10 let mají vstup zdarma, a navíc na ně čeká koutek s bohatým programem a půjčovnou společenských her.

 

Kromě menu nejlepších českých restaurací a delikates z celého světa se můžete těšit také na širokou nabídku nejrůznějších nápojů, a to od kávy přes zajímavé druhy piva až po prvotřídní vína. Součástí festivalového programu jsou ale také speciality v podobě hmyzí kuchyně nebo stan s food blogery a mnoho dalších věcí.

 

Letos se nezapomíná ani na podporu dobré věci. Pokud si koupíte polévku, kterou uvařil Ondřej Slanina z Chateau St. Havel a Miloš Rozkošný z hotelu Panorama, přispějete i vy společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci lidem po mozkové příhodě a úrazech hlavy.

 

V sobotu v poledne se pak uskuteční už 6. ročník Makromistrovství České republiky ve filetování čerstvého lososa. Kromě steaku si z něj můžete připravit třeba luxusní tataráček. Jak na to, to nám ukázal šéfkuchař školy vaření Chefparade Radek Jakubec.

 

Video se připravuje ...
Jak připravit tatarák z čerstvého lososa nám ukázal šéfkuchař Chefparade - Radek Jakubec • 

Budete potřebovat (pro 2 osoby):

* 300 g čerstvého lososa pokrájeného na malé kousky

* šťávu z půlky limety

* 3 najemno nakrájené šalotky

* lžičku dijonské nebo hrubozrnné hořčice

* malou hrst čerstvého kopru, najemno nasekaného

* sůl

* olivový olej

 

Postup:

Všechny ingredience důkladně promíchejte v misce a podle chuti dochuťte limetovou šťávou, solí a olivovým olejem. Podávejte na dokřupava opečené bagetce nebo toastu z bílého chleba.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz