5 triků, jak vylepšit rajskou omáčku. Božské chuti nikdo neodolá! | Recepty.Blesk.cz

5 triků, jak vylepšit rajskou omáčku. Božské chuti nikdo neodolá!

  • Naučíme vás pět skvělých triků, které chuť vaší omáčky pozvednou do nebeských výšin.
    Naučíme vás pět skvělých triků, které chuť vaší omáčky pozvednou do nebeských výšin.
    Foto: Shutterstock.com
    3září   2015  /  06:00

    Když přijde řeč na rajskou omáčku, zjistíte, že každý má svůj oblíbený recept. Někdo ji dělá z čerstvých rajčat, jiný z protlaku a další zas z loupaných rajčat z konzervy. Někomu příprava od začátku do konce trvá jen 20 minut, jiný ji vaří hodiny. A všechny přitom mohou být vynikající. Neexistuje totiž žádný dobrý nebo špatný způsob, jak rajskou uvařit. Naučíme vás ale pět skvělých triků, které chuť vaší omáčky pozvednou do nebeských výšin.

  • Přidejte víno

    víno

     

    Nezáleží na tom, které zrovna doma máte. Červené i bílé víno se pro dodání chuti rajčatové omáčce opravdu dobře hodí. Červené jí přidá bohatost a robustnost, zatímco bílé víno ovocnou chuť. Víno přilijte brzy, hned na začátku procesu vaření – hned, jak osmažíte cibulku a rajčata. Následně ho nechte téměř vyvařit. Alkohol vyprchá, zatímco úžasná chuť zůstane.

  • Rajčata nejdřív upečte


    ...

    Ať už používáte čerstvá nebo konzervovaná rajčata, zvažte příště, zda je před přípravou omáčky nejdřív neupéct v troubě. Tahle relativně úplně jednoduchá věc zcela změní konečnou chuť jídla. Pečená rajčata jinak "obyčejné" omáčce dodají hloubku. 

  • Přidejte zbytek parmezánu nebo sýru romano


    ...

    Až vám příště zbyde ztvrdlý konec nějakého trvanlivého tvrdého sýra, jako jsou například parmezán nebo romano, nevyhazujte ho. I když většina z nás tuto část sýra nejí, přestože jedlá je, je ve skutečnosti velmi chutná. A právě rajské omáčce dodá ojedinělou příchuť. Přidejte konec sýra do omáčky v tom momentu, kdy začne vařit. Většina sýru se při vaření zcela rozpustí. Pokud však náhodou ne, ujistěte se, že jste před podáváním z omáčky odstranili veškeré zbytky.

  • Vmíchejte trochu másla


    To, co vypadá jako máslo, a dokonce i stojí stejně, nemusí máslem být

    Ano, opravdu to myslíme vážně. Přidáním několika lžic másla klasickou rajskou omáčku přetransformujete v doslova božskou manu. Máslo má neskutečnou sílu, omáčka díky němu získá bohatou sametovou chuť.

  • Zkuste ančovičky


    ...

    Určitě si říkáte, že rybičky přece do rajské omáčky rozhodně nepatří. Ještě nedávno bych s vámi souhlasila a taková myšlenka by mě doslova vyděsila. Mohu vás ale ujistit, že po jakékoliv rybí chuti nenajdete v hotovém jídle ani památky. Přidejte jeden až dva filety hned na začátku přípravy do rozpáleného tuku, ve kterém se úplně rozpustí. Pokud nemáte ančovičky, nahraďte je kouskem sardelové pasty.

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Biatlon

Emmonsovi cepují biatlonisty: Střelba jako…

Podivná doba nouzového stavu v koronavirové krizi jim umožnila být aspoň pár týdnů víc spolu. Střelečtí…

celý článek »

Politika

Rychlý porod u poslance ODS: Skopečkovi…

Je to plodný rok. Alespoň v Poslanecké sněmovně. Řeč není o zákonech, ale narozených dětech českých…

celý článek »

České celebrity

Nová fakta o smrti Tomáše Holého (†21):…

Teprve po letech se přátelé tragicky zesnulého herce Tomáš Holého (†21) rozhodli promluvit o tom,…

celý článek »

České celebrity

10 nejcharismatičtějších herců českého showbyznysu!…

Ta tam jsou doby, kdy dámy vzdychaly před televizními obrazovkami nad zásadovým doktorem Arnoštem…

celý článek »