5 triků, jak vylepšit rajskou omáčku. Božské chuti nikdo neodolá! | Recepty.Blesk.cz

5 triků, jak vylepšit rajskou omáčku. Božské chuti nikdo neodolá!

  • Naučíme vás pět skvělých triků, které chuť vaší omáčky pozvednou do nebeských výšin.
    Naučíme vás pět skvělých triků, které chuť vaší omáčky pozvednou do nebeských výšin.
    Foto: Shutterstock.com
    3září   2015  /  06:00

    Když přijde řeč na rajskou omáčku, zjistíte, že každý má svůj oblíbený recept. Někdo ji dělá z čerstvých rajčat, jiný z protlaku a další zas z loupaných rajčat z konzervy. Někomu příprava od začátku do konce trvá jen 20 minut, jiný ji vaří hodiny. A všechny přitom mohou být vynikající. Neexistuje totiž žádný dobrý nebo špatný způsob, jak rajskou uvařit. Naučíme vás ale pět skvělých triků, které chuť vaší omáčky pozvednou do nebeských výšin.

  • Přidejte víno

    víno

     

    Nezáleží na tom, které zrovna doma máte. Červené i bílé víno se pro dodání chuti rajčatové omáčce opravdu dobře hodí. Červené jí přidá bohatost a robustnost, zatímco bílé víno ovocnou chuť. Víno přilijte brzy, hned na začátku procesu vaření – hned, jak osmažíte cibulku a rajčata. Následně ho nechte téměř vyvařit. Alkohol vyprchá, zatímco úžasná chuť zůstane.

  • Rajčata nejdřív upečte


    ...

    Ať už používáte čerstvá nebo konzervovaná rajčata, zvažte příště, zda je před přípravou omáčky nejdřív neupéct v troubě. Tahle relativně úplně jednoduchá věc zcela změní konečnou chuť jídla. Pečená rajčata jinak "obyčejné" omáčce dodají hloubku. 

  • Přidejte zbytek parmezánu nebo sýru romano


    ...

    Až vám příště zbyde ztvrdlý konec nějakého trvanlivého tvrdého sýra, jako jsou například parmezán nebo romano, nevyhazujte ho. I když většina z nás tuto část sýra nejí, přestože jedlá je, je ve skutečnosti velmi chutná. A právě rajské omáčce dodá ojedinělou příchuť. Přidejte konec sýra do omáčky v tom momentu, kdy začne vařit. Většina sýru se při vaření zcela rozpustí. Pokud však náhodou ne, ujistěte se, že jste před podáváním z omáčky odstranili veškeré zbytky.

  • Vmíchejte trochu másla


    To, co vypadá jako máslo, a dokonce i stojí stejně, nemusí máslem být

    Ano, opravdu to myslíme vážně. Přidáním několika lžic másla klasickou rajskou omáčku přetransformujete v doslova božskou manu. Máslo má neskutečnou sílu, omáčka díky němu získá bohatou sametovou chuť.

  • Zkuste ančovičky


    ...

    Určitě si říkáte, že rybičky přece do rajské omáčky rozhodně nepatří. Ještě nedávno bych s vámi souhlasila a taková myšlenka by mě doslova vyděsila. Mohu vás ale ujistit, že po jakékoliv rybí chuti nenajdete v hotovém jídle ani památky. Přidejte jeden až dva filety hned na začátku přípravy do rozpáleného tuku, ve kterém se úplně rozpustí. Pokud nemáte ančovičky, nahraďte je kouskem sardelové pasty.

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Zpověď Petry Němcové o těžkém porodu syna:…

Česká supermodelka a filantropka Petra Němcová (40) úplně poprvé promluvila o dramatickém porodu…

celý článek »

Svět

Koronavirus ONLINE: Itálie hlásí třetí oběť,…

Už třetí úmrtí v důsledku nového koronaviru ohlásila Itálie. Zemřela tu starší žena s rakovinou,…

celý článek »

České celebrity

Co dohnalo Erbovou, Buzkovou či Dolly Buster…

Leckteré ženy si vycpávají podprsenky, aby měly zdánlivě větší poprsí. Jenže ani ty, které jsou obdařené…

celý článek »

VIP sport

Fotbalista Slavie vytasil culíky: Proč vypadal…

Co je to za rozkošnou holčičku? Záložník fotbalové Slavie Peter Olayinka (24) rozzářil Eden novým…

celý článek »