5 triků, jak vylepšit rajskou omáčku. Božské chuti nikdo neodolá! | Recepty.Blesk.cz

5 triků, jak vylepšit rajskou omáčku. Božské chuti nikdo neodolá!

  • Naučíme vás pět skvělých triků, které chuť vaší omáčky pozvednou do nebeských výšin.
    Naučíme vás pět skvělých triků, které chuť vaší omáčky pozvednou do nebeských výšin.
    Foto: Shutterstock.com
    3září   2015  /  06:00

    Když přijde řeč na rajskou omáčku, zjistíte, že každý má svůj oblíbený recept. Někdo ji dělá z čerstvých rajčat, jiný z protlaku a další zas z loupaných rajčat z konzervy. Někomu příprava od začátku do konce trvá jen 20 minut, jiný ji vaří hodiny. A všechny přitom mohou být vynikající. Neexistuje totiž žádný dobrý nebo špatný způsob, jak rajskou uvařit. Naučíme vás ale pět skvělých triků, které chuť vaší omáčky pozvednou do nebeských výšin.

  • Přidejte víno

    víno

     

    Nezáleží na tom, které zrovna doma máte. Červené i bílé víno se pro dodání chuti rajčatové omáčce opravdu dobře hodí. Červené jí přidá bohatost a robustnost, zatímco bílé víno ovocnou chuť. Víno přilijte brzy, hned na začátku procesu vaření – hned, jak osmažíte cibulku a rajčata. Následně ho nechte téměř vyvařit. Alkohol vyprchá, zatímco úžasná chuť zůstane.

  • Rajčata nejdřív upečte


    ...

    Ať už používáte čerstvá nebo konzervovaná rajčata, zvažte příště, zda je před přípravou omáčky nejdřív neupéct v troubě. Tahle relativně úplně jednoduchá věc zcela změní konečnou chuť jídla. Pečená rajčata jinak "obyčejné" omáčce dodají hloubku. 

  • Přidejte zbytek parmezánu nebo sýru romano


    ...

    Až vám příště zbyde ztvrdlý konec nějakého trvanlivého tvrdého sýra, jako jsou například parmezán nebo romano, nevyhazujte ho. I když většina z nás tuto část sýra nejí, přestože jedlá je, je ve skutečnosti velmi chutná. A právě rajské omáčce dodá ojedinělou příchuť. Přidejte konec sýra do omáčky v tom momentu, kdy začne vařit. Většina sýru se při vaření zcela rozpustí. Pokud však náhodou ne, ujistěte se, že jste před podáváním z omáčky odstranili veškeré zbytky.

  • Vmíchejte trochu másla


    To, co vypadá jako máslo, a dokonce i stojí stejně, nemusí máslem být

    Ano, opravdu to myslíme vážně. Přidáním několika lžic másla klasickou rajskou omáčku přetransformujete v doslova božskou manu. Máslo má neskutečnou sílu, omáčka díky němu získá bohatou sametovou chuť.

  • Zkuste ančovičky


    ...

    Určitě si říkáte, že rybičky přece do rajské omáčky rozhodně nepatří. Ještě nedávno bych s vámi souhlasila a taková myšlenka by mě doslova vyděsila. Mohu vás ale ujistit, že po jakékoliv rybí chuti nenajdete v hotovém jídle ani památky. Přidejte jeden až dva filety hned na začátku přípravy do rozpáleného tuku, ve kterém se úplně rozpustí. Pokud nemáte ančovičky, nahraďte je kouskem sardelové pasty.

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Peníze

Nevíte si rady s příspěvky od státu? Na…

Je to tady! Dnešním dnem začíná další ročník unikátního projektu Blesku Odborníci na telefonu.…

celý článek »

Události

Ochutnali jsme pro vás jedovaté houby. Nehledejte…

Houbařská sezona stále nekončí, jsou přesvědčeni experti z  České mykologické společnosti. Blesk…

celý článek »

Politika

Nevěsty džihádistů na svobodě: Hrozba i…

Příběhy zajatých manželek džihádistů dokumentovaly válečné reportérky Lenka Klicperová a Markéta…

celý článek »

MMA

Vítejte ve Vémolandu! Karlos s Lelou ukázali…

Král českého MMA. Vznešené označení si Karlos Vémola rozhodně nevydobyl jen sportovními kvalitami,…

celý článek »