Albert Škola vaření Zdeňka Pohlreicha: Sorbet z lesních plodů | Recepty.Blesk.cz

Albert Škola vaření Zdeňka Pohlreicha: Sorbet z lesních plodů

Foto: Albert
10.08.2015 / 06:00

Jistě znáte situaci, když se vám doma najednou sejde velké množství ovoce a nevíte, co z nadílky připravit? Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přišel s velmi jednoduchým, ale zato elegantním řešením. Připraví pro vás sorbet z lesních plodů. Není to žádná věda, proto si ho můžete připravit kdykoliv doma.

Foto: Albert

Základem je ovocné pyré

 

Abyste si mohli na konci dopřát lahodný sorbet, nemine vás příprava ovocného pyré. Není vždy nutné použít pouze mražené ovoce. Stejně tak dobře vám postačí i ovoce čerstvé. A protože se šéf rozhodl pro sorbet z lesního ovoce, použije borůvky, maliny, ostružiny a pár jahod.

 

Svařením ovoce dohromady vám v podstatě vznikne pyré. Neměli byste ovoce vařit dlouho. Stačí na to pouze zhruba 4 minuty, jelikož by pak začal cukr v ovoci karamelizovat. Pyré by pak bylo moc silné a také by nemělo úplně ideální chuť. Vše musí být vyvážené.

 

RECEPT: Melounové nanuky

Foto: Albert

 

Bez pomůcek se dnes již těžko obejdete

 

Nejjednodušším způsobem, jak dodělat sirup, je použití tyčového mixéru. Usnadní vám to spoustu práce a výsledek je hlavně nad očekávání příjemný. Věříme, že tyčový mixér je dnes součástí většiny domácností, proto není problém s dalším postupem.

 

Lesní ovoce v sobě skrývá spoustu peciček a semínek, které by v sorbetu mohly trochu překážet. Jednak se usazují v zubech a také nejsou příjemné na skus. S tím si šéf poradil pomocí pasírovacího mlýnku. Ten se ale zcela jistě v každé domácnosti nenachází, proto to můžete vyřešit pasírováním přes jemné síto s pomocí lžíce. Výsledek bude podobný.

 

RECEPT: Mangový puding

Foto: Albert

 

Sorbet z lesních plodů

 


V každém případě patří sirup nejdříve do mrazáku. Potřebujete totiž mít tuhou a svěží konzistenci. O objem se postarají přimíchané bílky, které syrové vám nijak neublíží. Takže se nemusíte bát.

 

Po zmražení zbývá už jen třešnička na dortu, která celý sorbet dotvoří. Tou není nic jiného než dobré šampaňské. Pak už si jen můžete vychutnávat chvíle pohody s ovocným sorbetem.

 

Podrobný postup přípravy naleznete ve videu.

 

RECEPT: Jahodovo-malinové daiquiri

Foto: Albert

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz