Piškotový dort, nebo piškotová roláda jsou prý jedny z nejsnadnějších receptů. Dokonale nadýchané piškotové těsto, které není suché a v ústech se božsky rozplývá, je ale docela věda. Víte, jak na něj? Poradíme vám triky, díky kterým se stanete hotovou královnou piškotového těsta.
Při oddělování žloutků a bílků dbejte na to, aby bílky zůstaly bez příměsi žloutků. Jedině tak se vám totiž podaří vyšlehat nadýchaný a hustý sníh.
Také nádoba na šlehání musí být dokonale čistá, bez známek mastnoty, jinak sníh nezpevní. Pokud se vám i přesto nedaří bílky ušlehat, pomůže pár kapek citronu.
Při spojování dalších surovin se sněhem z bílků, postupujte opatrně. Sníh zabalujte do žloutkové hmoty vařečkou a stejně stejně postupujte i s moukou. Nikdy přitom obě hmoty nemíchejte příliš prudce, ale jen je do sebe lehce propojte.
Božsky nadýchané piškotové rolády: S ovocem i s čokoládou

Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? Vyzkoušejte 5 skvělých variant, po kterých se zaručeně…celý článek
Piškotové těsto roztírejte na plech vyložený pečicím papírem. Půjde vám smotat mnohem lépe, než pouze z vymazaného a vysypaného plechu a nebude se tolik lepit. Po upečení pak roládu zatočte hned, aby se nevysušila.
Pokud chcete do těsta vyměnit nějakou surovinu, aby byl dezert dietnější nebo například vhodný i pro bezlepkovou dietu, pamatujte si toto pravidlo: 30 procent mouky lze nahradit různými ořechy nebo kokosem. Suroviny musí být ovšem jemně umleté a přidávejte je vždy smíchané s moukou.