Skvělé dezerty ze zmrazeného ovoce: Snadné, rychlé, levné! | Recepty.Blesk.cz

Skvělé dezerty ze zmrazeného ovoce: Snadné, rychlé, levné!

Dezerty z mrazeného ovoce jsou vynikající a dostupné po celý rok.
Dezerty z mrazeného ovoce jsou vynikající a dostupné po celý rok.
Foto: Shutterstock
13.04.2015 / 06:00

Zásoby loňských jablek a hrušek už pomalu docházejí a od letošního čerstvého ovoce nás dělí ještě měsíc dva. Ale pokud vás honí chuť na ovocný dezert, neváhejte sáhnout po ovoci mrazeném. Pokud jste si zamrazila vlastní loňskou úrodu, skvělé, ale i když ne, tak najdete poměrně obstojnou nabídku.

Samozřejmě máte velikou výhodu, pokud jste si loni v létě a na podzim zamrazila přebytky z úrody. Ale pokud ne, nemusíte se o skvělé dezerty z letního ovoce ochudit. V obchodech jsou běžně k dostání zamrazené jahody, maliny, lesní směs, borůvky, ale i ostružiny či půlené švestky či brusinky. Doporučujeme sáhnout po tuzemských výrobcích například značek Dione, Ardo Mochov nebo Nowaco, které obsahují tuzemské kvalitní ovoce a jsou mrazeny citlivě. Ve fotogalerii najdete přehled produktů těchto značek.

Ovoce mrazené v době zrání má překvapivě mnohem více vitaminů a lepší chuť než ovoce čerstvé, které k nám putuje přes půl světa. Vězte proto, že koláč například ze zmrazených malin bude chutnat stejně, jako byste ho upekla z právě natrhaných.

Potraviny, které klidně můžete zamrazit. Patří mezi ně bílky, mléko, víno či banány

Potraviny, které klidně můžete zamrazit. Patří mezi ně bílky, mléko, víno či banány

Neradi plýtváte potravinami? Hledáte další způsoby, jak ušetřit čas a peníze? Pak se vám budou tyhle informace hodit! Seznámíme vás s deseti potravinami,…celý článek


Kromě již tradičních horkých malin si můžete dopřát stejně upravené borůvky, lesní směs nebo třeba jahody. Zmrazené ovoce stačí rozehřát v kastrolku a podle chuti dosladit. Nejlépe si horké ovoce rozumí s vanilkovou nebo pořádně čokoládovou zmrzlinou. Na ozdobu se hodí lístek máty, která vám mezi okny vydrží celou zimu.

Zapečené jahody s bílou čokoládou

Zapečené jahody s bílou čokoládou

Vyzkoušejte nenáročný dezert ze zmražených jahod, který máte jedna dva hotový!celý článek

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Kdo by nemiloval muffiny, a navíc ty s borůvkami!celý článek

Kelímkový jogurtový koláč s mraženým ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s mraženým ovocem

Vyzkoušejte nadýchaný koláč s ovocem a drobenkou!celý článek







FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz