Babské rady: Křupavější bramboráky i řízky a trvanlivější pečivo | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Křupavější bramboráky i řízky a trvanlivější pečivo

Ty nejlepší tipy a triky našich babiček!
Foto: Shutterstock
20.02.2015 / 14:09

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Schválně víte, že ke chlebu je dobré přibalit rozpůlené jablko?

Křupavější bramboráčky

Cuketový bramborák

Nejen chutnější, ale i křupavější budou bramboráky, když do těsta přidáte 2 lžičky tvarohu

Perfektní trojobal

Klasika se nikdy neomrzí. Cop ale zkusit tradiční recept trošku ozvláštnit?

Pokud chcete mít řízeček pěkně křupavý, neobalujte ho v drobné předem namleté strouhance. Naopak na větší kousky rozdrťte čerstvý rohlík, nasaje do sebe olej a nádherně křoupá.

Trvanlivější pečivo

Nejlepší je bochník zabalit do čisté  utěrky nebo plátna.

Chléb a pečivo vydrží déle, když k němu vložíme překrojené jablko. Také volte spíše zabalení do utěrky než do pytlíku.

Dokonalé plačinky

palačinky

 

Palačinky se vám nebudou chytat na pánvičku a půjdou krásně obracet, když do těsta vmícháte trochu rozpuštěného másla.

Nepotrhané párky

Párky zdraví rozhodně neprospívají

Jestli vám vadí, že se párek nebo klobása nepěkně rozšklebí, ponořte je před vařením do horké vody

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Studená sprcha pro Rytmusovu Jasminu: Schytala…

Když se chce, tak to jde! A rychle! Alespoň to platí v případě Rytmusovy (42) manželky Jasminy Alagičové…

celý článek »

Krimi

Letadlu Smartwings do Prahy ve vzduchu vypověděl…

Bezmála 180 lidí na palubě letadla Boeing 737 zažilo ve čtvrtek během letu z řeckého ostrova Samos…

celý článek »

České celebrity

Režisér Jiří Menzel (81) po operaci mozku:…

Ani nemoc ho neodřízla od milované práce! Jiří Menzel (81) si nenechal ujít 200. reprízu Veselých…

celý článek »

Události

Babiš a sex táhnou, čemu se Češi smějí?…

Vtipy o politicích, sexu, blondýnách... smějeme se rádi, ale i vtipy se mění. Co je dneska hlavní…

celý článek »