Babské rady: Křupavější bramboráky i řízky a trvanlivější pečivo | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Křupavější bramboráky i řízky a trvanlivější pečivo

Foto
Ty nejlepší tipy a triky našich babiček!
Foto: Shutterstock
20.02.2015 / 14:09

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Schválně víte, že ke chlebu je dobré přibalit rozpůlené jablko?

Křupavější bramboráčky

Cuketový bramborák

Nejen chutnější, ale i křupavější budou bramboráky, když do těsta přidáte 2 lžičky tvarohu

Perfektní trojobal

Klasika se nikdy neomrzí. Cop ale zkusit tradiční recept trošku ozvláštnit?

Pokud chcete mít řízeček pěkně křupavý, neobalujte ho v drobné předem namleté strouhance. Naopak na větší kousky rozdrťte čerstvý rohlík, nasaje do sebe olej a nádherně křoupá.

Trvanlivější pečivo

Nejlepší je bochník zabalit do čisté  utěrky nebo plátna.

Chléb a pečivo vydrží déle, když k němu vložíme překrojené jablko. Také volte spíše zabalení do utěrky než do pytlíku.

Dokonalé plačinky

palačinky

 

Palačinky se vám nebudou chytat na pánvičku a půjdou krásně obracet, když do těsta vmícháte trochu rozpuštěného másla.

Nepotrhané párky

Párky zdraví rozhodně neprospívají

Jestli vám vadí, že se párek nebo klobása nepěkně rozšklebí, ponořte je před vařením do horké vody

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Brno - Zprávy

Rada lékařky z FN Brno: Rouška může přinést…

Roušky jako součást milostných hrátek doporučuje sexuoložka Petra Sejbalová z Fakultní nemocnice…

celý článek »

České celebrity

Hvězda Ordinace a dědeček Petr Rychlý: Další…

Rodinný klan bude mít dalšího člena. Syn Petra Rychlého (54) Matěj (30) by měl totiž s manželkou…

celý článek »

Koronavirus

Pět nejhorších pandemií v historii: Chřipka,…

Krize kolem koronaviru nabývá na síle - moderní pandemie nebezpečné nemoci uvrhla celé státy do karantény.…

celý článek »

Příběhy

Roušky, izolace, socialismus: Spisovatelka…

Americká spisovatelka Chris Christenová z americké Omahy byla loni na podzim s manželem na dovolené…

celý článek »