Babské rady: Křupavější bramboráky i řízky a trvanlivější pečivo | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Křupavější bramboráky i řízky a trvanlivější pečivo

Foto
Ty nejlepší tipy a triky našich babiček!
Foto: Shutterstock
20.02.2015 / 14:09

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Schválně víte, že ke chlebu je dobré přibalit rozpůlené jablko?

Křupavější bramboráčky

Cuketový bramborák

Nejen chutnější, ale i křupavější budou bramboráky, když do těsta přidáte 2 lžičky tvarohu

Perfektní trojobal

Klasika se nikdy neomrzí. Cop ale zkusit tradiční recept trošku ozvláštnit?

Pokud chcete mít řízeček pěkně křupavý, neobalujte ho v drobné předem namleté strouhance. Naopak na větší kousky rozdrťte čerstvý rohlík, nasaje do sebe olej a nádherně křoupá.

Trvanlivější pečivo

Nejlepší je bochník zabalit do čisté  utěrky nebo plátna.

Chléb a pečivo vydrží déle, když k němu vložíme překrojené jablko. Také volte spíše zabalení do utěrky než do pytlíku.

Dokonalé plačinky

palačinky

 

Palačinky se vám nebudou chytat na pánvičku a půjdou krásně obracet, když do těsta vmícháte trochu rozpuštěného másla.

Nepotrhané párky

Párky zdraví rozhodně neprospívají

Jestli vám vadí, že se párek nebo klobása nepěkně rozšklebí, ponořte je před vařením do horké vody

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Hvězda Slunečné Roman Tomeš si žije: EKO…

Patří mezi esa českých muzikálů, ostatně po představení jednoho z nich žádal Roman Tomeš (31), hvězda…

celý článek »

Krimi

Saúdská princezna skočila na lep podvodníkům…

Při nevydařené investici do turistických resortů na indonéském ostrově Bali přišla saúdská princezna…

celý článek »

České celebrity

Alena Šeredová (41) je se svým miliardářem…

Modelka Alena Šeredová (41) se rozhodla mít nový život s již druhým osudovým mužem se vším všudy.…

celý článek »

VIP sport

Kobe Bryant (†41) ve vzduchu rád riskoval.…

Ve vrtulníku létal tak často, že si prostě žádné nebezpečí nepřipouštěl. Legendární basketbalista…

celý článek »