Domácí limonády a sirupy: Zamilujete si je vy i vaše děti | Recepty.Blesk.cz

Domácí limonády a sirupy: Zamilujete si je vy i vaše děti

Foto: shutterstock.com
08.06.2016 / 06:00

Pryč s přeslazenými limonádami plnými cukru a umělých barviv! Nastala sezona čerstvého ovoce a zeleniny, a proto není důvod, proč si z nich doma nepřipravit zdravé, osvěžující a zkrátka božské nápoje. Vrhněte se na domácí limonády!

Všude je jich plno, jsou plné slunce a chuti a nemají chybu. Řeč není o ničem jiném než o jahodách. Pokud vás přestaly bavit se šlehačkou a nejrůznějších moučníků už máte také dost, připravte z nich skvělou limonádu.

Domácí jahodová limonáda

Domácí jahodová limonáda

Pokud už vás omrzely jahody se šlehačkou, připravte z nich osvěžující domácí limonádu.celý článek

Meloun má sám o sobě velmi velké množství vody, proto je k výrobě domácí limonády jako stvořený. A navíc je tato limonáda neskutečně jednoduchá, hned hotová a výborná.

Domácí melounová limonáda

Domácí melounová limonáda

Nic nechutná v parném létě tak skvěle, jako domácí limonáda! Vyzkoušejte například melounovou.celý článek

Zázvorová limonáda má netradiční chuť, ale ve vysokých teplotách je rozhodně tím pravým osvěžením. Navíc se skvěle hodí jako základ míchaných drinků. Vyzkoušejte ji například s ginem nebo kořeněným rumem.

Domácí zázvorová limonáda

Domácí zázvorová limonáda

Nic v horkých dnech neosvěží tak, jako domácí limonáda. Netradiční chuť domácí zázvorové limonády si určitě zamilujete.celý článek

Okurková limonáda je hitem posledních pár let a ani letos v létě tomu nebude jinak. Pokud jste ji ještě nezkoušeli, je nejvyšší čas to napravit. Ale pozor, možná nebudete stíhat běhat pro okurky!

Okurková limonáda

Okurková limonáda

Že jste ji ještě nevyzkoušeli? Tak honem! Je nejvyšší čas to napravit.celý článek

Bezinková limonáda je snad to nejlepší, co léto může nabídnout. Její příprava je sice trochu složitější, protože nejprve se budete muset vrhnout na výrobu sirupu, ale rozhodně toho nebudete litovat. Limonáda z květů černého bezu totiž nemá jedinou chybu.

Sirup z bezinkových květů

Sirup z bezinkových květů

Se sirupem je sice trošku práce, ale pokud se do ní pustíte, rozhodně toho nebudete litovat!celý článek

Nic neosvěží tak jako domácí citronáda. Zapomeňte na chemické šťávy a vyrobte si ji z citronů. Rozdíl v chuti je znát, a přitom vám to nezabere skoro žádný čas.

Domácí citronáda

Domácí citronáda

Nic v horkém dni neosvěží tak, jako citronáda. a nejlépe ta domácí!celý článek

Více báječných receptů na domácí limonády, stejně jako na skvělé moučníky z letního ovoce, a také recepty na grilování naleznete v letním speciálu Blesku pro ženy, který vychází už dnes. Na všech novinových stáncích ho koupíte za pouhých 17 korun.

2733912:gallery:true:true

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz