Karbanátky, jak je neznáte: Vyzkoušejte také rybí nebo zeleninové | Recepty.Blesk.cz

Karbanátky, jak je neznáte: Vyzkoušejte také rybí nebo zeleninové

  • Foto: shutterstock.com
    2dubna   2016  /  06:00

    Karbanátky jsou naprostá klasika. Alespoň ty z mletého masa. Dají se však připravit z mnoha dalších surovin. Zeleninové nebo luštěninové také chutnají božsky. Pokud si je stejně bez masa nedokážete představit, zkuste je alespoň něčím ozvláštnit.

  • Rybí karbanátky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 200 g filetů z bílé ryby (treska, kapr, štika)

    * 200 g lososa bez kůže

    * 1 rohlík

    * 50 ml mléka

    * 1 hrst jemně sekané petrželové natě

    * sůl, pepř

    * 1 vejce

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Rohlík natrhejte na kousky a navlhčete ho mlékem. Rybí maso nasekejte najemno a smíchejte ho s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem. Z těsta tvarujte placičky a smažte je na oleji dozlatova.

  • Karbanátky se sýrem



    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 400 g mletého hovězího masa

    * 200 g mletého vepřového masa

    * 200 g strouhaného sýra

    * 2 vejce

    * 8 natvrdo uvařených vajec

    * sůl, pepř

    * strouhanku

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Mleté maso promíchejte v míse s rozšlehanými vejci, sýrem, strouhankou a dochuťte ho solí a pepřem. Vytvarujte karbanátky, pak je obalte ve strouhance a osmažte v hlubší pánvi dozlatova.

  • Pikantní karbanátky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 kg mletého hovězího masa

    * 1 lžičku lístků tymiánu

    * hrst nasekané petrželky

    * 2 prolisované stroužky česneku

    * 2 nakrájené šalotky

    * 1 červenou chilli papričku

    * 1 vejce

    * kůru z 1 citronu

    * sůl, pepř

     

    Postup:

    Maso vložte do mísy a přidejte k němu nasekaný tymián, petrželku, prolisované stroužky česneku, nasekané šalotky, chilli papričku zbavenou semínek, vejce a nastrouhanou kůru z citronu. Vše dobře promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a z hmoty vytvarujte karbanátky. Ty pak na pánvi z obou stran opečte dozlatova.

  • Mrkvové karbanátky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 4 nastrouhané mrkve

    * 1 lžíci másla

    * 1 vejce

    * 1/2 hrnku strouhanky

    * 3 stroužky česneku

    * olej na smažení

    * 1 lžíci nasekaného tymiánu

    * sůl

     

    Postup:

    Nastrouhané mrkve poduste na másle a pak je vložte do mísy. Přidejte rozšlehaná vejce, strouhanku, sůl, lístky tymiánu a prolisované stroužky česneku. Vytvořte menší karbanátky a ty pečte z obou stran dozlatova. Dávejte je na talíř s ubrouskem, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Karbanátky podávejte s bramborovou kaší nebo jen tak jako chuťovku.

  • Masové karbanátky s celerem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 3 hrnky mletého masa

    * 1 housku

    * 1 hrnek mléka

    * 1 cibuli

    * 1 stroužek česneku

    * 1 mrkev

    * 1/4 celeru

    * 100 g na kostičky nakrájené slaniny

    * 1 lžíci nasekané petrželky

    * 6 lžic oleje

    * 1 vejce

    * 5 lžic strouhanky

    * sůl, pepř, chilli

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Housku namočte v mléce a pak ji vymačkejte. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek prolisujte a zeleninu nastrouhejte. Kostičky slaniny osmažte na lžíci oleje. Škvarky vyjměte a na tuku orestujte zeleninu. Přidejte česnek a petrželku. Zeleninu smíchejte s masem, vejcem, houskou, škvarky, solí, pepřem a chilli podle chuti. Vytvarujte malé karbanátky, obalte je ve strouhance a pečte dozlatova.

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

    TELECÍ LÍČKA NA VÍNĚ

    DOMÁCÍ ŠUNKA

     

    DALŠÍ MASOVÉ RECEPTY 

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Lejla Abbasová má dvojčata! Rodila předčasně,…

Čokoládová kráska Lejla Abbasová (38) se už před třemi týdny stala čtyřnásobnou matkou! Dvojčátka,…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

České celebrity

Víme první! Andrea Pomeje se rozhodla k…

Manželství Jiřího Pomeje (53) a jeho krásné dýdžejky Andrey (30) už nic nezachrání. Podle informací…

celý článek »

VIP sport

Baroš se na Bohemce zranil, manželka mu…

Nafotila toho už opravdu hodně, ale teď se žena Milana Baroše (36) ukázala tak, jak to běžně nedělá!…

celý článek »