Karbanátky, jak je neznáte: Vyzkoušejte také rybí nebo zeleninové | Recepty.Blesk.cz

Karbanátky, jak je neznáte: Vyzkoušejte také rybí nebo zeleninové

  • Foto: shutterstock.com
    2dubna   2016  /  06:00

    Karbanátky jsou naprostá klasika. Alespoň ty z mletého masa. Dají se však připravit z mnoha dalších surovin. Zeleninové nebo luštěninové také chutnají božsky. Pokud si je stejně bez masa nedokážete představit, zkuste je alespoň něčím ozvláštnit.

  • Rybí karbanátky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 200 g filetů z bílé ryby (treska, kapr, štika)

    * 200 g lososa bez kůže

    * 1 rohlík

    * 50 ml mléka

    * 1 hrst jemně sekané petrželové natě

    * sůl, pepř

    * 1 vejce

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Rohlík natrhejte na kousky a navlhčete ho mlékem. Rybí maso nasekejte najemno a smíchejte ho s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem. Z těsta tvarujte placičky a smažte je na oleji dozlatova.

  • Karbanátky se sýrem



    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 400 g mletého hovězího masa

    * 200 g mletého vepřového masa

    * 200 g strouhaného sýra

    * 2 vejce

    * 8 natvrdo uvařených vajec

    * sůl, pepř

    * strouhanku

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Mleté maso promíchejte v míse s rozšlehanými vejci, sýrem, strouhankou a dochuťte ho solí a pepřem. Vytvarujte karbanátky, pak je obalte ve strouhance a osmažte v hlubší pánvi dozlatova.

  • Pikantní karbanátky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 kg mletého hovězího masa

    * 1 lžičku lístků tymiánu

    * hrst nasekané petrželky

    * 2 prolisované stroužky česneku

    * 2 nakrájené šalotky

    * 1 červenou chilli papričku

    * 1 vejce

    * kůru z 1 citronu

    * sůl, pepř

     

    Postup:

    Maso vložte do mísy a přidejte k němu nasekaný tymián, petrželku, prolisované stroužky česneku, nasekané šalotky, chilli papričku zbavenou semínek, vejce a nastrouhanou kůru z citronu. Vše dobře promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a z hmoty vytvarujte karbanátky. Ty pak na pánvi z obou stran opečte dozlatova.

  • Mrkvové karbanátky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 4 nastrouhané mrkve

    * 1 lžíci másla

    * 1 vejce

    * 1/2 hrnku strouhanky

    * 3 stroužky česneku

    * olej na smažení

    * 1 lžíci nasekaného tymiánu

    * sůl

     

    Postup:

    Nastrouhané mrkve poduste na másle a pak je vložte do mísy. Přidejte rozšlehaná vejce, strouhanku, sůl, lístky tymiánu a prolisované stroužky česneku. Vytvořte menší karbanátky a ty pečte z obou stran dozlatova. Dávejte je na talíř s ubrouskem, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Karbanátky podávejte s bramborovou kaší nebo jen tak jako chuťovku.

  • Masové karbanátky s celerem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 3 hrnky mletého masa

    * 1 housku

    * 1 hrnek mléka

    * 1 cibuli

    * 1 stroužek česneku

    * 1 mrkev

    * 1/4 celeru

    * 100 g na kostičky nakrájené slaniny

    * 1 lžíci nasekané petrželky

    * 6 lžic oleje

    * 1 vejce

    * 5 lžic strouhanky

    * sůl, pepř, chilli

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Housku namočte v mléce a pak ji vymačkejte. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek prolisujte a zeleninu nastrouhejte. Kostičky slaniny osmažte na lžíci oleje. Škvarky vyjměte a na tuku orestujte zeleninu. Přidejte česnek a petrželku. Zeleninu smíchejte s masem, vejcem, houskou, škvarky, solí, pepřem a chilli podle chuti. Vytvarujte malé karbanátky, obalte je ve strouhance a pečte dozlatova.

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

    TELECÍ LÍČKA NA VÍNĚ

    DOMÁCÍ ŠUNKA

     

    DALŠÍ MASOVÉ RECEPTY 

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Svět

„Nezaslouží si slitování.“ Soud za 10 minut…

Bagdádský soud během desetiminutového slyšení odsoudil více než čtyřicet žen k trestu smrti. Jednalo…

celý článek »

České celebrity

Slováček slaví 75. narozeniny: Dádě pozvánku…

Podle kalendáře slaví dnes, avšak narozeninový koncert a party má Felix Slováček (75) až příští úterý.…

celý článek »

Královské rodiny

Co prozradily fotky ze svatby? Škrobená…

Princ Harry (33) a jeho novopečená choť Meghan (36) si přáli krásnou veselku, na kterou by mohli…

celý článek »

Krimi

Zpověď Kajínkovy přítelkyně bojující s rakovinou:…

Rok od propuštění Jiřího Kajínka z vězení promluvila jeho partnerka Magda Gubová (65) v exkluzivním…

celý článek »