Hříšné dezerty nejen pro zamilované: Oslaďte si neděli! | Recepty.Blesk.cz

Hříšné dezerty nejen pro zamilované: Oslaďte si neděli!

  • Foto: shutterstock.com
    14února   2016  /  06:00

    Dokažte svému miláčkovi, že vaše láska chutná sladce. Je jedno, jestli mu upečete a nazdobíte sváteční dort nebo vsadíte na perníkové srdce či jinou mlsku. Tip máme i pro ty z vás, které se do pečení dvakrát nehrnou.

  • Srdíčkový dort


    Budete potřebovat (na 1 korpus):

    *3 vejce
    *70 g krupicového cukru
    *90 g hladké mouky
    *30 g oleje
    *tuk a hrubou mouku na formu

    Na krém:

    *100 g krupicového cukru
    *250 ml mléka
    *1 sáček vanilkového pudinku
    *150 ml smetany ke šlehání

    Na dohotovení:

    *250 g marcipánové nebo fondánové potahovací hmoty
    *červenou potravinářskou barvu
    *kapku alkoholu nebo potravinářské lepidlo

     

    Postup:

    Vejce s cukrem vyšlehejte, do pěny vmíchejte hladkou mouku a olej. Vypracované těsto nalijte do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce (může být i kruhová) a v troubě vyhřáté na 170 °C pečte asi 15 až 20 minut.

     

    Vychladlý korpus dvakrát prořízněte a na pláty naneste dvě vrstvy zchladlého krému. V menším množství mléka rozmíchejte pudinkový prášek a směs nalijte do zbylého mléka, které jste přivedla k varu. Za stálého míchání uvařte pudink. Do vychladlého zašlehejte cukr a šlehačku vyšlehanou ze smetany.

     

    Sestavený dort potáhněte plátem bílé marcipánové nebo fondánové hmoty (200 g). Zbylou hmotu rozdělte na dvě části, jednu obarvěte potravinářskou barvou do sytého červeného odstínu a zbylou jen lehce dorůžova. Z obou pak vyválejte slabší pláty, z nichž můžete rádýlkem vykrajovat nebo formičkami vypichovat zdobné prvky. K dortu je lepte pomocí kapky tvrdého alkoholu nebo potravinářským lepidlem.

  • Sváteční cupcakes


    Budete potřebovat (na 12 kousků):

    *120 g měkkého másla
    *170 g krupicového cukru
    *2 vejce
    *2 lžíce práškového kakaa
    *200 g hladké mouky
    *1 lžičku kypřicího prášku
    *50 ml mléka
    *špetku soli
    *tuk na formičky

    Na dohotovení:

    *150 ml smetany ke šlehání
    *moučkový cukr podle chuti
    *cukrářské zdobení

     

    Postup:

    Máslo utřete s krupicovým cukrem, do pěny postupně po jednom zašlehejte vejce a po troškách přisypávané prosáté kakao. Do základu střídavě vmíchejte směs mouky s kypřicím práškem a solí a mléko. Dobře propracované těsto nalijte do tukem vytřených formiček a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 20 minut. Vychladlé kousky ozdobte smetanou vyšlehanou s moučkovým cukrem (můžete přidat ztužovač šlehačky) a cukrářskými srdíčky.

  • Linecké pokušení


    Budete potřebovat (na cca 20 kousků):

    *300 g hladké mouky
    *100 g moučkového cukru
    *200 g másla
    *2 žloutky

    Na dohotovení:

    *rybízovou nebo malinovou marmeládu
    *moučkový cukr

     

    Postup:

    Do směsi mouky s cukrem přidejte drobně pokrájené tuhé máslo a žloutky. Rukama nebo v hnětači vypracujte těsto, které zabalené ve fólii nechte odpočinout asi 12 hodin. Z odleželého těsta vyválejte na pomoučeném válu plát silný 3 mm a vypichovačkou z něj tvořte srdíčka a v polovině z nich vypíchněte ještě jedno menší. Kousky přeložte na plech s papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 170 °C je pečte 5 až 8 minut. Zchladlé slepujte marmeládou, vždy plné srdíčko s děrovaným. Před podáváním je poprašte moučkovým cukrem.

  • Perníčky z lásky


    Budete potřebovat (na cca 20 kousků):

    *140 g moučkového cukru
    *2 vejce
    *100 g měkkého másla
    *2 lžíce tekutého medu
    *3 lžičky perníkového koření
    *400 g hladké mouky
    *1 lžičku jedlé sody

    Na polevu:

    *2 lžíce horké vody
    *2 lžíce citronové šťávy
    *prosátý moučkový cukr podle potřeby
    *potravinářskou barvu

    Na dohotovení:

    *cukrářské zdobení

     

    Postup:

    Cukr utřete s medem a máslem, do pěny přidejte med a koření, pak vmíchejte směs mouky se sodou. Důkladně vypracované těsto nechte v chladničce odležet asi 30 minut. Na pomoučeném válu z něj poté vyválejte silnější plát, ze kterého vypichujte srdíčka. Překládejte je na plech s papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 8 minut. Vychladlé perníčky, které jsou ihned měkké, přizdobte bílkovou polevou. Do misky nalijte horkou vodu a citronovou šťávu a postupně přisypávejte prosátý moučkový cukr, který zašlehávejte metličkou. Když poleva získá hladkou hustší konzistenci, obarvěte ji potravinářskou barvou. Nakonec perníčky dekorujte cukrářským zdobením.

  • Srdíčka z lázně


    Budete potřebovat (na cca 10 kousků):

    *500 g bílé čokolády (nebo 250 g bílé a 250 g tmavé)
    *250 ml smetany ke šlehání

     

    Postup:

    V kastrolku na mírném plameni přiveďte smetanu k varu a za stálého míchání v ní rozpusťte poloviční množství čokolády nalámané na kousky. Směs krátce povařte a vychladlou uložte do chladničky na cca 12 hodin. Poté ji vyšlehejte do pevné pěny. Zbylou čokoládu rozlámejte na kousky, vložte ji do kastrolku a ve vodní lázni ji rozpusťte. Tekutou nalijte na podložku s papírem na pečení, rozetřete ji do tenké vrstvy a nechte v chladu ztuhnout. Pak z ní vypichujte nebo vykrajujte srdíčka, která slepujte k sobě po dvou připravenou čokoládovou pěnou.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Rychlé a levné večeře ze starých brambor! Placky, pizza nebo zapečené v troubě

Tyhle recepty ze starých brambor musíte zaručeně ochutnat! Zvláště pokud máte doma ještě velké zásoby starých brambor. Byla by škoda je vyhodit, takže vyzkoušejte naše tipy na nejlepší rychlé a levné večeře, které neurazí ani

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Uniklo z mejdanu Harryho s Meghan: Clooney…

Jen co si princ Harry (33) vzal krásnou americkou herečku Meghan Markle (36) za manželku, už mu ji…

celý článek »

Svět

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku…

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města…

celý článek »

Světové celebrity

Slavná modelka bez kalhotek drsně popsala…

Zatímco některé celebrity se snaží svůj soukromý život držet pod pokličkou, modelka Chrissy Teigen…

celý článek »

Události

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující…

Na únavu v centru alternativní medicíny doporučovali milence. Rakovinou, kterou pacientka netrpěla,…

celý článek »