Hříšné dezerty nejen pro zamilované: Oslaďte si neděli! | Recepty.Blesk.cz

Hříšné dezerty nejen pro zamilované: Oslaďte si neděli!

  • Foto: shutterstock.com
    14února   2016  /  06:00

    Dokažte svému miláčkovi, že vaše láska chutná sladce. Je jedno, jestli mu upečete a nazdobíte sváteční dort nebo vsadíte na perníkové srdce či jinou mlsku. Tip máme i pro ty z vás, které se do pečení dvakrát nehrnou.

  • Srdíčkový dort


    Budete potřebovat (na 1 korpus):

    *3 vejce
    *70 g krupicového cukru
    *90 g hladké mouky
    *30 g oleje
    *tuk a hrubou mouku na formu

    Na krém:

    *100 g krupicového cukru
    *250 ml mléka
    *1 sáček vanilkového pudinku
    *150 ml smetany ke šlehání

    Na dohotovení:

    *250 g marcipánové nebo fondánové potahovací hmoty
    *červenou potravinářskou barvu
    *kapku alkoholu nebo potravinářské lepidlo

     

    Postup:

    Vejce s cukrem vyšlehejte, do pěny vmíchejte hladkou mouku a olej. Vypracované těsto nalijte do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce (může být i kruhová) a v troubě vyhřáté na 170 °C pečte asi 15 až 20 minut.

     

    Vychladlý korpus dvakrát prořízněte a na pláty naneste dvě vrstvy zchladlého krému. V menším množství mléka rozmíchejte pudinkový prášek a směs nalijte do zbylého mléka, které jste přivedla k varu. Za stálého míchání uvařte pudink. Do vychladlého zašlehejte cukr a šlehačku vyšlehanou ze smetany.

     

    Sestavený dort potáhněte plátem bílé marcipánové nebo fondánové hmoty (200 g). Zbylou hmotu rozdělte na dvě části, jednu obarvěte potravinářskou barvou do sytého červeného odstínu a zbylou jen lehce dorůžova. Z obou pak vyválejte slabší pláty, z nichž můžete rádýlkem vykrajovat nebo formičkami vypichovat zdobné prvky. K dortu je lepte pomocí kapky tvrdého alkoholu nebo potravinářským lepidlem.

  • Sváteční cupcakes


    Budete potřebovat (na 12 kousků):

    *120 g měkkého másla
    *170 g krupicového cukru
    *2 vejce
    *2 lžíce práškového kakaa
    *200 g hladké mouky
    *1 lžičku kypřicího prášku
    *50 ml mléka
    *špetku soli
    *tuk na formičky

    Na dohotovení:

    *150 ml smetany ke šlehání
    *moučkový cukr podle chuti
    *cukrářské zdobení

     

    Postup:

    Máslo utřete s krupicovým cukrem, do pěny postupně po jednom zašlehejte vejce a po troškách přisypávané prosáté kakao. Do základu střídavě vmíchejte směs mouky s kypřicím práškem a solí a mléko. Dobře propracované těsto nalijte do tukem vytřených formiček a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 20 minut. Vychladlé kousky ozdobte smetanou vyšlehanou s moučkovým cukrem (můžete přidat ztužovač šlehačky) a cukrářskými srdíčky.

  • Linecké pokušení


    Budete potřebovat (na cca 20 kousků):

    *300 g hladké mouky
    *100 g moučkového cukru
    *200 g másla
    *2 žloutky

    Na dohotovení:

    *rybízovou nebo malinovou marmeládu
    *moučkový cukr

     

    Postup:

    Do směsi mouky s cukrem přidejte drobně pokrájené tuhé máslo a žloutky. Rukama nebo v hnětači vypracujte těsto, které zabalené ve fólii nechte odpočinout asi 12 hodin. Z odleželého těsta vyválejte na pomoučeném válu plát silný 3 mm a vypichovačkou z něj tvořte srdíčka a v polovině z nich vypíchněte ještě jedno menší. Kousky přeložte na plech s papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 170 °C je pečte 5 až 8 minut. Zchladlé slepujte marmeládou, vždy plné srdíčko s děrovaným. Před podáváním je poprašte moučkovým cukrem.

  • Perníčky z lásky


    Budete potřebovat (na cca 20 kousků):

    *140 g moučkového cukru
    *2 vejce
    *100 g měkkého másla
    *2 lžíce tekutého medu
    *3 lžičky perníkového koření
    *400 g hladké mouky
    *1 lžičku jedlé sody

    Na polevu:

    *2 lžíce horké vody
    *2 lžíce citronové šťávy
    *prosátý moučkový cukr podle potřeby
    *potravinářskou barvu

    Na dohotovení:

    *cukrářské zdobení

     

    Postup:

    Cukr utřete s medem a máslem, do pěny přidejte med a koření, pak vmíchejte směs mouky se sodou. Důkladně vypracované těsto nechte v chladničce odležet asi 30 minut. Na pomoučeném válu z něj poté vyválejte silnější plát, ze kterého vypichujte srdíčka. Překládejte je na plech s papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 8 minut. Vychladlé perníčky, které jsou ihned měkké, přizdobte bílkovou polevou. Do misky nalijte horkou vodu a citronovou šťávu a postupně přisypávejte prosátý moučkový cukr, který zašlehávejte metličkou. Když poleva získá hladkou hustší konzistenci, obarvěte ji potravinářskou barvou. Nakonec perníčky dekorujte cukrářským zdobením.

  • Srdíčka z lázně


    Budete potřebovat (na cca 10 kousků):

    *500 g bílé čokolády (nebo 250 g bílé a 250 g tmavé)
    *250 ml smetany ke šlehání

     

    Postup:

    V kastrolku na mírném plameni přiveďte smetanu k varu a za stálého míchání v ní rozpusťte poloviční množství čokolády nalámané na kousky. Směs krátce povařte a vychladlou uložte do chladničky na cca 12 hodin. Poté ji vyšlehejte do pevné pěny. Zbylou čokoládu rozlámejte na kousky, vložte ji do kastrolku a ve vodní lázni ji rozpusťte. Tekutou nalijte na podložku s papírem na pečení, rozetřete ji do tenké vrstvy a nechte v chladu ztuhnout. Pak z ní vypichujte nebo vykrajujte srdíčka, která slepujte k sobě po dvou připravenou čokoládovou pěnou.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Rychlovky nejen na piknik: Plněné papričky, toasty s avokádem nebo sendviče

Piknik je skvělý způsob, jak si vychutnat jídlo v přirodě. Vše si připravíte v klidu doma, pak jen naložíte do košíku nebo chladicí tašky, a můžete vyrazit. Hostina pod širým nebem je navíc příležitost, jak se potkat s přáteli

Máte doma záplavu rajčat? 3 geniální a snadné tipy, co s nimi udělat!

Zahrada plná rajčat a vy je nezvládnete všechny sníst? Nevadí, poradíme vám, jak je zpracovat. Je přece škoda, abyste je vyhodili. Zkuste tyhle tři recepty, které se rozhodně budou v kuchyni hodit.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Jako Neff Novák?! Zabil těhotnou manželku…

Manžel těhotné ženy, která zmizela se dvěma dcerkami, byl zatčen po přiznání, že všechny tři zabil.…

celý článek »

České celebrity

Opuštěnou Vondráčkovou konejší stovky lidí:…

Hokejista Tomáš Plekanec (35) oznámil konec manželství s Lucií Vondráčkovou (38) a hned druhý den…

celý článek »

Krimi

Tomáš (19) si vyjel s čerstvými papíry:…

Dva mladé životy vyhasly předčasně při tragické bouračce na silnici v Prešovském kraji. Honzu (†17)…

celý článek »

Svět

„Jak to myslíte, že spadl?!“ Zpráva o kolapsu…

Vyděšení svědci přihlížející úternímu pádu dálničního mostu u Janova, při kterém zahynulo 38 lidí,…

celý článek »