Božské palačinky: Recept na nejlepší těsto a inspirace, jak je servírovat | Recepty.Blesk.cz

Božské palačinky: Recept na nejlepší těsto a inspirace, jak je servírovat

Foto: shutterstock.com
31.01.2016 / 06:00

Palačinky jsou jedním z nejjednodušších a přitom nejdokonalejších jídel. Je totiž jen na vás, jak je budete servírovat. Sladké s ovocem a čokoládou, slané se špenátem a klidně i zapečené. Fantazii se meze nekladou!

Na univerzální palačinkové těsto budete potřebovat (pro 4 osoby):

* 250 ml polotučného mléka
* 2 vejce
* špetku soli
* 140 g hladké mouky
* zhruba 100 g másla na smažení

 

Postup:

V mléce rozšlehejte metličkou vejce, osolte a vmíchejte mouku tak, aby vzniklo hladké těsto. Nechte je nejméně 20 minut odstát. V pánvi rozehřejte trochu másla. Těsto promíchejte naběračkou a jednu vlijte do pánve, rozprostřete je po celé ploše. Opékejte na středním stupni zhruba 1 až 2 minuty, obraťte a opečte i z druhé strany dozlatova. Hotové palačinky skládejte na sebe na talíř a zakryjte je pokličkou, aby nevychladly.

 

Inspiraci na to, jak palačinky a lívance servírovat a s čím je podávat naleznete v naší fotogalerii:

Fotogalerie

Ve videu se můžete podívat, jak si doma s trochou štěstí a šikovnosti vyrobíte překrásné krajkové palačinky.

720p 480p 360p 240p
Tutorial, jak na krajkové palačinky. • 

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Smutný Krampol v bolestech: Zdrtil ho verdikt…

Jiří Krampol (80) už delší dobu bojuje s velkými bolestmi v kolenou, kvůli kterým nemůže skoro už…

celý článek »

Svět

Italská apokalypsa: Nejméně 35 mrtvých po…

Na frekventované dálnici v Janově na severu Itálie se v úterý zřítila asi stometrová část mostu.…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

První liga

Jágr: Kdybych teď skončil, jsem v pohodě.…

Necítí se zcela fit a v plné síle, přesto stále pokračuje. V přípravě na novou sezonu žene Jaromíra…

celý článek »