Levné a rychlé večeře: do 25 korun za porci! | Recepty.Blesk.cz

Levné a rychlé večeře: do 25 korun za porci!

  • Foto: shutterstock.com
    5ledna   2016  /  06:00

    I za pár korun dokážete vykouzlit spoustu báječných dobrot. Vyzkoušejte naše tipy na levná a vydatná jídla, která jsou navíc rychle hotová.

  • Sýrová omeleta

    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 6 vajec
    * 1 cibuli
    * 2 lžíce vody
    * 5 lžic mléka
    * 50 g eidamu
    * hrst nasekaných bylinek (pažitku, petrželku, špenátové listy apod.)
    * sůl a mletý černý pepř
    * olej

     

    Postup:

    Vejce rozšlehejte s vodou a mlékem, osolte a opepřete. Přidejte nastrouhaný sýr, najemno nasekané bylinky a cibuli a promíchejte.
    Na pánvi rozpalte olej a smažte omelety.

  • Bramborová pánev



    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 kg brambor vařených ve slupce
    * 1 pórek
    * 1 cibuli
    * 250 g šunky
    * 3 lžíce petrželové natě
    * sůl a mletý pepř
    * kmín
    * 4 lžíce másla

     

    Postup:

    Pórek očistěte a cibuli oloupejte. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Šunku pokrájejte na nudličky, pórek a cibuli na kolečka. Na větší pánvi rozehřejte máslo, přidejte brambory, šunku, pórek, cibuli. Podle chuti osolte, opepřete a pokmínujte. Za občasného obracení opékejte 20 až 25 minut.

  • Francouzský toast


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 8 plátků bílého toustového chleba
    * 4 plátky šunky
    * 4 plátky tučnějšího sýra
    * 2 až 3 rajčata
    * čerstvé zelené bylinky

     

    Postup:

    Na čtyři plátky toustového chleba navrstvěte vždy plátek šunky, plátek sýra a dvě kolečka rajčete. Přiklopte druhým plátkem chleba a zapečte v toustovači nebo troubě při 170 °C. Na talíři ozdobte zelenými bylinkami a rajčetem.

  • Květákové placičky



    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 květák
    * 2 vejce
    * 10 lžic polohrubé mouky
    * 10 lžic mléka
    * sůl a mletý bílý pepř
    * bylinky podle chuti
    * olej na smažení

     

    Postup:

    Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Zasyrova nahrubo nastrouhejte. Přidejte mouku, mléko, žloutky a sníh ušlehaný z bílků, podle chuti osolte a opepřete. Rukama tvořte ze směsi placičky a smažte je na pánvi na rozpáleném oleji. Podávejte s bramborami a tatarkou nebo s bramborovou kaší. Do směsi zkuste přidat i nasekané čerstvé bylinky, které máte rádi.

  • Drůbeží játra na cibulce



    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 600 g drůbežích jater
    * 2 velké cibule
    * 200 g slaniny
    * 2 lžíce hladké mouky (nebo solamylu)
    * 100 ml masového vývaru (bujon)
    * sůl a mletý černý pepř
    * kmín
    * 2 lžíce sádla nebo oleje

     

    Postup:

    Játra očistěte, propláchněte, osušte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a pokrájejte na měsíčky, slaninu na kostičky. Na pánvi rozpalte sádlo nebo olej a orestujte na něm slaninu, dokud se nezačne mírně škvařit. Pak přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Nakonec přidejte játra. Maso nechte zatáhnout, pak opepřete a okořeňte kmínem. Restujte doměkka. Hotová játra osolte. Pokud chcete mít víc omáčky, přilejte do výpeku vývar a přidejte trochu hladké mouky nebo solamylu. Chvilku provařte. Podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Smutný Krampol v bolestech: Zdrtil ho verdikt…

Jiří Krampol (80) už delší dobu bojuje s velkými bolestmi v kolenou, kvůli kterým nemůže skoro už…

celý článek »

Svět

Italská apokalypsa: Nejméně 35 mrtvých po…

Na frekventované dálnici v Janově na severu Itálie se v úterý zřítila asi stometrová část mostu.…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

První liga

Jágr: Kdybych teď skončil, jsem v pohodě.…

Necítí se zcela fit a v plné síle, přesto stále pokračuje. V přípravě na novou sezonu žene Jaromíra…

celý článek »