Levné a rychlé večeře: do 25 korun za porci! | Recepty.Blesk.cz

Levné a rychlé večeře: do 25 korun za porci!

  • Foto: shutterstock.com
    5ledna   2016  /  06:00

    I za pár korun dokážete vykouzlit spoustu báječných dobrot. Vyzkoušejte naše tipy na levná a vydatná jídla, která jsou navíc rychle hotová.

  • Sýrová omeleta

    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 6 vajec
    * 1 cibuli
    * 2 lžíce vody
    * 5 lžic mléka
    * 50 g eidamu
    * hrst nasekaných bylinek (pažitku, petrželku, špenátové listy apod.)
    * sůl a mletý černý pepř
    * olej

     

    Postup:

    Vejce rozšlehejte s vodou a mlékem, osolte a opepřete. Přidejte nastrouhaný sýr, najemno nasekané bylinky a cibuli a promíchejte.
    Na pánvi rozpalte olej a smažte omelety.

  • Bramborová pánev



    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 kg brambor vařených ve slupce
    * 1 pórek
    * 1 cibuli
    * 250 g šunky
    * 3 lžíce petrželové natě
    * sůl a mletý pepř
    * kmín
    * 4 lžíce másla

     

    Postup:

    Pórek očistěte a cibuli oloupejte. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Šunku pokrájejte na nudličky, pórek a cibuli na kolečka. Na větší pánvi rozehřejte máslo, přidejte brambory, šunku, pórek, cibuli. Podle chuti osolte, opepřete a pokmínujte. Za občasného obracení opékejte 20 až 25 minut.

  • Francouzský toast


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 8 plátků bílého toustového chleba
    * 4 plátky šunky
    * 4 plátky tučnějšího sýra
    * 2 až 3 rajčata
    * čerstvé zelené bylinky

     

    Postup:

    Na čtyři plátky toustového chleba navrstvěte vždy plátek šunky, plátek sýra a dvě kolečka rajčete. Přiklopte druhým plátkem chleba a zapečte v toustovači nebo troubě při 170 °C. Na talíři ozdobte zelenými bylinkami a rajčetem.

  • Květákové placičky



    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 květák
    * 2 vejce
    * 10 lžic polohrubé mouky
    * 10 lžic mléka
    * sůl a mletý bílý pepř
    * bylinky podle chuti
    * olej na smažení

     

    Postup:

    Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Zasyrova nahrubo nastrouhejte. Přidejte mouku, mléko, žloutky a sníh ušlehaný z bílků, podle chuti osolte a opepřete. Rukama tvořte ze směsi placičky a smažte je na pánvi na rozpáleném oleji. Podávejte s bramborami a tatarkou nebo s bramborovou kaší. Do směsi zkuste přidat i nasekané čerstvé bylinky, které máte rádi.

  • Drůbeží játra na cibulce



    ...
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 600 g drůbežích jater
    * 2 velké cibule
    * 200 g slaniny
    * 2 lžíce hladké mouky (nebo solamylu)
    * 100 ml masového vývaru (bujon)
    * sůl a mletý černý pepř
    * kmín
    * 2 lžíce sádla nebo oleje

     

    Postup:

    Játra očistěte, propláchněte, osušte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a pokrájejte na měsíčky, slaninu na kostičky. Na pánvi rozpalte sádlo nebo olej a orestujte na něm slaninu, dokud se nezačne mírně škvařit. Pak přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Nakonec přidejte játra. Maso nechte zatáhnout, pak opepřete a okořeňte kmínem. Restujte doměkka. Hotová játra osolte. Pokud chcete mít víc omáčky, přilejte do výpeku vývar a přidejte trochu hladké mouky nebo solamylu. Chvilku provařte. Podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Bylinky v kuchyni: Jak je zpracovat a uchovat, aby byly stále po ruce!

Teď na jaře si bylinky opravdu užíváme naplno. A čerstvé nemají konkurenci. Jak s nimi zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé a jak je zpracovat do zásoby, abychom je měli po ruce třeba i v zimě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Uniklo z mejdanu Harryho s Meghan: Clooney…

Jen co si princ Harry (33) vzal krásnou americkou herečku Meghan Markle (36) za manželku, už mu ji…

celý článek »

Svět

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku…

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města…

celý článek »

Světové celebrity

Slavná modelka bez kalhotek drsně popsala…

Zatímco některé celebrity se snaží svůj soukromý život držet pod pokličkou, modelka Chrissy Teigen…

celý článek »

Události

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující…

Na únavu v centru alternativní medicíny doporučovali milence. Rakovinou, kterou pacientka netrpěla,…

celý článek »