Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha | Recepty.Blesk.cz

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce
Foto: shutterstock.com
07.09.2015 / 06:00

Čerstvost – na ní postavila francouzská kuchyně své imperium. K němu patří i smetana, která se v tomto receptu dokonale snoubí s lahodnými vepřovými kotletami. Kupte si takové, které jsou i s kostí. Chuť omáčky pak bude ještě plnější a výraznější.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

* 4 kotlety

* 240 ml zakysané smetany (15%)

* 180 ml zeleninového vývaru

* 45 g másla

* cibuli, najemno nasekanou

* 2 stroužky česneku, najemno nasekané

* špetku sladké papriky

* snítku čerstvé šalvěje, lístky otrhané

 

Postup:

V pánvi necháme zpěnit máslo, poté je zasypeme česnekem a cibulí. Restujeme je zhruba 2 minuty dosklovata. Nyní je dáme z pánve stranou. Na jejich místo přijdou kotlety, které opečeme dozlatova, a pak k nim vrátíme orestovanou cibuli s česnekem. Nakonec vše zalijeme zeleninovým vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vše hodinu dusíme.

 

Kuchařka Šéf na smetaně
Kotlety dáme z pánve stranou a omáčku zredukujeme na polovinu objemu. Nyní do ní přidáme zakysanou smetanu, papriku a šalvěj. Vše zamícháme a prohřejeme. Kotlety podáváme zalité krémovou smetanovou omáčkou se šalvějí.

 

Tip: Další recepty na smetanová jídla inspirovaná francouzskou kuchyní naleznete v kuchařce Zdeňka Pohlreicha Šéf na smetaně, kterou vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2012.


 

VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

SÝROVÁ ROLÁDA

VÝBORNÝ KUSKUS

 

RECEPTY Z VEPŘOVÉHO MASA

Diskuse k článku

.

Rychlovky nejen na piknik: Plněné papričky, toasty s avokádem nebo sendviče

Piknik je skvělý způsob, jak si vychutnat jídlo v přirodě. Vše si připravíte v klidu doma, pak jen naložíte do košíku nebo chladicí tašky, a můžete vyrazit. Hostina pod širým nebem je navíc příležitost, jak se potkat s přáteli

Máte doma záplavu rajčat? 3 geniální a snadné tipy, co s nimi udělat!

Zahrada plná rajčat a vy je nezvládnete všechny sníst? Nevadí, poradíme vám, jak je zpracovat. Je přece škoda, abyste je vyhodili. Zkuste tyhle tři recepty, které se rozhodně budou v kuchyni hodit.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Jako Neff Novák?! Zabil těhotnou manželku…

Manžel těhotné ženy, která zmizela se dvěma dcerkami, byl zatčen po přiznání, že všechny tři zabil.…

celý článek »

České celebrity

Opuštěnou Vondráčkovou konejší stovky lidí:…

Hokejista Tomáš Plekanec (35) oznámil konec manželství s Lucií Vondráčkovou (38) a hned druhý den…

celý článek »

Krimi

Tomáš (19) si vyjel s čerstvými papíry:…

Dva mladé životy vyhasly předčasně při tragické bouračce na silnici v Prešovském kraji. Honzu (†17)…

celý článek »

Svět

„Jak to myslíte, že spadl?!“ Zpráva o kolapsu…

Vyděšení svědci přihlížející úternímu pádu dálničního mostu u Janova, při kterém zahynulo 38 lidí,…

celý článek »