Letošní Foodparade láká na hmyzí kuchyni, lososa i polévkovou smršť | Recepty.Blesk.cz

Letošní Foodparade láká na hmyzí kuchyni, lososa i polévkovou smršť

Foto: shutterstock.com
04.09.2015 / 06:00

V sobotu a neděli 5. a 6. září startuje v zahradách pražského zámku Troja již 5. ročník festivalu Foodparade, který pořádá škola vaření Chefparade. Na co se můžete těšit?

Po oba dny se budou moci návštěvníci seznámit s mnoha vyhlášenými restauracemi, které si pro ně připraví speciální degustační menu. To se zpravidla skládá z předkrmu, hlavního chodu a dezertu a jeho cena by se měla pohybovat kolem 200 korun.

 

Na festivalu se přitom bude – jako na předchozích ročnících – platit speciální měnou chef, která je vstupenkou do světa delikates. Hodnota jednoho chefu je pak 20 korun. Za vstupné na místě zaplatíte 350 Kč a v jeho hodnotě již získáte 10 chefů. Zvýhodněné vstupné pro studenty a seniory je 275 Kč. Děti do 10 let mají vstup zdarma, a navíc na ně čeká koutek s bohatým programem a půjčovnou společenských her.

 

Kromě menu nejlepších českých restaurací a delikates z celého světa se můžete těšit také na širokou nabídku nejrůznějších nápojů, a to od kávy přes zajímavé druhy piva až po prvotřídní vína. Součástí festivalového programu jsou ale také speciality v podobě hmyzí kuchyně nebo stan s food blogery a mnoho dalších věcí.

 

Letos se nezapomíná ani na podporu dobré věci. Pokud si koupíte polévku, kterou uvařil Ondřej Slanina z Chateau St. Havel a Miloš Rozkošný z hotelu Panorama, přispějete i vy společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci lidem po mozkové příhodě a úrazech hlavy.

 

V sobotu v poledne se pak uskuteční už 6. ročník Makromistrovství České republiky ve filetování čerstvého lososa. Kromě steaku si z něj můžete připravit třeba luxusní tataráček. Jak na to, to nám ukázal šéfkuchař školy vaření Chefparade Radek Jakubec.

 

720p 480p 360p 240p
Jak připravit tatarák z čerstvého lososa nám ukázal šéfkuchař Chefparade - Radek Jakubec • 

Budete potřebovat (pro 2 osoby):

* 300 g čerstvého lososa pokrájeného na malé kousky

* šťávu z půlky limety

* 3 najemno nakrájené šalotky

* lžičku dijonské nebo hrubozrnné hořčice

* malou hrst čerstvého kopru, najemno nasekaného

* sůl

* olivový olej

 

Postup:

Všechny ingredience důkladně promíchejte v misce a podle chuti dochuťte limetovou šťávou, solí a olivovým olejem. Podávejte na dokřupava opečené bagetce nebo toastu z bílého chleba.

Diskuse k článku

.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Král žlutých autobusů Jančura po rozvodu:…

Společnost Student Agency, jeden z největších tuzemských prodejců letenek a zájezdů, hledá kupce,…

celý článek »

České celebrity

Dcera Basikové si zapálila před těhotnou…

V těhotenství je každá žena citlivější na okolní vjemy, zvláště na pach a cigaretový kouř. Hodně…

celý článek »

Svět

Srdceryvné foto z afrického safari: Vyhublá…

Smutné obrázky z jižní Afriky sdílel fotograf Larry Anthony Pannell. Podařilo se mu zachytit poslední…

celý článek »

Tenis

Řádění vzteklé Plíškové užasle sledoval…

Ledová královna, kterou nic nerozhází. Takovou pověst si na tenisovém okruhu vybudovala česká jednička…

celý článek »