Babské rady: Křupavější bramboráky i řízky a trvanlivější pečivo | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Křupavější bramboráky i řízky a trvanlivější pečivo

Ty nejlepší tipy a triky našich babiček!
Foto: Shutterstock
20.02.2015 / 14:09

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Schválně víte, že ke chlebu je dobré přibalit rozpůlené jablko?

Křupavější bramboráčky

Cuketový bramborák

Nejen chutnější, ale i křupavější budou bramboráky, když do těsta přidáte 2 lžičky tvarohu

Perfektní trojobal

Klasika se nikdy neomrzí. Cop ale zkusit tradiční recept trošku ozvláštnit?

Pokud chcete mít řízeček pěkně křupavý, neobalujte ho v drobné předem namleté strouhance. Naopak na větší kousky rozdrťte čerstvý rohlík, nasaje do sebe olej a nádherně křoupá.

Trvanlivější pečivo

Nejlepší je bochník zabalit do čisté  utěrky nebo plátna.

Chléb a pečivo vydrží déle, když k němu vložíme překrojené jablko. Také volte spíše zabalení do utěrky než do pytlíku.

Dokonalé plačinky

palačinky

 

Palačinky se vám nebudou chytat na pánvičku a půjdou krásně obracet, když do těsta vmícháte trochu rozpuštěného másla.

Nepotrhané párky

Párky zdraví rozhodně neprospívají

Jestli vám vadí, že se párek nebo klobása nepěkně rozšklebí, ponořte je před vařením do horké vody

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Stát se připravuje na „suché roky“. Bude…

Není pitná voda. Obce se hlásí o pomoc. Tu nabízí například Správa státních hmotných rezerv. Opatření…

celý článek »

České celebrity

Těhotná Adriana Sklenaříková (46): Poslední…

Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková (46) už počítá poslední hodiny do porodu svého prvního…

celý článek »

Svět

Šokující foto: Z janovského mostu týdny…

Šokující fotografie se objevily na sociálních sítích pouhý den po tragickém zřícení mostu v italském…

celý článek »

Příběhy

Zkrachovalý milionář žije přes 20 let na…

Novodobý australský Robinson David Glasheen drží smutek. Zemřel mu totiž jeho nejbližší a vlastně…

celý článek »