Trdelník se zmrzlinou je hit Facebooku, připravte si ho doma za pár korun | Recepty.Blesk.cz

Trdelník se zmrzlinou je hit Facebooku, připravte si ho doma za pár korun

Foto: instagram.com
05.03.2016 / 06:00

Fotky lahodného trdelníku naplněného zmrzlinou plní sociální sítě a psala o něm nejedna zahraniční média. Turisté si tuto, pro Prahu typickou pochoutku naprosto zamilovali. Jestli se vám za jeden trdelník se zmrzlinou nechce dávat víc než sto korun, není nic snazšího, než si je za zlomek ceny připravit doma. Poradíme vám, jak na to.

Upečte si pravý trdelník za desetinu ceny

Na domácí trdelníky budete potřebovat:

80 g tuku
1/2 kg polohrubé mouky
250 ml mléka
3 lžíce moučkového cukru
2 vejce
1 droždí
špetku soli
5 lžic skořicového cukru
alobal
zavařovací sklenice (asi 10 kusů)

 

Postup:

Nejprve si uděláme kynuté těsto. Do mírně ohřátého mléka dáme tři lžíce moučkového cukru a nadrobíme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Rozpuštěný tuk smícháme s moukou a kváskem, přidáme žloutky a špetku soli. Pořádně promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.

 

Vykynuté těsto ještě propracujeme a pak ho rozdělíme asi na deset kusů. Z nich vyválíme tenké hady. Pak si připravíme sklenice – nám se velikostí osvědčily ty od přesnídávek. Sklenice obalíme alobalem a hada na ně namotáme. Můžeme ho přitisknout, těsto se hezky zploští.

 

Trdelník natřeme bílkem a obalíme ho ve skořicovém cukru. Můžeme do něj přidat i nadrcené oříšky. Pečeme v předehřáté troubě asi deset minut při teplotě 180 stupňů.

 

Vyzkoušejte směšně snadnou domácí zmrzlinu jen z jedné ingredience

 

Na domácí zmrzlinu budete potřebovat:

* 4 zralé banány

 

Postup:

Zralé banány oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo na kostky. Dejte je do mrazicího sáčku a přesuňte alespoň na 2 hodiny do mrazničky, ideální ale je, pokud je necháte důkladně zmrznout přes noc. Pak už banány jen naházejte do kuchyňského robota a důkladně rozmixujte.

 

Jak poznáte, že je zmrzlina hotová? Banány budou mít nejprve konzistenci drobných kousků, na které se rozpadnou. Nebojte se a mixujte dál, dokud nezískají vzhled drobenky a následně ovesné kaše – hmota bude sice krémová, ale pořád v ní objevíte kousky banánů. Za stálého mixování z ní poté dokážete vymíchat úžasně krémovou zmrzlinu. Pokud chcete přidat nějaké ingredience, teď je ten správný čas. Ještě párkrát promíchejte a okamžitě servírujte.

 

Trdelník se zmrzlinou je hitem internetu! Proč turisté po pražské specialitě tolik touží? 

 

Fotogalerie

 

VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY:

DOMÁCÍ CHLEBA Z ŽITNÉ MOUKY

LÍVANCE

 

DALŠÍ RECEPTY NA SLADKÉ POKRMY

 

 

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Král žlutých autobusů Jančura po rozvodu:…

Společnost Student Agency, jeden z největších tuzemských prodejců letenek a zájezdů, hledá kupce,…

celý článek »

České celebrity

Dcera Basikové si zapálila před těhotnou…

V těhotenství je každá žena citlivější na okolní vjemy, zvláště na pach a cigaretový kouř. Hodně…

celý článek »

Svět

Srdceryvné foto z afrického safari: Vyhublá…

Smutné obrázky z jižní Afriky sdílel fotograf Larry Anthony Pannell. Podařilo se mu zachytit poslední…

celý článek »

Tenis

Řádění vzteklé Plíškové užasle sledoval…

Ledová královna, kterou nic nerozhází. Takovou pověst si na tenisovém okruhu vybudovala česká jednička…

celý článek »