Nepopíráme, že správná zmrzlina má být ze smetany! Jenomže co když hubnete, nemáte zmrzlinovač nebo se vám prostě nechce procházet složitým procesem míchání během mrazení? Poradíme vám, jak připravit lahodnou, krémovou, nadýchanou a lehkou zmrzlinu jen z jedné ingredience.
Tou zázračnou surovinou není nic jiného než sladký a zralý banán. Že by vás nikdy nenapadlo dávat ho do mrazničky? Děláte velkou chybu, jeho vlastnosti jsou totiž naprosto ideální, abyste z nich připravili lahodnou a osvěžující pochoutku.
K přípravě banánové zmrzliny nepotřebujete nic jiného než kuchyňského robota. Krém ze samotného banánu je sice sám o sobě dokonalý, není ale důvod, proč byste ho nemohli ještě vylepšit. Přidejte trošku slazeného kondenzovaného mléka, lžičku burákového másla, čokoládovo-oříškového krému, kakaa, medu, kousky jahod nebo kousky čokolády. Výsledek vás příjemně překvapí!
Na 2 porce banánové zmrzliny budete potřebovat:
* 2 menší zralé banány
Postup:
Zralé banány oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo na kostky. Dejte je do mrazicího sáčku a přesuňte alespoň na 2 hodiny do mrazničky, ideální ale je, pokud je necháte důkladně zmrznout přes noc. Pak už banány jen naházejte do kuchyňského robota a důkladně rozmixujte.
Jak poznáte, že je zmrzlina hotová? Banány budou mít nejprve konzistenci drobných kousků, na které se rozpadnou. Nebojte se a mixujte dál, dokud nezískají vzhled drobenky a následně ovesné kaše – hmota bude sice krémová, ale pořád v ní objevíte kousky banánů. Za stálého mixování z ní poté dokážete vymíchat úžasně krémovou zmrzlinu. Pokud chcete přidat nějaké ingredience, teď je ten správný čas. Ještě párkrát promíchejte a okamžitě servírujte.