Knižní novinka: Chlebová kuchařka | Recepty.Blesk.cz

Knižní novinka: Chlebová kuchařka

Doprava
Kamera1
Fotografie
Foto: internal
29.10.2010 / 12:25

Chléb je samozřejmou součástí našeho jídelníčku. Jak ho ale obzvláštnit a udělat z něj například hlavní chod či součást sladkého dezertu? Na trh nyní přichází nová kuchařka, která slibuje všechny tyto nápady splnit.

V této chlebové kuchařce autorka předvádí, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá jídla, která jsou mnohdy i velice rychlá na přípravu. Většinu receptů zvládne opravdu každý trochu nadšený kuchař amatér.  Autorka knihy poradí, jak jednoduše upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb na sladko nebo i širokou škálu domácích pomazánek. Máte-li křupavý, ještě čerstvý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, skutečně k němu stačí mít jen pár surovin.

 

„Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy. Po čase se z toho ale občas stane trochu stereotyp a málokdo má dnes čas vymýšlet něco speciálního. Milena Volfová  si ten čas evidentně našla a vám ve své kuchařce dokáže, že i z obyčejného chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte aniž byste strávili celý večer u sporáku.


A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek, které nestojí moc peněz a chuťově předčí i kupované dezerty? Tento svazek receptů vám zaručí, rychlou a dobrou večeři za pár korun.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press, cena 299 Kč. Více info o knize najdete na www.smartpress.cz.

 

Tip na recept podle kuchařky "Chléb v hlavní roli" :

 

Focaccia

Tyto olivové placky jsou tak dobré, že by se klidně daly jíst jako hlavní chod. Báječné jsou i jako příloha, například si je můžete ulamovat třeba k polévce.

Příprava: 20 minut
Pečení: 10–12 minut

Na 2 placky potřebujete:

500 g hladké mouky
25 g droždí
300 ml vlažné vody
60 ml oleje
1,5 lžičky soli
0,5 lžičky cukru
bazalka
olivy

 

Postup přípravy:

1. V míse smíchejte vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypávejte mouku, míchejte, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo.
2. Z vykynutého těsta vypracujte dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvořte dvě silnější placky. Vzniklé placky pokapejte olivovým olejem, rukama do nich vmačkejte olivy a posypte je rozmarýnem.
3. Chleby dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 220–250 °C. Poté je nechejte vychladnout.

664026:gallery:true:true

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz