Omáčka KARÉ
Kousky masa osmažené na cibulce, zalité vodou se zeleninou a karí pastou. Podáváme s rýží.
Autor receptu: Tomio Okamura
Ingredience
Postup přípravy
Oloupejte mrkev, bramboru a cibuli.
Vše nakrájejte na větší kusy.
Cibuli zpěňte na rozpáleném oleji v hrnci.
Maso (druh můžete zvolit dle libosti, lze použít i mořské plody) nakrájejte na větší kousky.
Opečte maso na cibuli.
Až maso změní barvu, přidejte do hrnce zeleninu.
Nalijte do hrnce 700 ml vody (na polovinu balení karí pasty) a vařte 15 minut.
Pak vmíchejte do hrnce polovinu balení karí pasty. Lépe vám to půjde mimo oheň.
Hrnec vráťte zpět na plotnu a 2 až 3 minuty na mírném ohni povařte.
Pakliže omáčka dostatečně nezhoustla, můžete trochu pasty i přidat. Jídlo podávejte s rýží.
Hodnotit recept: