Kuře TERYAKI
Kuřecí řízek marinovaný v sójové omáčce, škrobovém sirupu a saké. Osmažený řízek podáváme nakrájený na plátky s rýží.
Autor receptu: Tomio Okamura
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vidličkou propíchejte kuřecí řízek a vložte jej do misky.
Na řízek nalijte sójovou omáčku, škrobový sirup a saké.
Maso v takto připravené marinádě nechejte uložet jednu až dvě hodiny.
Na pánvi rozpalte olej.
Vložte do něj řízek a zprudka jej opečte po obou stranách. Na každé straně zhruba minutu.
Ztlumte žár, maso přikryjte pokličkou a pečte pomalu 3 minuty.
Do zbylé marinády v misce zamíchejte dvě rovné lžíce moučkového cukru.
Marinádu vylijte na pečící se maso a krátce po obou stranách dopečte.
Řízek nakrájený na plátky podávejte na prkynku. Jako příloha je ideální rýže.
Hodnotit recept: