Polévka MISO
Polévka z brambor, tofu, mořských řas, sojových výhonků a pasty Miso. Podáváme v misce.
Autor receptu: Tomio Okamura
Ingredience
Postup přípravy
Do hrnce nalijte 1 až 1,5 litru vody a nechte ji vařit.
Na větší kostky rozkrájejte bramboru i tofu.
Do vařící vody vložte kostky brambor a vařte 10 minut.
Sušené řasy rozmočte ve vlažné vodě. Zhruba po 5 minutách nabobtnají.
Po uvaření bramborových kostek přidejte do hrnce sójové výhonky, mořské řasy a tofu.
Nakonec do hrnce dejte postupně pastu Miso (podle toho, jak moc chcete mít polévku slanou) a dvě lžičky granulovaného rybího vývaru.
Vše promíchejte tak, aby se pasta ve směsi co možná nejlépe rozpustila.
Poté hned polévku sundejte z ploténky.
Polévku servírujte vždy v misce.
Polévka má tendenci se rychle usazovat, takže doporučujeme ji na stole před nabíráním vždy promíchat.
Hodnotit recept: