telecí | Recepty.Blesk.cz
Telecí svíčková

Telecí svíčková

215 min. | hlavní chod | 2 486 kJ/porce

Chutná dobře i z hovězího masa, ale vyzkoušejte tuhle klasiku z telecího. Bude delikátní a rozhodně oslníte celou rodinu.

Řízek s klasickým vídeňským salátem

Řízek s klasickým vídeňským salátem

90 min. | hlavní chod | 4 252 kJ/porce

Až narazíte na telecí, rozhodně si ho dejte. Navíc s výborným vídeňským bramborovým salátem.

Telecí s cibulkami

Telecí s cibulkami

110 min. | hlavní chod | 690 kJ/porce

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepubliková paštika z kachních jater

75 min. | chuťovka | 9 686 kJ/porce | Francouzská kuchyně

Prvorepublikové recepty jsou osvědčenou klasikou. Jak by taky ne, když čerpaly vlivy z klasické světové gastronomie. Vyzkoušejte tuto, z kachních jater, která nemá chybu.

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

20 min. | hlavní chod | 1 055 kJ/porce | Rakouská kuchyně

"Pravý vídeňský řízek má být podle tradice z telecího masa a obří, přes celý talíř!," tvrdí šéfkuchař Jaroslav Sapík. Nemusíte ale hned kvůli jídlu navštívit metropoli našich sousedů, zvládnete si ho připravit doma sami. Stačí…

Telecí mísa s kukuřicí

Telecí mísa s kukuřicí

65 min. | hlavní chod | 1 278 kJ/porce

Kukuřice, fazole, telecí maso a brambory jsou hlavními ingrediencemi tohoto vynikajícího jídla.

Telecí závitky

Telecí závitky

25 min. | hlavní chod | 677 kJ/porce

Telecí závitky s šunkou a mozzarellou uvnitř.

Telecí kapsičky s houbami

Telecí kapsičky s houbami

60 min. | hlavní chod | 147 kJ/porce | Česká kuchyně

Pokud máte rádi jídla s houbami určitě je vyzkoušejte jako náplň masa. Pokud zvolíte jemné telecí, tohle jídlo si zamilujete.

Dršťková polévka

Dršťková polévka

120 min. | polévka | 391 kJ/porce | Bulharská kuchyně

Naložené dršťky na 12 hodin ve vodě se poté lépe uvaří. Se smetanou či kyselým mlékem a s česnekovou přísadou vytvoří chutnou Bulharskou polévku.

Žgvacet

Žgvacet

60 min. | hlavní chod | 2 127 kJ/porce | Jugoslávská kuchyně

Pod názvem žgvacet se skrývá typické jídlo z bývalé Jugoslávie a jedná se o opečené telecí kousky s rajčaty, česnekem, celerovou natí, majoránkou, bazalkou a vínem.

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Matka (†39) a dcera (†8) zemřely během pár…

Byl to nezvratný osud. Během pár okamžiků vyhasly na stejné silnici v Alabamě životy Julie Yates…

celý článek »

Brňané

Michelinské hvězdy bývají vykoupeny drogami…

Chutě, vůně a spousta jídla - kdo by si nepřál být kuchařem? Navíc v dnešní době má toto povolání…

celý článek »

Seriály, filmy, kino a TV

Údajný byt ajťáka Karla z Prostřena: Opilec…

Podvod, jaký televize nepamatuje! Dva podivíni z Prostřeno! – opilec Pavel a ajťák Karel – vůbec…

celý článek »

Události

Katka dostala vyhazov ve zkušební době:…

Zaměstnavatelé při ukončení pracovního poměru ve zkušební době často nevyplácejí odpracovaný čas.…

celý článek »