Žgvacet | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Žgvacet

60 min. | hlavní chod | 2 127 kJ/porce | Jugoslávská kuchyně | 4 porce

Pod názvem žgvacet se skrývá typické jídlo z bývalé Jugoslávie a jedná se o opečené telecí kousky s rajčaty, česnekem, celerovou natí, majoránkou, bazalkou a vínem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 polévková lžícemouka
1 svazeknať celerová
1 špetkamajoránka sušená
1 špetkabazalka sušená
1 špetkasůl
1,5 dlolej
1,5 dlvíno bílé
2 stroužekčesnek
200 gcibule kuchyňská
200 grajčata
600 gtelecí plec

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Maso omyjte a nakrájejte na kostky.

2.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3.

Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte.

4.

Česnek oloupejte a nasekejte.

5.

Nať celerovou omyjte a nakrájejte.

6.

Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm maso.

7.

Přisypte cibuli a osmahněte.

8.

Přidejte rajčata, česnek, nať, majoránku, bazalku, sůl a pepř.

9.

Podlijte vodou a zvolna duste za občasného podlévání.

10.

Když je maso měkké, nechte vysmahnout všechnu tekutinu.

11.

Zaprašte moukou, promíchejte, přilijte víno a tolik vody, aby maso bylo potopené.

12.

Na mírném ohni chvíli povařte a podávejte s těstovinami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 639,8kJ 2 127,5kJ
Bílkoviny 8,4g 28,1g
Tuky 11,4g 37,9g
Sacharidy 3,2g 10,8g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz